Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Сагата 1.4 12v

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

chuni написа:
    Vladim написа:
    chuni написа:
    Аз предлагам това което се изписа да бъде съвет към бъдещтите собственици на Браво/Брава по възможност като избират кола да подминават автомобили с 1.4 двигател за да няма http://www.fiat-bg.org/forum/viewtop...tart=0Явно има нещо гнило и ако купуваш автомобил по- добре с другите двигатели.А към колегите с 1.4 двигатели дано си карате още много километри безавариино машините и не се сърдете от написаното ама е факт.
    Колега... хайде сега щуротии... Нямам време да се ровя и да ти цитрам за фрапиращи проблеми с други двигатели! Като не разбираш и се хвърляш на първата срещана кола е почече от ясно, че ще ти робутат боклук! Аз пук, като много разбирам, ходих с двама разбирачи, карах я в сервиз и точно един месец след покупката турбто ми се разпадна на магистралата! Да не говорим, че преди половин година ми се строши брутално скоростната кутия. Пак казвам, че е въпрос на късмет в общи линии дали ще си купиш добре стопанисвана кола, или мъртвец! Така, че има "гнило" ако купуваш, какъвто и да е автомобил! Предишната ми кола бе стар Кадетт. Всички казваха, че ахилестовата пета на мотора е разпределителният вал. Карах го 70-80 хиляди километра и до момента в, който го подготвих за бракуване (заради разпадащото се купе) нямах никакви проблеми с вала!
    Kолега извинявай ама нещо не си ме разбрал тук не става въпрос за турбо и скоростни кутий аз имам предвид самия двигател 1.4.Също така понеже до сега не съм чул и чел за някакви фрапиращи проблеми при останалите бензинови двигатели на Брава а именно 1.6 и 1.8 ,ще ти бъда много благодарен когато ти остане време и се поровиш да споделиш намереното от теб все пак като собственик на един от тези двигатели ще ми бъде от полза предполагам и на останалите колеги. И още веднъж искам да кажа че този проблем с вала на 1.4 е /често срещан/което не означава че е задължително да се случи на всеки автомобил може да минеш и 200000 км.без проблем но може и да бъдеш поредния с /често срещания/ проблем.Така че ако купуваш такъв автомобил и имаш избор по добре 1.6 или 1.8 може и 1.2.Това е моето мнение след като съм прочел много по въпроса и ако някои мисли че това са щуротии нека да го докаже с факти.
    Според "братята" руснаци най-надеждния агрегат и най-лесен за подръжка е 1.8, а 1.4 и 1.6 ги слагат на едно ниво. А 1.4 го спират от производство защото е моноинжекция и не покрива EURO 4 стандарта за нивото на изгорели газове.

Коментар

sstanchev написа:
      Според "братята" руснаци най-надеждния агрегат и най-лесен за подръжка е 1.8, а 1.4 и 1.6 ги слагат на едно ниво. А 1.4 го спират от производство защото е моноинжекция и не покрива EURO 4 стандарта за нивото на изгорели газове.
      Според същите братя Запорожец е кола, но според останалият свят това е просто географска област!
      Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Vladim написа:
        sstanchev написа:
        Според същите братя Запорожец е кола, но според останалият свят това е просто географска област!
        Същите "братята" руснаци в момента произвеждат почти всички "западни" автомобили а ти си карай 9 годишната кошница :D

Коментар

sstanchev написа:
          Vladim написа:
          sstanchev написа:
          Същите "братята" руснаци в момента произвеждат почти всички "западни" автомобили а ти си карай 9 годишната кошница :D
          Нещо на критика ми намирисва... хах оставете
          FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]

Коментар

sstanchev написа:
            И са цъфнали и вързали, като ги гледам-всички нови коли карат, че и "западни". Аз ако карам кошница ти сигурно караш курешка. Още не е станала моята кошница на 9 години. И все пак, като изключим личното отношение обиждаш кола марка Фиат! Гледай да ти е за последно, тук поне.
            Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

коли

дано симе кара още доста ПУНТОТО че вярно като гледам новите коли драбва да имаш доста пари да за подържане то вярно че от новата кола по добра няма но на 10-15000 да правиш ремонти и е вярно че преди ги правеха по здрави дори и ЛАДА
              КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
              Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
              http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Хубаво е човек да е весел по празниците!А това което четох по-нагоре определено ме накара да се усмихна!За всеки понятието "върви" и "харчи много" е различно все пак!Заприличва все повече на спор между водач на немска и водач на италианска кола та от време на време се вклкючва и някой носталгично настроен към доброто старо "Сделано в СССР"!Колегата поиска да му споделим опита си, а то се получи някакво размиване-плюене отново, което едва ли ще е полезно на търсещия информация!Чак когато си купих колата разбрах че, това е "най-скапания" мотор слаган на тоя модел, че е "куц кон" и едва ли не, веднага трябва да паля към доменните пещи на Кремиковци защото, за "разбирачите" този автомобил направо е недоразумение, неспособно да съществува сред зверовете с мощност 103-113кс.!Е, мен ме задоволяват "скромните" 80кс. и не мисля да скачам от моста на Витиня за това че, имам само 12 клапана а не 16 Yellow_Flash_Colorz_PDT_18Спора е ненужен, макар че в него се ражда истината Продължавам да съм все така усмихнат и го желая и на вас, защото ми се струва че понякога се вживявате повече от необходимото!!!!!!!!!!!!!ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ, КОЛЕГИ ЖЕЛАЯ ВИ БЕЗАВАРИЙНА 2007 ма И ПОВЕЧЕ РАДОСТ В ЕЖЕДНЕВИЕТО!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                FIAT Brava 1.4 12V, FIAT Punto 1.7 TD
                FIAT Stilo 1.9 Jtd, FIAT Brava 1.2 16V CNG
                FIAT Stilo 1.2 16V LPG

Коментар

spark написа:
                  За Лада не знам но полския Фиат на старта ще ме отнесе като куцо пиле домат. 1.5 е мотора в перфектно състояние и май е 90 коня (или 85 не помня точно). Карал сам ги и двете и знам какво се случва като настъпя педала на 1ва и 2ра с едната и с другата, при Бравата има едно замисляне, докато полския лепи на седалката. Каквото и да си говорим 1.4 моноинжекция не е изстребител и на светофарите се позадъхва с тръгването. И това, че силата на мотора била в ниските обороти е абсолютна глупост. В ниските обороти може да е на един Голф, но не и на Брава.
                  Я пробвай на бензин та да видим кой кого ще изяде!Не може хем с 3 лева 100 км. хем "бегачка"! Осъзнайте се бре хора!
                  VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                  VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                  VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                  VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                  Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

хахахх супер спор нема що.. Тука става въпрос за пари не за кое гори повече вредни газове... Като нема пари за подръжка караш най икономичната кола, като си толкова рейсинг тим караш хгт. Къв е проблема ? 1,4 е с най евтината подръжка.. То кобилици бутала дрън дрън + масла + нов разпределителен вал + филтри и тинтири минтири не ми излиза колко0то на хгт само ремъка да смениме.

Коментар

Тоя спор наистина е тъп. Всеки път като се спомене 1.4 12v все такава простотия се получава. На на BravaBravoMarea най-малкия проблем са им двигателите (ако разбира се някоя "баба" не им е скъсала трътката от каране). Според моите наблюдения най-често са електрическите механическите или пластмасови проблеми които са общи за всички и са супер досадни, но така се получава като караме стари "кошници". Може би собствениците на нови коли нямат такива проблеми.Моля колегата по нагоре да ме извини но според мен 1998 година беше миналия век. Весели празници на всички и много успехи през новата година.

Коментар

На всички пожелавам честита коледа и нова Година - успешна и весела да е дано. Много ще е хубаво всички да караме нови коли но уви... няма да я бъде тая. МНОГО Е УБАВО спор нема чувството е страхотно ама колкото и да е "Евтино" с нова кола то всяка година през първите пет ще си "купуваш "и по още една стара. :D все пак нали на кола с цена 30000ле. то само каското е поне 2500лв. И т.н.р кошници ще има май още доста да си ги търкаляме поне докато не ни го "турят" и принудят да си ги смениме чрез големи такси, данъци,повече прегледи и прочие. Да не говорим че 2007 може мноого да намирише на 97ма и да се върнем в как каза някой : Миналия век. Ей страни като Германия и Италия пеживяха много тежко влизането в ЕС а ние се набутахме, те сами щяха да ни предложат до 3-4години ама българските политици са ... Yellow_Flash_Colorz_PDT_29 "велики " . Нали някой трябва да им е буферна зона на ЕС на Югоизток... Тежка ще е братя ама ние носим! Само да сме здрави и да си караме фиатките :D
                        Fiat Tipo 1.6 DOHC

Коментар

ето как стоят нещата - отивам в сервиза на преглед и едно от момчетата идва и казва - пич вала ти е чисто нов не знам каква е тая кола и от каде си я взел ама вала е нов , бях постнал още едно запитване за подаването на горивото - момчето ме посаветва същото - да си взема радекс за да изчистя инжекторите и след това да сменя бензиновия филтър. Иначе за вала не знам - сигурно е претърпяла някакъв ремонт , но явно са я направили както трябва. Качих един приятел да го повозя и той много се накефи на работата на двигателя - направо мърка . Да се похваля - вече го сложих и на стартовата линия - един приятел много се дървеше с неговия ескорт (1,6 май е 75 коня) - дръпнах го с 2 дължини като обортомера не превиши 5000 оборота на нито една от предавките (нали трябва да си я пазя все пак)след което моя приятел започна да ми се оправдава че не му влязла втора и че му бил лош бензина - дота му се посмяме , вторият тур беше със същите резултати - мойта "турбо мишка" (така я нарече една приятелка ) пак беше с 2 дължини отпред (под дължина имам предвид дълвината на един автомобил). все още за разхода не мога да кажа нищо защото доста я гоня (още не ми е минал мерака) , иначе всички много и се зарадваха , само един от съседите ми (пасатаджия) ми се нахвърли - как съм можал да си купя италианска кола (бързо охладня като се появи баща му и нарече пасата "катафалка") иначе колата е доста стегната - не тропа от никаде , всички системи изглеждат в изправност (с изключение на дясния канал на касетофона де ) та.... КОЛЕГИ БЛАГОДАРЯ ВИ МНОГО ЗА ПРОВЕДЕНАТА ДИСКУСИЯ , ВЯРВАМ ЧЕ ТЕМАТА ЩЕ БЪДЕ ПОЛЕЗНА И НА ДРУГИ ФЕНОВЕ НА МАРКАТА , КОИТО ИМАТ ПРИТЕСНЕНИЯ ОТНОСНО ТОЗИ ДВИГАТЕЛ
                          Fiat Bravo 1.4 SX Klima, LPG ,Avansator, Xenon, high-end stereo
                          части за 1.4 http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56320
                          части за темпра http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56318
                          тел. 0883437022

Коментар

ааа... и оше един въпрос. малко извън темата ноо още съм млад шофьор и не знам как да карам колата икономично та въпросът ми е чисто на теория на какви обороти трябва да превключвам какво да правя на сфетофарите и т.н. ? много ще ми бъде полезно благодаря предварително . аа и още .. според вас колко оборота най много е добре да развивам (не всеки път разбира се ) така че да не е вредно за двигателя (знам че въпросът е доста относителен но поне ориентировъчно) благодаря
                            Fiat Bravo 1.4 SX Klima, LPG ,Avansator, Xenon, high-end stereo
                            части за 1.4 http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56320
                            части за темпра http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56318
                            тел. 0883437022

Коментар

Карам такова Браво от година и седем месеца и съм много доволен с изключение на мощността. До сега съм подменил само двата предни амортесьораизвън текущото обслужване на колата. По повод двигателя това е най-евтиния за обслужване двигател и е подменен единствено заради завишените вредни емисии защото е моноинжекцион. Като цяло това е кола която е за хора с по-малко средства, но искат да карат БРАВА/О.
                              BRAVA 1,4 12V
                              Nissan Navara

Коментар

някой беше споменал че е променена конструкцията за мазане на вала на последните модели с този мотор, незнам дали е вярно , но мисля HIT-KO може да ни осветли по този въпрос и хора които ги устройва този мотор да си купуват коли от последните години на производство и да нямат проблеми
                                TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
                                UNO 1.0 FIRE

Коментар

Working...
                                X