Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Сагата 1.4 12v

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

За Лада не знам но полския Фиат на старта ще ме отнесе като куцо пиле домат. 1.5 е мотора в перфектно състояние и май е 90 коня (или 85 не помня точно). Карал сам ги и двете и знам какво се случва като настъпя педала на 1ва и 2ра с едната и с другата, при Бравата има едно замисляне, докато полския лепи на седалката. Каквото и да си говорим 1.4 моноинжекция не е изстребител и на светофарите се позадъхва с тръгването. И това, че силата на мотора била в ниските обороти е абсолютна глупост. В ниските обороти може да е на един Голф, но не и на Брава.
    Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

spark написа:
      За Лада не знам но полския Фиат на старта ще ме отнесе като куцо пиле домат. 1.5 е мотора в перфектно състояние и май е 90 коня (или 85 не помня точно). Карал сам ги и двете и знам какво се случва като настъпя педала на 1ва и 2ра с едната и с другата, при Бравата има едно замисляне, докато полския лепи на седалката. Каквото и да си говорим 1.4 моноинжекция не е изстребител и на светофарите се позадъхва с тръгването. И това, че силата на мотора била в ниските обороти е абсолютна глупост. В ниските обороти може да е на един Голф, но не и на Брава.
      Колега,имаш някакъв проблем явно,определено и по-големите гуми+товара от метана си оказват значение за вървежа.На мойто Браво няма никакво замисляне,камо ли да се "позадъхва с тръгването",а полския фиат си е точно 75 к.с. и не ми се вярва да се опъне
      1.4, 12V, 80к.с., ноем.'95, на газ

Коментар

Mazgarev написа:
        А и да кажа предимството на тоя двигател: Макс мощност достига при по-ниски обороти, което го прави по-добър и по-икономичен автомобил за градско каране!
        6000 оборота ниски ли са за теб ?!

Коментар

Аз предлагам това което се изписа да бъде съвет към бъдещтите собственици на Браво/Брава по възможност като избират кола да подминават автомобили с 1.4 двигател за да няма http://www.fiat-bg.org/forum/viewtop...tart=0Явно има нещо гнило и ако купуваш автомобил по- добре с другите двигатели.А към колегите с 1.4 двигатели дано си карате още много километри безавариино машините и не се сърдете от написаното ама е факт.

Коментар

Аз също съм с такъв мотор и от както намерих този форум следенето на вала ми се превърна в параноя. До сега не съм имал кой знае какви проблеми (някоя друга грешка на ЕКУ след слагане на газ) и да ви кажа, че като цяло съм доволен от колата. Със лада не съм правил състезание(с Бравата) но със голф 2 (1,6)и BMW 318 съм се дърпал и да ви кажа че след гонките особенно с BMW искаха да си продадат колите до 120 (бяха мой). А да ви кажа че една лада ме е късала и то с Тойота Корола ( аз бях със 180 а ладата вървеше пред мен и ускоряваше........) Колата не е бегачка но е доста икономичен за подръжка автомобил, а относно разхода ми се струва че е нормален като се има в предвид че разликата в разхода при другите по големи мотори за всички коли не е кой знае колко голяма. Една джета 1,6мотор при градско дава на бензин 11,5-12/100. Рено 11 1,4 - 9,5-11/100. Тойота Корола 1,6- 11,5-12,5/100 и всичко това не са данни от книжка а действително засечен разход. Всичко зависи от града в който караш и колко ти тежи крака. Един приятел така ми каза че Пасата му горил на газ извънграда 7/100, един път ми го даде да си свърша работа и се оказа че гори 11 .Имал съм фиат 125р и да ви кажа едва ли ще може да те лепне така за седалката- доста тромав е. Мисля че избора не ти е лош всичко зависи какъв е бил предишния собственик. Много от колегите са лепнали лоша слава на този мотор, но неможе да се гарантира че този проблем неможе да се случи и на 1,6, 1,8. На реното например слабо място му е стартера ( баща ми толкова пъти го сменя и толкова пари му струваше колкота аз да си сменя разпределителния вал със всичките му там кобилици и повдигачи). Така че всяка кола си има недостатъци но предлагам да не лепваме такава лоша слава на този мотор и да неотчайваме колегата за направения избор. Аз лично съм минал 35 000км. и съм много доволен от автомобила. Весела Коледа и Щастлива Нова Година на всички!

Коментар

chuni написа:
              Аз предлагам това което се изписа да бъде съвет към бъдещтите собственици на Браво/Брава по възможност като избират кола да подминават автомобили с 1.4 двигател за да няма http://www.fiat-bg.org/forum/viewtop...tart=0Явно има нещо гнило и ако купуваш автомобил по- добре с другите двигатели.А към колегите с 1.4 двигатели дано си карате още много километри безавариино машините и не се сърдете от написаното ама е факт.
              Колега... хайде сега щуротии... Нямам време да се ровя и да ти цитрам за фрапиращи проблеми с други двигатели! Като не разбираш и се хвърляш на първата срещана кола е почече от ясно, че ще ти робутат боклук! Аз пук, като много разбирам, ходих с двама разбирачи, карах я в сервиз и точно един месец след покупката турбто ми се разпадна на магистралата! Да не говорим, че преди половин година ми се строши брутално скоростната кутия. Пак казвам, че е въпрос на късмет в общи линии дали ще си купиш добре стопанисвана кола, или мъртвец! Така, че има "гнило" ако купуваш, какъвто и да е автомобил! Предишната ми кола бе стар Кадетт. Всички казваха, че ахилестовата пета на мотора е разпределителният вал. Карах го 70-80 хиляди километра и до момента в, който го подготвих за бракуване (заради разпадащото се купе) нямах никакви проблеми с вала!
              Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Напълно съм съгласен с колегата!

Коментар

Един майстор ме посъветва да не си взимам Фиат че много гниели. Аз пък се хванах с него на бас, че неговият Пасат пръв ще изгние и така всеки дава съвети въпросът наистина опира единствено и само до късмет при покупката. Колета да не ти се превръща тук написаното в параноя, като при мен (жената даже ми се разсърди че обръщам внимание повече на колата ) ми се кефи с новата придобивка и си я карай безаварийно.

Коментар

Vladim написа:
                    chuni написа:
                    Колега... хайде сега щуротии... Нямам време да се ровя и да ти цитрам за фрапиращи проблеми с други двигатели! Като не разбираш и се хвърляш на първата срещана кола е почече от ясно, че ще ти робутат боклук! Аз пук, като много разбирам, ходих с двама разбирачи, карах я в сервиз и точно един месец след покупката турбто ми се разпадна на магистралата! Да не говорим, че преди половин година ми се строши брутално скоростната кутия. Пак казвам, че е въпрос на късмет в общи линии дали ще си купиш добре стопанисвана кола, или мъртвец! Така, че има "гнило" ако купуваш, какъвто и да е автомобил! Предишната ми кола бе стар Кадетт. Всички казваха, че ахилестовата пета на мотора е разпределителният вал. Карах го 70-80 хиляди километра и до момента в, който го подготвих за бракуване (заради разпадащото се купе) нямах никакви проблеми с вала!
                    Kолега извинявай ама нещо не си ме разбрал тук не става въпрос за турбо и скоростни кутий аз имам предвид самия двигател 1.4.Също така понеже до сега не съм чул и чел за някакви фрапиращи проблеми при останалите бензинови двигатели на Брава а именно 1.6 и 1.8 ,ще ти бъда много благодарен когато ти остане време и се поровиш да споделиш намереното от теб все пак като собственик на един от тези двигатели ще ми бъде от полза предполагам и на останалите колеги. И още веднъж искам да кажа че този проблем с вала на 1.4 е /често срещан/което не означава че е задължително да се случи на всеки автомобил може да минеш и 200000 км.без проблем но може и да бъдеш поредния с /често срещания/ проблем.Така че ако купуваш такъв автомобил и имаш избор по добре 1.6 или 1.8 може и 1.2.Това е моето мнение след като съм прочел много по въпроса и ако някои мисли че това са щуротии нека да го докаже с факти.

Коментар

chuni написа:
                      Kолега извинявай ама нещо не си ме разбрал тук не става въпрос за турбо и скоростни кутий аз имам предвид самия двигател 1.4.Също така понеже до сега не съм чул и чел за някакви фрапиращи проблеми при останалите бензинови двигатели на Брава а именно 1.6 и 1.8 ,ще ти бъда много благодарен когато ти остане време и се поровиш да споделиш намереното от теб все пак като собственик на един от тези двигатели ще ми бъде от полза предполагам и на останалите колеги. И още веднъж искам да кажа че този проблем с вала на 1.4 е /често срещан/което не означава че е задължително да се случи на всеки автомобил може да минеш и 200000 км.без проблем но може и да бъдеш поредния с /често срещания/ проблем.Така че ако купуваш такъв автомобил и имаш избор по добре 1.6 или 1.8 може и 1.2.Това е моето мнение след като съм прочел много по въпроса и ако някои мисли че това са щуротии нека да го докаже с факти.
                      Колега, извинявай, но исках да кажа, че много по-важно е дали ще попаднеш не добре поддържан мотор, или ще смениш разпределителният вал 50 000км. (например) преди собствениците на 1.6 агрегат. Мисля, че най-евтината поддръжка и сравнително елементарната конструкция на 1.4 мотора компенсират леките фабрични недомислици. Нямам намерение да убеждавам никого в нищо, а пък и баш на Коледа не ми се рови в архива за да търся хора с проблеми Достатъчно съм се начел на теми откакто съм регистриран тук.

Коментар

Uneek написа:
                        Mazgarev написа:
                        А и да кажа предимството на тоя двигател: Макс мощност достига при по-ниски обороти, което го прави по-добър и по-икономичен автомобил за градско каране!
                        Максимален въртящ момент 112 Nm при 2750 об/мин , приятелю!
                        FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]

Коментар

Vladim написа:
                          chuni написа:
                          Колега, извинявай, но исках да кажа, че много по-важно е дали ще попаднеш не добре поддържан мотор, или ще смениш разпределителният вал 50 000км. (например) преди собствениците на 1.6 агрегат. Мисля, че най-евтината поддръжка и сравнително елементарната конструкция на 1.4 мотора компенсират леките фабрични недомислици. Нямам намерение да убеждавам никого в нищо, а пък и баш на Коледа не ми се рови в архива за да търся хора с проблеми Достатъчно съм се начел на теми откакто съм регистриран тук.
                          Весела коледа колега !!! Прав си на Коледа има много по-приятни неща от ровене в нета аз също изоставям компа защото заминавам на Слънчев брягкъдето ще прекарам остатъка от почивните дни до 02.01.07 и още веднъж весели празници !!!А след празниците може пак да поспорим по горната тема.

Коментар

chuni написа:
                            Весела коледа колега !!! Прав си на Коледа има много по-приятни неща от ровене в нета аз също изоставям компа защото заминавам на Слънчев брягкъдето ще прекарам остатъка от почивните дни до 02.01.07 и още веднъж весели празници !!!А след празниците може пак да поспорим по горната тема.
                            Вече не ми се спори по тази тема, мисля, че я изчерпахме! Весела Коледа и на теб и умната на Слънчев бряг! Да не се събудуш в морската вода в ролята на морж!

Коментар

Mazgarev написа:
                              Uneek написа:
                              Mazgarev написа:
                              Приятелю, ти написа че макс. мощност на 1.4 се достига при ниски обороти и тотално грешиш. Или не правиш разлика от макс. мощност и въртящ момент?!Както написах Бравото достига 75те си кончета на 6000 оборота и ако не е в обороти е супер умряло, все пак съм карал над 2 години такова нещо и много добре знам как върви

Коментар

Uneek написа:
                                Mazgarev написа:
                                Uneek написа:
                                Mazgarev написа:
                                Приятелю, ти написа че макс. мощност на 1.4 се достига при ниски обороти и тотално грешиш. Или не правиш разлика от макс. мощност и въртящ момент?!Както написах Бравото достига 75те си кончета на 6000 оборота и ако не е в обороти е супер умряло, все пак съм карал над 2 години такова нещо и много добре знам как върви
                                Признавам, объркал съм се...Но отново казвам, че от вървеж аз лично съм доволен. Освен това са 80 конете... има и модификации с 75, ама за тях незнам вече...
                                FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]

Коментар

Working...
                                X