Колеги днес отидох до един сервиз за да ми погледнат бравото и дойде един от механиците и ме направи за 2 стотинки зитирам го : " как можа да си купиш браво с тоя смотан двигател - тези двигатели са изведени извън производство защото са дефектни ще ти гори 12 бензин градско и ще хвърлиш вала след нколко хиляди километра , да не говорим за вървенето - сложи го с някоя лада и ще го изяде " и това без въобще да е отворил капака - само видя надписа. та въпроса ми е кое от думите му е вярно у кое не ? И има ли основание да се притеснявам за валове и т. н. при условие че я карам с селениа голд и всички части които сменям по нея са наи добрите ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Сагата 1.4 12v
Collapse
X
-
Сагата 1.4 12v
Fiat Bravo 1.4 SX Klima, LPG ,Avansator, Xenon, high-end stereo
части за 1.4 http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56320
части за темпра http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56318
тел. 0883437022Етикети: –
-
Майстора е абсолютно прав, колата е спъната за 80 коня дето уж ги има. Не знам колко тежи ладата, обаче баща ми със стария Фиат 125 ще ме изяде на старта отвсякъде. И за вала е вярно, ако не сменяш маслото навреме. Иначе един вал е 230лв (колкото две средно хубави гуми) - не са милиони все пакНо например един термостат за 1.4 е 35 лв, а за 1.6 - около 85, да не говорим за ремъци, ролки и т.н. че става лошо
Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
Майстора е прав защото за разлика от другите мотори на Брава и Браво този/ 1.4 / е спрян и заменен с /1.2/ а 1.6 , 1.8 и 2.0 се монтират до последния произведен автомобил.Така че този мотор не е от най добрите.Това което ти е казал Майстора съм го чувал от много хора и сигурно има известен процент истина,защо не може да се чуе същото за 1.6 и 1.8 .
Коментар
-
Виждам че има много противоречиви менения за този двигател... ще покарам пък ще видим какво ще излезнеFiat Bravo 1.4 SX Klima, LPG ,Avansator, Xenon, high-end stereo
части за 1.4 http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56320
части за темпра http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56318
тел. 0883437022
Коментар
-
Rezko написа:Виждам че има много противоречиви менения за този двигател... ще покарам пък ще видим какво ще излезнеБъди сигурен, че, ако е поддържан добре и навреме му е сменяно маслото ще изкара много повече от някои лошо стопанисван 1.6 екземпляр например. От цялата гама мотори за Брава/Браво този наистина се слави с най-слабото си изпълнение, но честно казано не ми се струва собствениците на останалите мотори да имат по-малко проблеми!
Карай си спокойно и се радвай, че двигателя лесно се поддържа и има къде да бръкнеш, или да поставиш сирената на алармата например!
Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
[quote="spark"]Майстора е абсолютно прав, колата е спъната за 80 коня дето уж ги има. [/url] Това са абсолютни глупости.Въпроса опира до редовно сменяне на маслото,филтри и всички консумативи;дай ми само нещо друго 1.4 от тия години не италианско да видиш на кво ще го направя с тези 1010 килцаОт месец и половина го имам мойто бебче,навъртях му 2000км и по двигателя няма грам петънце освен прахта от улиците,пали безотказно,стабилно-винаги го паля и покарвам на бензин,но напоследък повечко го ръчкам с супер100(аз от както го купих само с VPower или супер100 го карам) и си набира супер.Не съм забелязал каквито и да било дефекто по двг,освен една дребна агу грешка(буквално),отстранена с просто реле
А,че фиат 125 си бега,е ясно,то и ладичките си развиват обороти,на петичката ми й дават шейсет и малко к.с от 1.3л мотор..
1.4, 12V, 80к.с., ноем.'95, на газ
Коментар
-
Аве не ви знам случаите какви са и не ми се занимава, че съм писал стотици мнения по въпроса и нещо взе да ми писва да ги чета тия глупостиЗа пореден път ще кажа какви са моите наблюдения за над година каране:Разход - 7-8-9 л/градско в зависимост от сезона и задръстванията (ако някой толкова се оплаква че му е огромен разхода да заповяда да го науча как се кара..., знам че дори по някои книжки го пише повече но е факт за изминатите километри и зареденото гориво!)Вървеж - аз карам бавно и спокойно и моите приятели си мислеха че наистина е спъната количката до един момент когато реших да надбягам един и просто натиснах педала додолу - ефекта беше много добър, даже аз се очудих (ако някой не вярва - да заповяда да го повозя!)За поддръжката - ми евтино ми излиза
(ако някой иска да не дава и лев за поддръжка - да си купи немско ве!
)Та това е... калпави коли - всякакви! Поне за 1.4 можете да знаете че не е юркана от предишния й собственик, за разлика от по-мощните РЕЗАЧКИИИ
А и да кажа предимството на тоя двигател: Макс мощност достига при по-ниски обороти, което го прави по-добър и по-икономичен автомобил за градско каране!
FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
Коментар
-
:D Ами наистина не вярвам че ако двигателя е изправен ще дава 12/100... А всичко друго са глупости. 1.4л. двигател е ценово ориентиран и не е нормално да се състезаваш с него. Една лада 2107 може и да те скъса на старт но това ли е най важното ? А и да не забравяме че 69К.С от една лада не са = на 80 от новите коли, имаш катализатор, климатик серво на волан и спирачки по-голяма електроконсумация ... е всичко това изяжда 10-15 кончетаОще нещо аз много време съм карал ЛАДА 1300 от старите и тя е с много къси скорости . просто това я прави много пъргава на старт. За пример ще дам че под моста на НДК до края на кръстовището (1ва кола на стоп линията динамичен старт), вече съм в обороти на 3та 55-60км. Това е за времето си е било супер ама по магистралата със 80 на 4та ...
не че не може повече ама там е икономична и що годе тиха така, че сега с типото същото ми е на 130 км/ч има лека разлика.
Fiat Tipo 1.6 DOHC
Коментар
-
@Mazgarev: Може и да си прав, моето мнение е малко субективно, защото съм с метанова уредба (+100кг товар) и 15-ки джанти (185/60/15) при препоръчван размер (175/65/14) откъдето идва 2см разлика в диаметъра на гумите. От това ми се вдига разхода градско и се спъва наемането.Иначе колата е на 185000км и ядове с мотора съм нямал.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
spark написа:Майстора е абсолютно прав, колата е спъната за 80 коня дето уж ги има. Не знам колко тежи ладата, обаче баща ми със стария Фиат 125 ще ме изяде на старта отвсякъде. И за вала е вярно, ако не сменяш маслото навреме. Иначе един вал е 230лв (колкото две средно хубави гуми) - не са милиони все пакНо например един термостат за 1.4 е 35 лв, а за 1.6 - около 85, да не говорим за ремъци, ролки и т.н. че става лошо
Неможе хем да върви хем да се возиш за без пари
ex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT
Коментар
-
Re: 1.4 12v - защо го плюят толкова ?
За техническата страна на въпроса вижте тук http://www.fiat-bg.org/forum/viewtopic.php?t=9111--постовете на колегата mmeEx. Grande Punto Driver
Коментар
-
Колеги, какви са тези щуротии където ги говорите, някаква си Лада ще изядела Фиата с 1.4 двигателя.Просто по характеристики 2107 Ладата я дават за ускорение 17 секунди срещу 13.8 за Фиата.Това е все едно да казваме, че Фиата с 1.6 двигателя ще скъса една Делата Интеграле - което ми се струва малко смешно. Е вярно, че ако турбината въобще не работи на Интегралето и инжекцията се е прецакала има възможност, ама нека си говорим за коли, които в нормално съпоставимо положение са в относително еднакво техническо състояние.A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Mazgarev написа:Аве не ви знам случаите какви са и не ми се занимава, че съм писал стотици мнения по въпроса и нещо взе да ми писва да ги чета тия глупостиЗа пореден път ще кажа какви са моите наблюдения за над година каране:Разход - 7-8-9 л/градско в зависимост от сезона и задръстванията (ако някой толкова се оплаква че му е огромен разхода да заповяда да го науча как се кара..., знам че дори по някои книжки го пише повече но е факт за изминатите километри и зареденото гориво!)За поддръжката - ми евтино ми излиза
(ако някой иска да не дава и лев за поддръжка - да си купи немско ве!
)Та това е... калпави коли - всякакви! Поне за 1.4 можете да знаете че не е юркана от предишния й собственик, за разлика от по-мощните РЕЗАЧКИИИ
А и да кажа предимството на тоя двигател: Макс мощност достига при по-ниски обороти, което го прави по-добър и по-икономичен автомобил за градско каране!
FIAT Brava 1.4 12V, FIAT Punto 1.7 TD
FIAT Stilo 1.9 Jtd, FIAT Brava 1.2 16V CNG
FIAT Stilo 1.2 16V LPG
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар