nadq написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Сагата 1.4 12v
Collapse
X
-
-
аз на италианците им признавам, че двигателите им са страхотни, изключвам 1.4моя двг 1,6 16 на бравото колкото повече го карам, толкова повече виждам колко добре сметната е скоростната кутия към него. в началото много се дразнех- карам със 100 на 3000 оборота Yellow_Flash_Colorz_PDT_22 не бях свикнал, защото преди това карах 2000 кубика двг и там не са нужни толкова високи обороти, за да върви колата. обаче в последствие видях предимството- реално извънградско се кара /или поне аз/ повечето време в диапазона 100-140. все пак трябва да се има предвид, че и купето е мъничко и леко и не навсякъде може да се кара с над 140. вече 160 бих казал, че е предела за продължително каране, защото е на 5500 оборота. та в 80-90% от времето се оказва, че на 5 скорост съм в максимален въртящ момент и освен, че върви най-много то и харчи много прилично. затова при мен няма разлика в разхода- ако я карам със 110 постоянно или със 140 не мога да хвана разликата, което значи че е пренебрежително малка. освен това на 5 като ускорявам по байр нагоре и съм на 2900-3000 оборота като върна от 5 на 4-та и скачат оборотите точно с 1000 и веднага отивам пак във макс въртящ момент. та мисълта ми е, че това ми е 4 фиат и мога д акажа, че двигателите са страхотни, проблемите идват основно от кофти "екипировката"- инжекцион, алтернатор и т.н. които не са на фиат баш. не знам теоритиците с другите марки какво си приказват, ама факт е, че на магистралата много рядко ме минава кола и обикновенно като ме мине е далеч над моя клас- я някое ауди 4.2, я нещо друго 6 В 12 и т.н. количките ни си вървят много прилично, а механичните повреди по двигателите са рядкост/изключая 1.4 12в/
Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Re: Ge4i7ooo
Ge4i7ooo написа:chuni написа:Аз предлагам това което се изписа да бъде съвет към бъдещтите собственици на Браво/Брава по възможност като избират кола да подминават автомобили с 1.4 двигател за да няма http://www.fiat-bg.org/forum/viewtop...tart=0Явно има нещо гнило и ако купуваш автомобил по- добре с другите двигатели.А към колегите с 1.4 двигатели дано си карате още много километри безавариино машините и не се сърдете от написаното ама е факт.
Коментар
-
Ай де стигА сте го оплували този 1.4 12в има и ланчий със същия двигател защо при тях не се показва толкова този проблем?А пунтовци колко съм виждъл 1.2 двигател ейтака от нищото с вал станал като точилка ама тях не ги казвате само браво 1.4 не се ядосвам за това, че имам такава кола с такъв мотор а просто за това че познавам още 4,5 човека с Брави с 1.4 двигател и не са имали точно този проблем просто завис на каква кола ще попаднеш зависи стария собсвеника да ли си е поддъръжал добре в смисъл дали е сменял маслкото на нужния пробег.А за пунтото това което го казах съм го виждъл с очите(преди две година на братовчетками вала беше станал като точилка жалко че нямам снимки) и несамо на това пунто съм го виждъл.Много хора съм чувал как казват за този проблем е масов за фиат(ама на прос човек каквоо да му обясняваш че тъпите италиянци не си подържат колите) дори като ходихме да го правят майстора ’’каза поредния фиат с дроп вал’’.Затова колеги(някой от вас) без да сте видяли защо говорите.Ама и аз какво се чудя то това е типично българска черта.Един казал на друг на третия и сега вече браво 1,4 е кошница.Ама аз какво ли се чудя то и затова повечето хора имат негативно мнение за фиат.Не се сърдете колеги това е моето мнение и така мисля.Fiat Bravo 1.4 12v Turbo Makaron
Коментар
-
Много лесно ще разберем дали този двигател е добър - колеги хайде моля ви всички които имат или са имали кола с такъв двигател да отговорят на следния въпрос:ДОВОЛНИ ЛИ СТЕ ОТ 1.4 12V ?Ако да - защо?Ако не - защо?Fiat Bravo 1.4 SX Klima, LPG ,Avansator, Xenon, high-end stereo
части за 1.4 http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56320
части за темпра http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56318
тел. 0883437022
Коментар
-
Ето го и първото мнениеОТ МЕН
ДАОбщо взето съм доволен от двигателя - карам го от 40 000 километра и по него съм сменил ТПС стъпков мотор и термостат! Разхода на гориво е доста добър - 7-8 извън града, 10 -11 градско(ГАЗ) Проблема, който се проявява при някои колеги за мен за сега е непознат! От динамиката има още какво да се желае, но с малко по предцизни настройки на газовата колата върви добре! Чакам още мнения! Било то положителни или отрицателни!
Fiat Bravo 1.4 SX Klima, LPG ,Avansator, Xenon, high-end stereo
части за 1.4 http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56320
части за темпра http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56318
тел. 0883437022
Коментар
-
spark написа:Те туй ми е стария вал и кобилици, да не мисли някой, че това са митове и легендиFiat Bravo 1.4 12v Turbo Makaron
Коментар
-
Здравейте колеги,аз имам Brava 1.4 12v и засега съм доволен,двигателя за градски условия е доста пъргав,поне според моите скромни виждания,извън градско над 110 е доста мудна но все пак малкия двигтел си казва думата!разхода ми е доста приличен 6-7/100 извънградско и 8-9л градско,за тези всеизвестни проблеми на този двигател нищо немога да кажа,т.к. аз ги нямам,може би защото е от Германия,незнам,има по-опитни колеги от мен,те сигурно знаят по-добре.Това е от мен.Поздрави!brava 1.4 12v '96
Коментар
-
tanju_rizov написа:Здравейте колеги,аз имам Brava 1.4 12v и засега съм доволен,двигателя за градски условия е доста пъргав,поне според моите скромни виждания,извън градско над 110 е доста мудна но все пак малкия двигтел си казва думата!разхода ми е доста приличен 6-7/100 извънградско и 8-9л градско,за тези всеизвестни проблеми на този двигател нищо немога да кажа,т.к. аз ги нямам,може би защото е от Германия,незнам,има по-опитни колеги от мен,те сигурно знаят по-добре.Това е от мен.Поздрави!
Коментар
-
Две години след първото ми мнение по тази тема бих казал, че съм доволен от този мотор!Разход 6-7 извънградско 8-10 градскоУмерено ускорение-умерени цени на подръжка! Всичко е в границите на разумното, не живея в страх че ще се наложи смяна на вала, карам си и не ми пукаFIAT Brava 1.4 12V, FIAT Punto 1.7 TD
FIAT Stilo 1.9 Jtd, FIAT Brava 1.2 16V CNG
FIAT Stilo 1.2 16V LPG
Коментар
-
И аз съм доволен от моя двигател, за сега мисля че случих на него, изключвам проблема със запалването който е по ел. причини.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
Ето една тема,която ще следя с удоволствие.Една година карам браво с такъв двигател и си имах проблеми с него,може би не извадих късмет.Като я вземах на километража пишеше 92 000 км.От вътре е като нова отвън никакви забележки.След месец се наложи саединител да сменя,(като я вземах ми отделяше високо)280 лева ми взеха със труда,което е доста евтино междо другото.После термостат датчиците и двата всички кабели отпред.Това е защото прегряваше накрая се оказа че не ми отчита стрелката правилно.Климатика тръгнах да оправям.Първия път ми взеха 300 лева за филтър зареждане на фреон, нови клапани и още нещо си и не тръгна да работи.Преди два месеца пак се наканих да го правя при друг маистор.Кадърно момче за 450 лева проработи.Разглоби я цялата да стигне до редуцир винтила да го смени и там видяхме че е спукано радиаторчето и него смених междо другото и спря да загрява колата.Влизало въздох от там.Докарах я до перфектно състояние сложих навигация музика,централно с дистанционно и се записах в този форум.Тук чух за този проблем с вала.Четох че се разрешава като се пробиела с 2,5мм отвор паячето което омаслява.Искам да ви попитам някои пробвал ли го е това нещо???Аз от няколко месеца наблюдавам как по двигателя ми има масло отвън.Казаха ми че е пропукана гарнитурата която го оплатнява.Всяка сутрин си проверявам маслото и не мърда все толкова си стои.Другото което искам да попитам защото ми предстои да сменям маслото.Полу синтетика ли слагате?Да не се запуши по лесно така.Аз да ви кажа като я купувах я взех от приятел и той каза че я обслужил и аз не съм я обслужвал.малсото обаче бистро изглежадаше и му повярвах.Сега мисля да не рискувам повече че минах 10 000 км.Аз просто ходя до работа и такива не карам кой знае колко много.Често я пробвам на 5000 оборота даже и повече,ускорява страхотно.Ходих до търново и се забих в една редица камиони и няма излизане и се ядосах и в насрещното вдигнах с 5 човека на трета скорост 150 км ,и момчето до мене ме пина колко коня е това чудо.
Коментар
-
ivo5289 написа:Ето една тема,която ще следя с удоволствие.Една година карам браво с такъв двигател и си имах проблеми с него,може би не извадих късмет.Като я вземах на километража пишеше 92 000 км.От вътре е като нова отвън никакви забележки.След месец се наложи саединител да сменя,(като я вземах ми отделяше високо)280 лева ми взеха със труда,което е доста евтино междо другото.После термостат датчиците и двата всички кабели отпред.Това е защото прегряваше накрая се оказа че не ми отчита стрелката правилно.Климатика тръгнах да оправям.Първия път ми взеха 300 лева за филтър зареждане на фреон, нови клапани и още нещо си и не тръгна да работи.Преди два месеца пак се наканих да го правя при друг маистор.Кадърно момче за 450 лева проработи.Разглоби я цялата да стигне до редуцир винтила да го смени и там видяхме че е спукано радиаторчето и него смених междо другото и спря да загрява колата.Влизало въздох от там.Докарах я до перфектно състояние сложих навигация музика,централно с дистанционно и се записах в този форум.Тук чух за този проблем с вала.Четох че се разрешава като се пробиела с 2,5мм отвор паячето което омаслява.Искам да ви попитам някои пробвал ли го е това нещо???Аз от няколко месеца наблюдавам как по двигателя ми има масло отвън.Казаха ми че е пропукана гарнитурата която го оплатнява.Всяка сутрин си проверявам маслото и не мърда все толкова си стои.Другото което искам да попитам защото ми предстои да сменям маслото.Полу синтетика ли слагате?Да не се запуши по лесно така.Аз да ви кажа като я купувах я взех от приятел и той каза че я обслужил и аз не съм я обслужвал.малсото обаче бистро изглежадаше и му повярвах.Сега мисля да не рискувам повече че минах 10 000 км.Аз просто ходя до работа и такива не карам кой знае колко много.Често я пробвам на 5000 оборота даже и повече,ускорява страхотно.Ходих до търново и се забих в една редица камиони и няма излизане и се ядосах и в насрещното вдигнах с 5 човека на трета скорост 150 км ,и момчето до мене ме пина колко коня е това чудо.
Иначе по темата, какво да кажа.... По безпроблемна кола за тия пари, на тези години, с това оборудване едва ли можеше да взема. Супер куче е бравата, а 1,4 мотора изобщо не е толкова лош... да спънат е не ускорява бързо но разхода извън града си е ОК а и не е като да не върви изобщо. Днес пътувах София - Пловдив - под 140 не съм паднал освен на места с ограничение. Да не говорим в участъка след Пазарджик към Пловдив 160-170 се държеше ОК. Но пътувах сам без багаж, иначе товара я мъчи многооо
Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар