за Стило 1.6, 16, 103 коня ,колко би струвал нов термостат + смяната му ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смяна термостат Стило
Collapse
X
-
mell0 написа: Преглед на мнениетоТака е, човек като не разбира, не се интересува и не проверява за какво идва реч си го лашкат как си искат.
Колата ми трябва всекидневно и повредата беше такава ,че нямаше как да отложа и ден.
Упреците ти трябва да съм към сервизите кожодери !
В случая сервиза е този, до Кат Пловдив https://www.google.bg/maps/place/%D0...4!4d24.7228807
Коментар
-
S_BANKOV написа: Преглед на мнениетоТермостата се сменя за 15 мин. Поне Бер ли сложиха.
Коментар
-
Хаха, колега от къде знаеш, че си нямам хал хабер от това което правиш, може пък да работим едно и също нещо
Не казвам да си супер разбирач, а да се поинтересуваш от елементарни неща, кое колко струва, как се сменя за да не те изментят и да ти вземат повече, но това се прави преди да закараш колата на майстора, защото има такива, които като те видят, че си тотална 0 и че бързаш, защото ти е нужна колата и те клатят ли клатят. Така че успокой се, никой не е казвал нищо за някакви супер знания, а за елементарни проверки в интернет.Fiat Bravo II 1.4 16v
Alfa Romeo 156 1.9 JTD++ EX.
Fiat Punto 1.1 MK1 EX.
Коментар
-
mell0 написа: Преглед на мнениетоНе казвам да си супер разбирач, а да се поинтересуваш от елементарни неща, кое колко струва, как се сменя за да не те изментят и да ти вземат повече, но това се прави преди да закараш колата на майстора, защото има такива, които като те видят, че си тотална 0 и че бързаш, защото ти е нужна колата и те клатят ли клатят. Така че успокой се, никой не е казвал нищо за някакви супер знания, а за елементарни проверки в интернет.
После ,аз не знаех къде е проблема.Колата загряваше и се съмнявах във водната помпа и знаех цените.Както казах ,колата ми трябва всекидневно и в предвид това ,че загрява ,беше трудно да я връщам и да търся цени и после пак да я върна.Още един момент.Минах през два сервиза по път,в единия ми казаха" Ела утре" в другия "Петък можем най-рано да я видим,а кога ще стане не знаем" .Третия сервиз беше този и макар и те да бяха пълни,погледнаха я и казаха ,че термостата не работи и могат да сменят за 3-4 часа .
Сега ,че са ме ударили 50-70лв ,халал да им е.Аз нищо не мога да направя.Държавата ни е джунгла и всеки гледа да е*е другия във въздуха.Към тези сервизи трябва да са ти критиките,а не към мен.
Същия пример мога да дам тс акситата копърки и чужденците.Трябва ли всеки турист ,идваш от различна част на Земното кълбо да проверява какви, и колко таксита има в бг ,и да знае актуални цени, и сам да се пази на летището.Ми те не са само копърките.Той трявба да изчете 2 романа от какво да се пази
Не ,не трябва.Трябва държавата да се намеси ,да има контрол и регулации.Сега взимат Сулио и Пулио да работи в серизите,какво и как ти сменя,само той си знае.А това са опасни неща,ако ремонта или частите не са качествени.И трябва да има контрол.Последна редакция от dan4op5; 28.09.2018, 08:39.
Коментар
-
Колега, щом колата ти трябва ежедневно и изкарваш повече пари на час от майстора в сервиза не виждам какво те тревожи. 50лв за 3-4 часа както си написал прави 12.5~16лв/час, което си е съвсем ок като цена за труд.
п.п. Сега хвърлих един поглед на цените, та тоя термостат си върви между 86-100лв. Може би да е BEHR щом са ти взели 100лв, а и ти ако не си им някой близак не виждам как ще ти дадат отстъпката от цената за части.Последна редакция от siluro; 28.09.2018, 09:12.Fiat Coupe 1.8
Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.
Коментар
-
Пак не разбра за какво иде реч. Проверката става за 10 мин след което като отидеш можеш да се спазариш или да си поръчаш ти частта и да им я занесеш, вместо да си невеж и да оставяш да те лъжат. Това е елементарен интерес, не губи почти никакво време, може да се направи докато си пиеш кафето. Това е примерно, като ти правят майстори къщата/апартамента, пак ли ги оставяш на сляпо да си правят каквото искат и после да си те лъжат както си искат? Навскъде е така, не само в България. и мога да ти го докажа. В света по-силния и умен оцелява, затова трябва да се проверява всичко - проверката е висша форма на доверие. В интернет има достатъчно информация за всичко, а щом изкарваш пари повече от колкото майстора може да ти вземе на час, не виждам, защо питаш колко струва и се нервираш. Плащаш си и караш, то е ясно, че непознат майстор винаги ще ти вземе най-скъпата част и ще прибере остъпката + труда и като го сметнеш накрая може повече и от тебе да е изкарал, така че успех. А й да те светна, повечето хора проверяват цените в държавата, която ще посетят, така че тук не си прав.
П.С. За колегата отгоре. Има и по-евтини: тукПоследна редакция от mell0; 28.09.2018, 11:27.Fiat Bravo II 1.4 16v
Alfa Romeo 156 1.9 JTD++ EX.
Fiat Punto 1.1 MK1 EX.
Коментар
-
Въпрос на избор колега, аз лично между MAGNETI MARELLI и BEHR не бих се колебал и избора ми ще падне върху втория.
И все пак не е задължително това което описваш и не е необходимо да го разбира. Ако сферата на интереси и работа на колегата е в съвсем друга област не виждам какво ще му помогне това да рови що е то Вернет, Магнети-Марели, Бер, Гарет и прочие, да си загуби времето и т.н. Още повече, че ако си купи термостат, който не отваря или затваря в посочените граници и му прави проблеми то ще трябва да си плати отново труд и да се занимава с магазина от който го е купил, докато ако сервиза е читав и си издават документи после може да ходи да им направи рекламация.
По-скоро той пита дали са го минали много. Отговора тук според мен е - не, не са го минали, нормална цена за част и за труд, за човек който не използва отстъпки от магазините за части.Fiat Coupe 1.8
Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.
Коментар
-
siluro написа: Преглед на мнениетоПо-скоро той пита дали са го минали много. Отговора тук според мен е - не, не са го минали, нормална цена за част и за труд, за човек който не използва отстъпки от магазините за части.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар