Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Горене на бушон

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Горене на бушон

Здравейте. Имам малък проблем и се надявам някой да може да ми помогне. става въпрос за горене на бушона, който е за километража, скоростомера,мигачите и изобщо уредуте на таблото. Обозначен е със SERV. Значи като карам до 150-160 км/ч няма никакви проблеми. Като вдигна повече обаче след известно време каране така спират да работят горе изброените уреди. Като сменя този бушон пак всичко си е наред. Вчера обаче трябваше да го сменям няколко пути и това е доста неприятно. Та има ли някой идея какво може да е. Разхлабен куплунг? оголен кабел? просто нямам идей и ако може дайте съвет преди да съм разглобил таблото...
    FIAT BRAVO 1.6 16V

Аре бе хора няма ли никой идея за какво става въпрос..
    FIAT BRAVO 1.6 16V

Коментар

спасението

Ами не карай с повече от 160км/час Мисля си че твоя проблем си е доста труден за диагностициране. Веорятно има нещо общо с алтернатора и напрежението което подава. Възможно е да подава повече от 13,5 - 14 волта и това да предизвиква проблема. Пробвай колко ти е напрежението когато изфорсираш колата на празен ход.А иначе - ще ми се и аз да имам твоя проблем с продължителното каране с над 160км/час. Аз с повече от 150 и да искам не мога да карам (освен ако не е някой много стръмен наклон надолу).
      минимум електроника в колата = максимум възможности за "направи си сам" подобрения
      Tipo 1.4 карбуратор 350 000km без ремонт на двигателя. По последни данни-вероятно достоверни, но не 100%, май километрите са 250 000км.

Коментар

Re: Горене на бушон

divaka написа:
        Здравейте. Имам малък проблем и се надявам някой да може да ми помогне. става въпрос за горене на бушона, който е за километража, скоростомера,мигачите и изобщо уредуте на таблото. Обозначен е със SERV. Значи като карам до 150-160 км/ч няма никакви проблеми. Като вдигна повече обаче след известно време каране така спират да работят горе изброените уреди. Като сменя този бушон пак всичко си е наред. Вчера обаче трябваше да го сменям няколко пути и това е доста неприятно. Та има ли някой идея какво може да е. Разхлабен куплунг? оголен кабел? просто нямам идей и ако може дайте съвет преди да съм разглобил таблото...
        Ами добре де,ти дориш не казваш какъв е автомобила.Ако мислиш ,че аватара е достатъчен сори.Мога да сложа вместо на котарака ми на " Стило",ама не значи ,че него карам.Все-пак не си ли чувал ,че има и сервизи.За такъв проблем примерно, аз бих отишъл веднага там.И аз го опуках този бушон,при ремонт на третия стоп на Брава,блокирах радиото /деблокаж 25 лв/ и чистене на грешката на компютъра за еърбега 20 лв.Все пак не караме "ЖИГИ".Ванто трейд!
        SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Ами съвсем малкия пробем е, че живея в Германия и ако се сещаш тук посещаването на сервизи не е много евтино за каквото и да било. Та за тва питам може някой да знае и да ме насочи най-малкото къде да отида. Защото все още не съм зпознат със сервизите тук . Още повече че не ми ое остава колата на сервиз за повече от ден, защото ми трябва за работа. Както и да е малко се отколконих от темата..Като се върна лятото в БГ ще трябва да ходя на сервиз... Ако все пак някой съвсем случайно зне някой сервиз около Маннхайм и Стутгард да каже (но се съмнявам). Мерси за мненията
          FIAT BRAVO 1.6 16V

Коментар

divaka написа:
            Ами съвсем малкия пробем е, че живея в Германия и ако се сещаш тук посещаването на сервизи не е много евтино за каквото и да било. Та за тва питам може някой да знае и да ме насочи най-малкото къде да отида. Защото все още не съм зпознат със сервизите тук . Още повече че не ми ое остава колата на сервиз за повече от ден, защото ми трябва за работа. Както и да е малко се отколконих от темата..Като се върна лятото в БГ ще трябва да ходя на сервиз... Ако все пак някой съвсем случайно зне някой сервиз около Маннхайм и Стутгард да каже (но се съмнявам). Мерси за мненията
            Извинявай!Не знаех,но обяснението на колегата Perer ми се струва логично.Нямаш ли някакви вторични белези за това ,че алтернатова не е добре. Кипене на акумулатор?
            SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Колега, утре ще проверя по схемата на 1.6/16 веригата на датчика на км.и ще те ориентирам по вьпроса! Bis morgen!

Коментар

Danke!!! Ще съм много благодарен...А не мога (ТОЕСТ НЕ ЗНАМ ) как да проверя дали алтернатора е добре защото акумулатора ми е сух...Или тва няма начение...?!?
                FIAT BRAVO 1.6 16V

Коментар

DIVAK, работата е там, че този предпазител захранва освен арм. табло/ и то част от него/ и стоп-светлините, включително и третата стоп светлина. Малко вероятно е горенето на бушона да зависи от скороста, просто е стечение на обстоятелствата! Евентуално , причината /кьсо/ може да бьде вьв веригата на стопа! А напрежението на акумулатора се проверява с волтмер и то над 1500об. и не трябва да е повече от 14.2-14.4 волта

Коментар

има логика защото единия път изгоря след като натиснах спирачката...Значи ще проверя и захранването..Мерси за съветите..Ще пиша пак като ги проверя
                    FIAT BRAVO 1.6 16V

Коментар

Много правилно! Работя в тази сфера (електроника) и мога да ви кажа че това си е почти стандартна процедура Само че за кола е малко трудно приложимо, че не се знае кое и колко силно ще направи "прас", мое се опраси цялата инсталация.divaka щом това бушонче е и за стоповете, що не погледнеш покрай машинката за включване долу на педала на спирачката (предполагам че и на бравото е там) Може някъде да се е протрил кабел
                      FIAT Tipo 1,4mi - EX
                      Alfa Romeo 146ti - EX
                      Alfa Romeo 156 2,4JTD

Коментар

хмм има логика в тва ...ще го проверя..иначе тока си е доре , не се качва на 14 волта ама още не съм сигурен ,...трябва още малко да го проверя
                        FIAT BRAVO 1.6 16V

Коментар

Working...
                        X