siluro написа:
Преглед на мнението
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Спускане - Моторна спирачка или свободен ход?
Collapse
X
-
mell0 написа: Преглед на мнениетоНе е така, ако знаеш как да го направиш. Никой не е казал, че се дърпа пълна ръчна. Държиш бутона и съвсем леко дърпаш колкото да захапе без да блокираш напълно. Правил съм си опит и работи перфектно.Последна редакция от siluro; 19.09.2018, 05:51.Fiat Coupe 1.8
Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.
Коментар
-
Яко. Имаш време да играеш със скорости, волани, педали и т.н., а нямаш време просто да си дръпнеш ръчната до необходимото ниво.
Странна логика.
Вземи някой път от интерес да я дръпнеш тази ръчна и ще се изненадаш колко много спира колата, без да стават такива теоретични ситуации на пътя.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Извинявайте, ама какво е туй моторна спирачка? Аз на моето стило имам ли такова животно и какво трябва да натисна за да се задейства?Велосипед да, но ролкови кънки - не! Балканчето е без акумулатор, симсонката е без гуми. Я, падна ми се и фиатче 126! Вече съм с фиат и напреднал шофьор, та чак съм станал маниак, а сега и фанатик!
Коментар
-
И за това нещо се изписаха толкова глупости?
Баси мааму! Че аз винаги съм си спирал с мотора, а и така са ме учили, когато карах шофьорските курсове още миналия век. Дори стилът ми на каране е такъв, че спирачката се използва само в краен случай, а скоростта се намалява просто с отнемане на газта. Винаги ми е било любопитно, защо по нанадолнище колите пред мен все им светят стоповете от време на време, а аз съм си на скорост и се движа на едно и също разстояние след тях...
А относно моторната спирачка - навремето товарните шкоди си имаха едно лостче, с което гасяха двигателя или намаляваха скоростта по нанадолнището и му казваха моторна спирачка.Велосипед да, но ролкови кънки - не! Балканчето е без акумулатор, симсонката е без гуми. Я, падна ми се и фиатче 126! Вече съм с фиат и напреднал шофьор, та чак съм станал маниак, а сега и фанатик!
Коментар
-
dabadaba написа: Преглед на мнението...навремето товарните шкоди си имаха едно лостче, с което гасяха двигателя или намаляваха скоростта по нанадолнището и му казваха моторна спирачка.Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
При двигателите на които маслената помпа се върти от ангренажа, оборотите не влияят ли на мазането на двигателя?Fiat Croma 1.9 JTD 110kw 2006
https://www.carspending.com/bg/profile/1503822642963639
Коментар
-
George1984 написа: Преглед на мнениетоПри двигателите на които маслената помпа се върти от ангренажа, оборотите не влияят ли на мазането на двигателя?Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.
Коментар
-
George1984 написа: Преглед на мнениетоПри двигателите на които маслената помпа се върти от ангренажа, оборотите не влияят ли на мазането на двигателя?Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар