Здравейте,значи преди 1 месец си смених антифриза (сам, което може би е от значение).Та днес си наливам течност в казанчето за чистачките и гледам, че антифриза е доста по-надолу от чертата (не бях карал колата 2 дена)Бързах и не долях. Хубаво, връщам се и викам дай да погледна и то какво - антифриза си покачил нивото с поне 2-3 сантиметра. Та имате ли идея от какво е ?Правилно ли съм обезвъздушавал - развих двете пробки, наливах антифриз, като потече отдолната я затворих, потече после от горната - и нея я затворих. Иначе проблем с колата няма.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Промяна ниво на антифриз - Браво 1.6
Collapse
X
-
За обезвъздушаването не мога да ти кажа, щото при моята е различно, но е нормално при загряла кола нивото да се вдига.Септември 2005г смених антифриза, като налях на "max" на отметката.Винаги правеше така както казваш, нивото се вдигаше до един пръст при загряла кола и като изстине го връщаше на "мах".Така 15 месеца.Наскоро видях, че при студена е на 2-3 мм под максимума, което го отдавам на нормално изпарение при топлообмена.В твоя случай, не се притеснявай, а следи капачката на разширителния съд.Там има клапан и като всяко нещо което се движи има ресурс.Наблюдавай за петна антифриз.Ако се усъмниш в нея смени я, не е скъпа ,преди да се правят други изводи! Успех!SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
-
sasco
Покачил се е антифриза,защото колата ти е загряла.И при мен е така.Аз доливам по 500грама на 1000-1500км.Ама при мен е друг проблема...радиаторчето в купето ми прави мизерии.
Коментар
-
Обозначеното на казанчето ниво е за студена кола. При загряла, нивото може да се покачи - това не е проблем - затова се нарича "разширително казанче". Ако когато си наливал е било до чертата (на студено), а след това е паднало (пак на студено) - най-вероятно е станало за сметка на въздуха от системата - в момента на смяната не си обезвъздушил добре, а след това системата се обезвъздушава сама. Просто долей малко антифриз, че не е добре да е под линията.Ако обаче в последствие нивото започне да намалява пак, значи имаш някъде скрит теч - трябва да го търсиш или редовно да доливаш.Fiat Ritmo 105TC
1600cc 105к.с.
Коментар
-
Re: Промяна ниво на антифриз - Браво 1.6
trace написа:Правилно ли съм обезвъздушавал - развих двете пробки, наливах антифриз, като потече отдолната я затворих, потече после от горната - и нея я затворих. Иначе проблем с колата няма.
Коментар
-
Re: Промяна ниво на антифриз - Браво 1.6
trace написа:Здравейте,Бързах и не долях. Хубаво, връщам се и викам дай да погледна и то какво - антифриза си покачил нивото с поне 2-3 сантиметра. Та имате ли идея от какво е ?Иначе проблем с колата няма.Fiat Marea Weekend 1.8 HLX
Renault Safrane 2.0 16V
Коментар
-
Nino написа:В твоя случай, не се притеснявай, а следи капачката на разширителния съд.Там има клапан и като всяко нещо което се движи има ресурс.Наблюдавай за петна антифриз.Ако се усъмниш в нея смени я, не е скъпа ,преди да се правят други изводи! Успех!Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар