Търсих някаква стара тема но не намерих. При по-голям размер гуми ( от нормален 165/65R14 на 175/65R14 ) трябва ли да се държат с по-голямо и ли по-малко налягане? За моята кола за нормалния размер дават 2 бара, тези при 2 изглеждат като мекици. Би трябвало да не е от джантата, тя при по-малкия размер не се променя и е ок?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за налягане в гумите
Collapse
X
-
според мен проблема е в ширината на джантите...при по-широки гуми трябва да сложиш и по-широки джанти... летните ми гуми са 155/70 R 13 с джанти 4.5 инча. зимните са ми 175/70 R 13 и са с джанти 5 инча. имаше някъде как се смята, ама... 5 инча по 26 мм 130 мм мисля, че разликата трябваше да е около 40 мм. между ширината на джантата и гумата, ама не съм сигурен. но за моите джанти съм сигурен, че са за моите гуми!Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
юздарстиsi
и моите гуми беха така, особено предните на 2.2 като сплескани и сега ги карам на 2.5, а от скоро на 3.0 виждам, че макс. им е 3.5 и 4 атмосфери малко друса, но само по неравности )) разхода доста спадна, четох нещо за протехтора, но при мен гумата на 3.0 ляга по цялата си широчина така, чеееее газ
Коментар
-
Здравейте колеги,Има значение и колко е мек борда на самата гума за да изглежда като "мекица". Зимните гуми по принцип са с по-мек борд и изглеждат малко сплескани. Например Барум и Мишлен имат меки бордове, дори и летните, но това е с цел комфорт. С две думи може и да изглежда сплескана, но това да е нормалния вид на гумата. Не забравяйте, че ако е пренапомпана или ако е в другата крайност - много мека, тогава грайфера си заминава много бързо. Моите предните са зимни, с мек борд и са 165/70/14 на 2,5 атмосфери и според мен са добре.Весела Коледа на всички и умната!Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар