Здравейте колеги, от повече от година карам Фиат Брава 1,6 16В, 97г. Много съм доволен от колата си, има си дефекти, но в сравнение с немските дървета е супер. От друга гледна точка карам я само в града и ми гори доста - около 11-12л. Напоследък все по-често ми се върти из главата да я сменя за едно по-ново Пунто 1,1 или 1,2 някъде около 2000-2001. Хем ще карам по-нова кола, хем ще си намаля разходите чувствително (за данъка и застраховките на Бравата не говоря изобщо).Дайте съвети струва ли си, какви сравнеия има във возията, във интериора и т.н.Благодаря!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Да сменя ли Бравата за Пунто?
Collapse
X
-
Има смисъл от смяната само с дизелова кола. Ако мислиш че като вземеш Пунто ще ти намалее разхода то се лъжеш . Само пусни една търсачка из форума и виж колко хора изпищяхме че Пунтото гори много.Имам го 1.2 74 коня но не ти го препоръчвам за градско каране.За извън града да съгласен съм че ще гори около 6 л но в града си ги лапа 9-10 като куцо пиле домат.То катализатор махнах то нов термостат сложих нови свещи нова помпа филтри милтри на стенд го мериха като развием свещите личи че са работили отлично керемидени са . Двигателя като загрее на 90 градуса не се чува как работи. Идеално. Но в градски условия никога освен ако не си такси не можеш да вдигнеш тая температура и двигателя работи на смукач че компютъра така е програмиран и ето от къде идва големия разход . При дизелите обаче не стои така въпроса и там те са много по икономични в града.Имам и дизелова кола и нея я карам повече в града от колкото Пунтото въпреки че купих Пунтото за градска кола.
Коментар
-
Хора от многото приказки, че бравото харчи много няколко пъти го засичах и винаги едно и също си дава.Извън града 5,4/100 с 120км-140км/ч.Градско 11... (двойно) грубо 50%/50% (градско/извънградско) в никакъв случай повече от 7/100 бензинов мотор...Та купи си браво и си сложи гас... ))))))))))))))) Явно на бравите двете врати увеличават разхода хахах
Коментар
-
Re: да
mentor написа:Разходите ще ти паднат със сигурност .Ще загубиш само комфорт.Все пак Пунтото си вози доста твърдо.SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Благодаря на всички, Нино, вярно, всичко, което си изброил го имам като дефект и на моята Брава и си мислех, че само при мен е така. Само не разбирам кои са Пунто-II, след коя година. Дизелова кола не искам, служебната ми е дизелово Пежо, въобще не дърпа...И да не оставям грешно впечатление, аз много си харесвам колата, за мен Бравата е с идеалния дизайн, просто замислям се, имам приатели дето карат Поло-та и им горят 6л. в града...
Коментар
-
eroucm написа:Благодаря на всички, Нино, вярно, всичко, което си изброил го имам като дефект и на моята Брава и си мислех, че само при мен е така. Само не разбирам кои са Пунто-II, след коя година. Дизелова кола не искам, служебната ми е дизелово Пежо, въобще не дърпа...И да не оставям грешно впечатление, аз много си харесвам колата, за мен Бравата е с идеалния дизайн, просто замислям се, имам приатели дето карат Поло-та и им горят 6л. в града...SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Nino, този мотор 1.2/16V се слага и в Пунто I (Sporting) от 1998/1999г. Слага се също така и в Ланча Y след 1995г.Не се слага само в Алфа Ромео, защото няма такава Алфа в нисък клас Ако имаше и там щяха да го ползват!Това е наистина много добър моторhttp://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
FIAT Punto 99' 1.7 TD
Коментар
-
Dodo 155 написа:Nino, този мотор 1.2/16V се слага и в Пунто I (Sporting) от 1998/1999г. Слага се също така и в Ланча Y след 1995г.Не се слага само в Алфа Ромео, защото няма такава Алфа в нисък клас Ако имаше и там щяха да го ползват!Това е наистина много добър моторSUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Колега,сложи си една газова уредба и карай евтинко!Иначе ако се качиш на едно 1,9 JTD,сигурно ще усетиш как дърпа дизел,а аз бравата бих я сменил единствено и само със Стило!Минал съм през Уно,Типо и Брава.Да си кажа бая разлика си има,особено с Уно,а пунтото доколкото знам е наследник на Уно и е в този клас автомобил.По-малък и компактен.Ако искаш малка кола-деиствай,но не очаквай чудеса с разхода!Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар