Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да сменя ли Бравата за Пунто?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Да сменя ли Бравата за Пунто?

Здравейте колеги, от повече от година карам Фиат Брава 1,6 16В, 97г. Много съм доволен от колата си, има си дефекти, но в сравнение с немските дървета е супер. От друга гледна точка карам я само в града и ми гори доста - около 11-12л. Напоследък все по-често ми се върти из главата да я сменя за едно по-ново Пунто 1,1 или 1,2 някъде около 2000-2001. Хем ще карам по-нова кола, хем ще си намаля разходите чувствително (за данъка и застраховките на Бравата не говоря изобщо).Дайте съвети струва ли си, какви сравнеия има във возията, във интериора и т.н.Благодаря!

ако много го искаш - давай :D въпрос си е на предпочитания....аз лично пунтовците много ги харесвам, а защо не помислиш за дизелово пунто - май ще ти е по-изгодно даже
    A big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
    e30 forever!

Коментар

Има смисъл от смяната само с дизелова кола. Ако мислиш че като вземеш Пунто ще ти намалее разхода то се лъжеш . Само пусни една търсачка из форума и виж колко хора изпищяхме че Пунтото гори много.Имам го 1.2 74 коня но не ти го препоръчвам за градско каране.За извън града да съгласен съм че ще гори около 6 л но в града си ги лапа 9-10 като куцо пиле домат.То катализатор махнах то нов термостат сложих нови свещи нова помпа филтри милтри на стенд го мериха като развием свещите личи че са работили отлично керемидени са . Двигателя като загрее на 90 градуса не се чува как работи. Идеално. Но в градски условия никога освен ако не си такси не можеш да вдигнеш тая температура и двигателя работи на смукач че компютъра така е програмиран и ето от къде идва големия разход . При дизелите обаче не стои така въпроса и там те са много по икономични в града.Имам и дизелова кола и нея я карам повече в града от колкото Пунтото въпреки че купих Пунтото за градска кола.
      Фиат Панда 1.2 2006година
      Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

да

Разходите ще ти паднат със сигурност .Ще загубиш само комфорт.Все пак Пунтото си вози доста твърдо.
        Punto 55 SX

Коментар

Хора от многото приказки, че бравото харчи много няколко пъти го засичах и винаги едно и също си дава.Извън града 5,4/100 с 120км-140км/ч.Градско 11... (двойно) грубо 50%/50% (градско/извънградско) в никакъв случай повече от 7/100 бензинов мотор...Та купи си браво и си сложи гас... ))))))))))))))) Явно на бравите двете врати увеличават разхода хахах

Коментар

Re: да

mentor написа:
            Разходите ще ти паднат със сигурност .Ще загубиш само комфорт.Все пак Пунтото си вози доста твърдо.
            Съмнява ме! До 2005 имах Брава и возията с Пунтото е идентична... т.е и двете си возят твърдо! Пунто-II за което говориш е доста по- модерен автомобил и определено няма да съжаляваш с покупката.Ниската Брава, все-някаквите проблеми от всякакво естество с нея ме караха да откачам.ИДЕАЛНО замислена и проектирана кола и ОТВРАТИТЕЛНО изработена!!!Да напомням ли за напуканите дръжки на вратите, отвратително лющещата се черна боя по основите на огледалата, панелите на вратите, вечно смъкващата се предна седалка, неработещия трети стоп... това са дребни проблеми, но могат да те изкарат "извън нерви"!За Пунто-II мога много да пиша! Щом аз 120 кг мъж се чувствам доста по удобно в него, може би има защо.Успех с избора!Ако мога да обобщя с няколко думи... доста по-технологичен автомобил, с перфектно направена ел.инсталация, ИЗКЛЮЧИТЕЛНО маневрен /това ме е спасявало доста пъти от инциденти/, лек за поддръжка.. по-проста предница, добри двигатели, особено ако намериш 1.2/16V и като моя 1.9d атмосферния /не случайно е на въоръжение и в Добло до 2003-2004... щото носи и е катър/.Идваха ми някякви мисли да взема още едно чисто ново, но тези АПАПИ от АИ ме отказаха с неадекватните си цени и отвратителното гаранционно обслужване.На 22-ри летя за Милано и ако намеря нещо по душа и сърце ще го капарирам, пък след Нова година ще го вземам. Искам пак с моя двигател ,но от последните бройки 2003-2004г.
            SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Благодаря на всички, Нино, вярно, всичко, което си изброил го имам като дефект и на моята Брава и си мислех, че само при мен е така. Само не разбирам кои са Пунто-II, след коя година. Дизелова кола не искам, служебната ми е дизелово Пежо, въобще не дърпа...И да не оставям грешно впечатление, аз много си харесвам колата, за мен Бравата е с идеалния дизайн, просто замислям се, имам приатели дето карат Поло-та и им горят 6л. в града...

Коментар

имам и поло 1.4 пълна инж 98г. - 9-9.5 в града, 6 за мен е нереален разход - не знам как го правят, ако пък го правят - евалата :D
                A big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
                e30 forever!

Коментар

eroucm написа:
                  Благодаря на всички, Нино, вярно, всичко, което си изброил го имам като дефект и на моята Брава и си мислех, че само при мен е така. Само не разбирам кои са Пунто-II, след коя година. Дизелова кола не искам, служебната ми е дизелово Пежо, въобще не дърпа...И да не оставям грешно впечатление, аз много си харесвам колата, за мен Бравата е с идеалния дизайн, просто замислям се, имам приатели дето карат Поло-та и им горят 6л. в града...
                  Да, така е Бравата е с перфектен дизайн.Пунто - II e в производство е от 1999г.месец май до сега с лек фейстлифт 2003г - по-големи фарове.Горещо ти препоръчвам 1.2/16V щом си любител на бензина.Изпитан, перфектен и оптимален мотор слаган на БРАВО/БРАВА,СТИЛО и ПУНТО-II.Спрян от производство щото покрива ЕВРО-3, но комшиите си го слагат в Албея и Палио!

Коментар

Nino, този мотор 1.2/16V се слага и в Пунто I (Sporting) от 1998/1999г. Слага се също така и в Ланча Y след 1995г.Не се слага само в Алфа Ромео, защото няма такава Алфа в нисък клас Ако имаше и там щяха да го ползват!Това е наистина много добър мотор
                    http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
                    Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
                    FIAT Punto 02' 1.9 JTD
                    FIAT Punto 99' 1.7 TD

Коментар

Dodo 155 написа:
                      Nino, този мотор 1.2/16V се слага и в Пунто I (Sporting) от 1998/1999г. Слага се също така и в Ланча Y след 1995г.Не се слага само в Алфа Ромео, защото няма такава Алфа в нисък клас Ако имаше и там щяха да го ползват!Това е наистина много добър мотор
                      Може и да бъркам нещо, но там не е ли 75 кс? Май трябва vesko.t да се произнесе! Явно е така както казваш... още по-добре, значи доста изпитана моторетка!

Коментар

Колега,сложи си една газова уредба и карай евтинко!Иначе ако се качиш на едно 1,9 JTD,сигурно ще усетиш как дърпа дизел,а аз бравата бих я сменил единствено и само със Стило!Минал съм през Уно,Типо и Брава.Да си кажа бая разлика си има,особено с Уно,а пунтото доколкото знам е наследник на Уно и е в този клас автомобил.По-малък и компактен.Ако искаш малка кола-деиствай,но не очаквай чудеса с разхода!
                        Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                        Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

PUNTO-1.2/16V

Пунто-МК11.2 16V(85) 63KW 86PS/HP 1242cc 01/97-09/99 176B9000 Пунто-МК2,3 1.2 16V 60KW 80PS/HP 1242cc 09/99- 188A5000
                          Ex. Grande Punto Driver

Коментар

И аз се замислям за подобна смяна само че с пунто с дизелов мотор.
                            BRAVA 1,4 12V
                            Nissan Navara

Коментар

...

Коментар

Working...
                              X