Привет колеги!Бравото загрява, перката не се върти, не се охлажда и повръща антифриз от разширителния съд.Като го запалих студено събота вечер в Търново много бързо (за 4-5 минути стрелката на термометъра заплашително наближи червената зона, а парното духаше студен въздух. Аз съответно изпаднах в лека паника и почнах да се оглеждам къде да спра. Изведнъж стрелката на температурата падна 2 деления под средното, парното започна да духа топло и аз се поуспокоих. След това по пътя всичко си беше нормално. Но на 5 км от Белене попаднах в много гъста лондонско-дунавска мъгла и се наложи да карам на 2-ра с около 30 км/ч. Като спрях пред вратата на гаража стрелката на термометъра пак беше в червения диапазон. Пак се панирах, този път малко по-силно.... Вкарах колата в гаража и я изгасих. Знам, че не е препоръчително двигателя да се изгаси в такива ситуации, но... След като изгасих двигателя и колата повърна антифриза.В неделя си налях антифриз, проверих бушона на перката - здрав е, запалих (без проблем) покарах 2 минути - хоп - стрелката на температурата пак на червено, перката не ще да се завърти.Какво да правя сега? Каква е повредата? Температурен датчик, термостат, водна помпа, гарнитури? Какви са цените на тези резервни части?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Бравото не се охлажда
Collapse
X
-
HumppaЕтикети: –
-
Humppa
Да, охлаждащата течност е антифриз. А след като почна да работи нормлано парното почна да духа топло.
Коментар
-
Humppa написа:Да, охлаждащата течност е антифриз. А след като почна да работи нормлано парното почна да духа топло.TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
Humppa
Nino написа:Според мен има някаква въздушна възглавница.Провери обстойно и я обезвъздуши!
Коментар
-
Humppa
Да не би този въздух в системата да се е появил от това, че доливах анитфриза при спрял двигател? Yellow_Flash_Colorz_PDT_21 Колата имаше остър дефицит на охлаждаща течност. По принцип си губя антифриз от една пукнатинка в радиатора, доливам литър на 2-3 месеца.И онзи ден като излях антифриза в разширителния съд, той избълбука весело надоло по тръбите...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар