Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat Croma 2006 Смяна на Механизъм за ел. стъкло

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Fiat Croma 2006 Смяна на Механизъм за ел. стъкло

Здравейте колеги.
    Понеже не намерих такава тема реших дирекно да питам.
    Свалям си аз стъклото на вратата и след средата се чу едно ужасяващо хрущене и разбирасе после стъклото не искаше да се вдигне изцяло амо стига до някъде и спира.Проверих машинката работи бутони и контролери също, явно или се е скъсало жилото или не се е навило правилно. С триста зора двигнах стъклото цъкайки копчето и помагайки му с ръка, но сегане слиза и до половината и спира.
    Опитах се да сваля Алуминиевата кора за която е захваната, но без успех.
    Та въпроса ми е как да я махна ? Трябва ли стъклото да е изцяло слезнало зада се извади свободно ?

Здравей колега,стъклото трябва да го откачиш от механизма.Има гумени тапи от които се откача стъклото от водачите.Ако е задно стъкло мисля,че тапата е една ,а на предните бяха по 2.Отваряш тапите и сваляш стъклото до нивото на тапите за да можеш да го откачиш.След като го откачиш го вдигаш на ръка горе и го законтряш с нещо за да не падне.Махаш алуминиевата кора с малко блъскане нагоре надолу ,че механизма е доста точен и малко зор излиза.Продават се ремонтни комплекти ,ролки,жила и др.Зависи какво се е случило.В повече случай жилата се навиват не правилно на ролката понеже тя се износва,сменяш ролката и си ти,другия вариант е да се счупил водача на стъклото или да са се наплели жилата.Ремонтния комплект мисля беше около 30-40 лв.
    Успех.

Коментар

valioboy написа: Преглед на мнението
      Здравей колега,стъклото трябва да го откачиш от механизма.Има гумени тапи от които се откача стъклото от водачите.Ако е задно стъкло мисля,че тапата е една ,а на предните бяха по 2.Отваряш тапите и сваляш стъклото до нивото на тапите за да можеш да го откачиш.След като го откачиш го вдигаш на ръка горе и го законтряш с нещо за да не падне.Махаш алуминиевата кора с малко блъскане нагоре надолу ,че механизма е доста точен и малко зор излиза.Продават се ремонтни комплекти ,ролки,жила и др.Зависи какво се е случило.В повече случай жилата се навиват не правилно на ролката понеже тя се износва,сменяш ролката и си ти,другия вариант е да се счупил водача на стъклото или да са се наплели жилата.Ремонтния комплект мисля беше около 30-40 лв.
      Успех.
      Благодаря много много полезна информация

Коментар

Click image for larger version

Name:	20150426_160008.jpg
Views:	1
Size:	134,4 KB
ID:	2095273Намерих снимка колега,ето за това става въпрос.Забравих да ти кажа и за кабелажа ,трябва да го откачиш от щипките който са на алуминиевата кора,най-лесно става като развиеш всички болтове 10-ка и кората висне ,въркаш с ръка и ги буташ отзад,в против случай рискуваш да ги счупиш.Целия кабелаж се маха през по-голямата гумената тапа ,която се намира по-близо до бравата на вратата.

Коментар

valioboy написа: Преглед на мнението
          [ATTACH=CONFIG]104569[/ATTACH]Намерих снимка колега,ето за това става въпрос.Забравих да ти кажа и за кабелажа ,трябва да го откачиш от щипките който са на алуминиевата кора,най-лесно става като развиеш всички болтове 10-ка и кората висне ,въркаш с ръка и ги буташ отзад,в против случай рискуваш да ги счупиш.Целия кабелаж се маха през по-голямата гумената тапа ,която се намира по-близо до бравата на вратата.

Да благодаря , стигнах до там откачих механизма , една от намотките на жилото се е скъсала и е счупила ограничителя. Сега обикалям из софия да намеря жило , за сега без успех

Коментар

0898711636 ,обади се на този човек и го попитай дали има.Намира се в софия овча купел 2 ,не знам дали има магазин ,но съм поръчал по еконт от него.
            Успех!

Коментар

Кв. Княжево, там ги рециклират. В младост при Жан също.
              Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
              (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
              Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Working...
              X