Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat bravo 2 Джанти

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Fiat bravo 2 Джанти

Здравейте,колеги .Станах горд собственик на Фиат браво 2 . Джантите ми са железни 16-ки . Искам да попитам ,ако и сложа 17-ки джанти ,какви гуми мога да и сложа. Смисъл примерно искам да и сложа 205/55/17 гуми ,ама се съмнявам ,че ще опира . Какъв е оптималният вариант гуми при джанти 17-ки ?! Моля ,колеги с такива коли да изкажат мнението си . Благодаря на всички предварително .Лек ден .Всичко добро!

В момента съм със 205/55/16 зимни.Лятото със 225/45/17 имам и 225/40/18.не опира никъде.Това е по данни на производител.С последния размер е хептен дървена возията и за Бг пътищата е доста неприятно да се кара,Не че с другите размери е нещо по така.може би е една идея по мека возията но това е въпрос на усещане и кой как иска да си кара колата.Със здраве да си я караш и пазиш за да те слуша.Много безаварийни и успех
    198mjet Bravo

Коментар

Благодаря ти за отговора колега .А дали 17-ки джанти с гуми примерно 225/50/17 ще опира ? Лека вечер . Всичко добро .

Коментар

Не знам колеги какво ще ме посъветвате. Сега съм с гуми 205/60/16 и много добре се справя с дупките ( смисъл няма тресене,хлопане) .Май 16-ки лети джанти ще взема с пак такива гуми. Извинявайте,че ви занимавам с моите глупости. Ще се радвам на всеки отговор .

Коментар

Той форумът е за да се съветваме. Моето мнение е, че по-добре по-малки джанти, с по дебели гуми. Ултрадървена е возията на тая кошница. Аз съм с 15-ки 195/65 и едва я издържам.
          Съжалявам, че си изказах мнението не по въпроса, ма верно не се трае.

По темата-в секция downloads има потребителско ръководство на новото браво. Там, на стр. 230, са изброени размерите гуми, които стават без проблеми. Упоменати са и тези, които изискват промени в конструкцията. Виж ги и пресметни твоите желания на кои съответстват.
          Успех!
          браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Димо,всяка промяна на параметрите зададени от завода води до някакъв компромисен вариант.Дали няма да ти показва реалната скорост или ще опира някъде,или или и много илита стават.Относно гуми и джанти има калкулатор в да речем ГУМИ.бг и там ти показва разликите.Противник съм на побългаряването без значение в която и да е опция.Колата си е твоя,хората които возиш и ще возиш са ти близки и най вече отговорността е твоя.Ти решаваш и успех ти желая
            198mjet Bravo

Коментар

Размерите, които е дал колегата от 2-рия пост, са тези, които трябва да се ползват, тоест за 16-ки 205/55/, за 17-ки, 225/45 или 205/50 и за 18-ки 225/40 или 235/35, с всякакъв друг размер рискуваш да имаш проблеми или както казаха колегите неправилно отчитане на километража и от там неправилно показване на борд компютъра за разход и всякакви други.

Аз моята я карам с 205/55/16 и вози приемливо за този клас кола. Като вземеш новия Гоуфу, Leon или Astra, като се качиш и те возят по същия начин, реално не се правени са бушменски пътища.

Успех.
              Fiat Bravo II 1.4 16v
              Alfa Romeo 156 1.9 JTD++ EX.
              Fiat Punto 1.1 MK1 EX.

Коментар

То щото в Италия хич нямат кръпки по пътищата. Според мен този клас коли не би трябвало да вози така. И, като изключиш опелите, не возеше така преди време. Нейсе!
                Аз вярвам, че размерът на гумите е част от цялостната концепция за безопасност на автомобила. Съответно: използването на гуми различни от препоръчаните, води до нарушения в неговата устойчивост на пътя и поведението на конструкцията при удар. Така погледнато, погрешното отчитане на километража и престъргването тук-там е най-, най-малкия дявол.
                браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Благодаря ви колеги за съветите. Още не съм намерил 16-ки хубави .Иначе 17-ки има много яки (с гуми на 205/50/17) смятам,че ще вози що горе-долу добре ,ама ще чакам да изкочат някои 16-ки. И имам един въпрос. Търся подлакътник,смисъл само горното ми трябва за поставяне на ръката нали .Въпроса ми е може ли само горното да се сменя или трябва целия подлакътник да сменя ?! Не знам дали ме разбрахте ,ще потърся снимка да кача .Лек ден,колеги .

Коментар

Click image for larger version

Name:	s-l300.jpg
Views:	1
Size:	11,3 KB
ID:	2095243Click image for larger version

Name:	s-l300.jpg
Views:	1
Size:	11,3 KB
ID:	2095243

Коментар

Малко ставам нахален.Но да ви попитам още един въпрос.Някой карал ли е с гуми на 205/50/17 ?! Да споделите как вози колата .Понеже питах един "майстор" и ми каза,че щяла да вози що горе-долу добре и пак ме разколеба малко .Малко ви досаждам вече с моите джанти ,ще ме извинявате . Лек ден. Всичко добро .

Коментар

Точно като каруца.
                        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

И конзолата се сменя. В смисъл там, че това в което сега имаш легенче се маха и се слага друга пластмаса, за която се захваща подлакътника. Товае с уговорката, че аз съм те разбрал правилно.
                          Ако ме пусне мързела през първата седмица на януари, ще се пробвам да го побългаря и ще пиша дали е станало.
                          браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Working...
                          X