Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пробих си радиатора на един чеп!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Пробих си радиатора на един чеп!

Пичове пробих си радиатора пред гаража на някакъв шибан шип на който комшията си подпира вратата! Долу на самия радиатор има нешо като тапа - с гумено уплътнение май е стойката за която се държи радиатора, това нещо се огъна и изтече целия антифриз за нула време! успях да я закарам до моя сервиз преди да загрее ! Въпроса ми е - при положение че тази тапа само се е огънала с метала на който се държи , а самия радиатор нищо му няма или поне така си мисля, ще трябва ли да купувам нов радиатор!Също колко пари е един нов радиатор?
    Jeep Grand Cherokee 3.1TDI
    Fiat Bravo GT 1,9 JTD 105к.с. 2000г.

Re: Пробих си радиатора на един чеп!

rustson написа:
    Пичове пробих си радиатора пред гаража на някакъв шибан шип на който комшията си подпира вратата! Долу на самия радиатор има нешо като тапа - с гумено уплътнение май е стойката за която се държи радиатора, това нещо се огъна и изтече целия антифриз за нула време! успях да я закарам до моя сервиз преди да загрее ! Въпроса ми е - при положение че тази тапа само се е огънала с метала на който се държи , а самия радиатор нищо му няма или поне така си мисля, ще трябва ли да купувам нов радиатор!Също колко пари е един нов радиатор?
    Уф, rustson-e много неприятно, дано успееш да ремонтираш стария.Ако не, търси в ЕВРО 07.Миналото лято 2005 друснах на някаква жестока дупка и ми изтече антифриза.Без да погледна по-обстойно колата на канал или подемник хукнах да търся.Най - евтин за моето Пунто беше от ЕВРО 07 - 180лв. /MADE IN PORTIGAL/.Навсякъде ми разправяха едни страхотии... 360лв Т и Н, 450лв Александър ауто... още по-скъп от Ванто трейд!!! Накрая като отидох с кашончето с новия радиатор при майстора настана един смях! Оказа се, че от удара долното съединение се е разместило и тече от там... а радиатора си е абсолютно здрав!!!Та сега си имам един резервен, но едва ли ще стане за твоята кола!
    SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Nino написа:
      rustson написа:
      ...Оказа се, че от удара долното съединение се е разместило и тече от там...
      Май и при мен е същото ! Дано де , радиатора му няма нищо на пръв поглед метала е здрав и това уплътнение гуменото се е извадило заедно с желязото на което се държи! Майстора ще каже де ама да видим! Добре де закакво са толкова скъпи тези радиатори?? Какво толкова има да не са от некви благородни метали ???

Коментар

rustson написа:
        Май и при мен е същото ! Дано де , радиатора му няма нищо на пръв поглед метала е здрав и това уплътнение гуменото се е извадило заедно с желязото на което се държи! Майстора ще каже де ама да видим! Добре де закакво са толкова скъпи тези радиатори?? Какво толкова има да не са от некви благородни метали ???
        Така е пич, на Реното от подписа ми е 160 лв.Утре ще ти постна един линк на българска фирма за авторадиатори....просто е на "FAVORITES" на служебния ми компютър.Дано там е по-евтин.А, намерих го в гугъла......http://avtoradiatori.hit.bg/

Коментар

Тц тц тц, пак се вкара в приключение.Това ми приличат като на моята случка в петък - закарах колата на автомивка в най-гъстата мъгла в 8 ч. вечерта. Измиха я и качва се пича да ми я изкара, не ще да пали. Излизам от кафето, гледам на таблото лампата на ключа свети. Звънкам на Nino той ми дава GSM на Ключаря. Викам ключаря, но и махнах клеймите на акумулатора. Автомивката затвори. Стана 9 часа, а навън студ и ключаря появява. Гледаме това онова въртя ключа и лампата пак свети. Звъня на един майстор и той ми вика, а копчето под седалката как е? Ключаря го натисна, врътна ключа и колата се оправи. Тук е мястото да кажа едно голямо Благодаря специално на Nino и на Kluchar, че се отзоваха точно когато имах нужда оттях - много точни пичове са.Ей на такива случи им викам от нищо нещо - къръщина.Дано да е малкия дявол.

Коментар

Ето как стоят нещата 320лв радиатора и 50лв труда! На който не му харесва да се оплачи ! Явно радиаторите са бутикова стока никъде няма! Ама сам съм си виновен ! Някой да има флекс да мина всички чепове тука пред блока на комшиите!

Коментар

rustson написа:
              Ето как стоят нещата 320лв радиатора и 50лв труда! На който не му харесва да се оплачи ! Явно радиаторите са бутикова стока никъде няма! Ама сам съм си виновен ! Някой да има флекс да мина всички чепове тука пред блока на комшиите!
              Много бе, провери ли в Евро 07 и сайта който ди дадох.... българските?

Коментар

rustson написа:
                И за работа ми се струва много!
                Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Nino написа:
                  rustson написа:
                  Много бе, провери ли в Евро 07 и сайта който ди дадох.... българските?
                  в еуро07 е 331.57 лв чиститу!

Коментар

rustson написа:
                    в еуро07 е 331.57 лв чиститу!
                    И на мене ми дадоха такава цена за радиатор за Ритмо-то. Накрая си сложих за 60лв от ЛАДА Самара - пасна си идеално (с малко доработки де)...
                    Fiat Ritmo 105TC
                    1600cc 105к.с.

Коментар

А тея вторите дето ми ги даде имали го на склад на "Нисенс" 294 лв! И на мен такъв ще ми сложи монтьора!

Коментар

Аве колегиии грИдЪ общо взето!!! Внимавайте с чеповете че влиза яко после!

Коментар

абе голям чеп и за радиатора и за тебе. ако не е късно можеш да си помислиш да сложиш от друга кола, важното е да не е по малък като площ, всичко друго като захващане и препасване на маркучите е не повече от час и половина работа. е ако много искаш да дадеш 350-400 лв твоя работа. има една програма в сайта на ем комплект, т.е. там е линка за програната, няква руска с инфо за взаимозаменяеми части. теглиш безплатна е ама май само 30 дни ли нещо подобно. ще тръгне за момента обаче. там проверяваш кой радиатор става от някоя руска бангия или въобще от каквато и да е бангия
                          Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                          Fiat Bravo'97 1,6 16v
                          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Късно в вече !! Радиатора са го сложили! Иначе много ми се дават 400лв оня ден си седя и си викам за какво да дам 400лв че няма какво да ги правя! Да знаете може ли да се сложи накаква кора(метална) отдолу да избегна за бъдеще такива ЧЕПОВЕ!

Коментар

rustson написа:
                              Късно в вече !! Радиатора са го сложили! Иначе много ми се дават 400лв оня ден си седя и си викам за какво да дам 400лв че няма какво да ги правя! Да знаете може ли да се сложи накаква кора(метална) отдолу да избегна за бъдеще такива ЧЕПОВЕ!
                              може ако искаш и кора за баница да сложиш, въпроса е че сам трябва да си я направиш. за такива готови съм чувал при някои марки, предполагам има и за фиат. купуваха се допълнително като аксесоар, знам, че са под мотора и дали обхващат до под радиатора не ми е ясно. пласмасови и цифра парички
                              Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                              Fiat Bravo'97 1,6 16v
                              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Working...
                              X