Здравейте,
Имам следния супер странен случай с моя двигател:
Не беше карана около 2 години и през това време не е палена.
Като я пробвах с нов акумулатор запали и даже покарах 1-2 километра.
Като я изгасих и се опитах да тръгна отново - стартера завърта само 1-2 хода на бутало и като дойде ред на следващ цилиндър и "чуква" все едно се удря нещо отвътре и подпира и спира да върти и НЕ пали.
Оставих я така 2-3 месеца и отново успя да запали след като беше постояла.
Правим следния тест - на скорост я тикаме както е изгасена - прави 1-2 оборота и после нещо подпира и се тътрят гумите все едно е ударена спирачка. Прави го при тикане напред, но не при бутане в посока на зад - тоест нещото, което подпира - се отпушва като се въртят буталата в обратна посока.
Моя майстор изказа една теория какво може да е станало, но аз искам да събера още малко мнения преди да отварям двигател.
Благодаря предварително за всякакви тези, колкото и невероятни може да са.
Имам следния супер странен случай с моя двигател:
Не беше карана около 2 години и през това време не е палена.
Като я пробвах с нов акумулатор запали и даже покарах 1-2 километра.
Като я изгасих и се опитах да тръгна отново - стартера завърта само 1-2 хода на бутало и като дойде ред на следващ цилиндър и "чуква" все едно се удря нещо отвътре и подпира и спира да върти и НЕ пали.
Оставих я така 2-3 месеца и отново успя да запали след като беше постояла.
Правим следния тест - на скорост я тикаме както е изгасена - прави 1-2 оборота и после нещо подпира и се тътрят гумите все едно е ударена спирачка. Прави го при тикане напред, но не при бутане в посока на зад - тоест нещото, което подпира - се отпушва като се въртят буталата в обратна посока.
Моя майстор изказа една теория какво може да е станало, но аз искам да събера още малко мнения преди да отварям двигател.
Благодаря предварително за всякакви тези, колкото и невероятни може да са.
Коментар