Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Малко помощ за мареа 1.8

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Малко помощ за мареа 1.8

Колеги от доста време колата се дави на бензин и я няма никаква и какво ли не съм сменял и са я гледали си взех кабелче за диагностика и днес и направих , така до тук колата ок няма грешки на ГИ върви , но едно нещо забелязах и не разбрах в интернет стъпков ли значи или позицията ми на газта ( тпс ? ) Idle Actuator Position , Desired Idle Actuator Position , показва ми някакви стойности около 45 процента за Idle Actuator Position И 47 за Desired Idle Actuator Position , до колкото разбрах това значи : Тази позиция показва действителното положение на задвижването на празен ход. Тя обикновено се различава леко от желаната стойност на позицията на задвижващия механизъм, която ECU изпраща като команда за задвижване, за да поддържа желаните RPM. За всеки случай правя запитване тук преди да съм купил ТПС - тойй ли е това или стъпковия ? Студена се дави много ,топла е доста по добре но я няма при по рязка газ ?
    FIAT TEMPRA 1.6 75HP

въздух смуче въздух след дебитомера.
    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа: Преглед на мнението
      въздух смуче въздух след дебитомера.
      Да като я взех беше сцепен , смених го и няма разлика обороти на топла бетон , на банзин мудна на газ върви..при махане на дебитомера колата след 1300 оборота на бензин е без проблем , сменям дебитомера и отново е куц кон миришеш на бензин , имам 3 дебитомера и все същото само ТПС не съм пипал , дюзите са сменени за проба и е същото ? Idle actuator position ако е ТПС значи отчита че е между 35 и 55 процента натиснат газта !?
      FIAT TEMPRA 1.6 75HP

Коментар

Брой стъпки на моторчето за празен ход,тпс е за положението на дросела в градуси.Пръскай колектора със спрей за чистене на карбуратори и ще покаже дали взема въздух.За давенето на бензин спри газта от бутилката и покарай,не знам 1,8 как е с адаптацията,ако има я нулирай
        FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

тука адаптации нулирания ала бала няма. тъва еку е чист контролер.

дросела свалюн ли е, изчистен ли е?
          Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
          (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
          Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Ами въздух не дърпа сигурен съм ,сигурни ли сте че Idle Actuator Position не е за позицията на газта ?
            FIAT TEMPRA 1.6 75HP

Коментар

Измери изходящото напрежение от ТПС.Трябва да е 0,7В. при загрял двигател на празен ход.
              Fiat Marea 1.6 16V ELX 2000г.CNG,Opel Antara 2,2 163kc.
              ex:Fiat Regata 1714D;ex:Fiat 125P

Коментар

Working...
              X