Колеги от доста време колата се дави на бензин и я няма никаква и какво ли не съм сменял и са я гледали си взех кабелче за диагностика и днес и направих , така до тук колата ок няма грешки на ГИ върви , но едно нещо забелязах и не разбрах в интернет стъпков ли значи или позицията ми на газта ( тпс ? ) Idle Actuator Position , Desired Idle Actuator Position , показва ми някакви стойности около 45 процента за Idle Actuator Position И 47 за Desired Idle Actuator Position , до колкото разбрах това значи : Тази позиция показва действителното положение на задвижването на празен ход. Тя обикновено се различава леко от желаната стойност на позицията на задвижващия механизъм, която ECU изпраща като команда за задвижване, за да поддържа желаните RPM. За всеки случай правя запитване тук преди да съм купил ТПС - тойй ли е това или стъпковия ? Студена се дави много ,топла е доста по добре но я няма при по рязка газ ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Малко помощ за мареа 1.8
Collapse
X
-
S_BANKOV написа: Преглед на мнениетовъздух смуче въздух след дебитомера.FIAT TEMPRA 1.6 75HP
Коментар
-
Брой стъпки на моторчето за празен ход,тпс е за положението на дросела в градуси.Пръскай колектора със спрей за чистене на карбуратори и ще покаже дали взема въздух.За давенето на бензин спри газта от бутилката и покарай,не знам 1,8 как е с адаптацията,ако има я нулирайFIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар