Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Работна температура на МАРЕА

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Работна температура на МАРЕА

Здравеите,колеги.Бихте ли ми казали на кое деление от скалата на температурата на водата трябва да седи стрелката на фиат мареа 1.8 16v.Защото при мен много трудно достига средата,особено когато се движа извън градско.Странното е , че парното започва да духа топло дори в този студ на 5-тата минута.Ако е термостат не трябва ли парното да духа студено.Извън градско държи температурата между 1-вата и 2-рата черта от долу на горе.
    FIAT MAREA 1.8 16V SLX sedan 98г.

Re: Работна температура на МАРЕА

svilen velev написа:
    Здравеите,колеги.Бихте ли ми казали на кое деление от скалата на температурата на водата трябва да седи стрелката на фиат мареа 1.8 16v.Защото при мен много трудно достига средата,особено когато се движа извън градско.Странното е , че парното започва да духа топло дори в този студ на 5-тата минута.Ако е термостат не трябва ли парното да духа студено.Извън градско държи температурата между 1-вата и 2-рата черта от долу на горе.
    трябва да стои малко преди средата на скалатаможе и термостат да ено да имаш отопление, защото не е напълно отворен и колата успява да загрее донякъдеможе и датчика да не отчита вярноза да се убедиш какъв е проблема - теста с пипане на тръбите към радиаторапалиш на студено и чакашда видиш кога ще започне да загрява тръбата
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

sev написа:
      svilen velev написа:
      трябва да стои малко преди средата на скалатаможе и термостат да ено да имаш отопление, защото не е напълно отворен и колата успява да загрее донякъдеможе и датчика да не отчита вярноза да се убедиш какъв е проблема - теста с пипане на тръбите към радиаторапалиш на студено и чакашда видиш кога ще започне да загрява тръбата
      Мерси за отговора. В радятора влизат два дебели маркуча единия от долната а другя в горната му част. Кой трябва да се затопли в последствие когато термостатът отвори големия кръг?При мен се затопля долният а горния е студен .Така ли трябва да бъде в случей, че термостата работи?Интересното е , че ако не работи правилно уреда за отчитане на темпер.на водата то защо ми включва перката малко над средната черта.Има ли вариант термостата да отваря по-рано и съответно да работи на по-ниска темпер.На кое деление трябва да се затопли и втората траба?
      FIAT MAREA 1.8 16V SLX sedan 98г.

Коментар

значи показанието ти о.к.мисля че беше горната тръбавиж тази която излиза от термостата - тя епипай максимално близо до радиаторатръбата трябва да са затопли, когато стрелката е малко под средата на скалатаобаче има нещо другоможе да отваря навреме, но след това да не затваря плътно

Коментар

При мен извън града стрелката е малко над второто деление на скалата.В града е в средата и малко над средата се включва перката.Повече от година съм със сменен термостат.При включен климатроник извън града стрелката е около средата.
          Marea 1.8 16V ELX

Коментар

Колега просто на термостата ти е омекнала пружината и той отваря по рано.И при мен беше така като напоследък съвсем не искаше да загрее.Скоро смених термостат и нещата коренно се промениха.
            HONDA I-VTEC

Коментар

Хм. Аз смених термостат преди няколко седмици, но имам следния проблем: колата загрява на място, но като тръгна в по-студени дни температурата ми пада до 1/4 на скалата (градско). Не знам нормално ли е или термостата пак е скапан.
              Fiat Brava 1.6
              Дядо Коледа - директно от Лапландия http://vbox7.com/play:93526954
              Дядо Коледа - мерки за безопасност http://vbox7.com/play:488dccf8

Коментар

mita написа:
                Хм. Аз смених термостат преди няколко седмици, но имам следния проблем: колата загрява на място, но като тръгна в по-студени дни температурата ми пада до 1/4 на скалата (градско). Не знам нормално ли е или термостата пак е скапан.
                Ми незнам дали е нормално моя правеше така преди смяната а на дълго падаше почти до долу сега стои в средата и почти немърда
                HONDA I-VTEC

Коментар

mita написа:
                  не е нормално

Коментар

Working...
                  X