Моля за някакви съвети? При отваряне и затваряне на задната врата на багажника се получава едно такова монотонно скърцане. Двете телескопични оси, които представляват механизма на отваряне и затваряне на задната врата на багажника мисля, че са причината. Те се удължават тоест разгъват при отваряне и се прибират тоест сгъват при затваряне точно тогава при движението на този механизъм се чува скърцането. Пипнах ги с пръст при отворено положение на вратата на багажника, когато са разгънати и забелязах, че въобще не се изцапах от тях със смазка независимо, че се отбеляза пръста ми по тях от допира, но после като ги затворих и отворих пак отпечатъка от пръста ми по тях изчезна. Честно казано мисля, че са сухи и за това механизма на отваряне и затваряне скърца. Може от ниските температури през зимата да са изсъхнали. Смазка по тях няма и грам. Дайте някакви съвети с какъв спрей против скърцане, някаква смазка или машинно масло, с които да мога да намажа тези телескопични оси и да изчезне това скърцане?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Скърцане при отваряне и затваряне вратата на багажника при 500L
Collapse
X
-
kluchar написа: Преглед на мнениетоСложи някаква смазка да видиш ефектаsigpic
Коментар
-
kluchar написа: Преглед на мнениетоЕ каква стига на е олио
Едва ли има значение толкова
http://store.emk-33.com/product/3240...-ml-motip.html
sigpic
Коментар
-
kluchar написа: Преглед на мнениетоДа ше ги сменил по лесно става.sigpic
Коментар
-
Сигурно така ще се окаже
ако издава звук все едно става вакум.
Виж като са отворени-вдигната врата -дали в средата не се местят много.Последна редакция от kluchar; 02.08.2017, 22:40.
Коментар
-
kluchar написа: Преглед на мнениетоСигурно така ще се окаже
ако издава звук все едно става вакум.
Виж като са отворени-вдигната врата -дали в средата не се местят много.sigpic
Коментар
-
Колега от смирненски,12 броя са в стек тези нано спрейчета за смазването на осите на багажника дето ние им викаме амортисьори и по изгодно е от била мила, Кауф ко беше да си купиш един стек олио, да намажеш'' осите'' и с останалите бутилки да си прайш салатки.LANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс
Коментар
-
Внимателно с тея амортисьори
Ясно,
след уточнението, че колата е нова и амортисьорите на капака имат още много живот, остава единственото логично действие да се смажат.
В крайна сметка лубриканти има много и дори леко с крем за ръце да се намаже едната ос само за проба нищо няма да е фатално.
Поздрави и успех
Последна редакция от pl4 8rp; 03.08.2017, 01:28. Причина: Да не пускам ново мнение, колегата има цитат.Fiat BRAVA 1.6/16v103Hp EL(LPG Lovato)- XII.1997 182А4.000- Аудио система
Мразя чалгата повече и от политиците. Поправено.Комунизмът ще отстоява своите основи по един или друг начин.Оправия-няма!
Коментар
-
muns61 написа: Преглед на мнениетоПробвай и ще разбереш. Най-много PTFE-то да разяде нанопокритието на оси ли бяха, валове ли... Абе ако не струва поне 25 лева, не върши работа.sigpic
Коментар
-
pl4 8rp написа: Преглед на мнениетоДруже,
колегите те взеха на подбив. Нищо не пречи, ако не си го поръчал вече тоя спрей, за пробата да го мацнеш поне единия амортисьор с масълце от върха на щеката за маслото и да пробваш, че да не вземе да пада капака по-лесно. Мен ме съмнява, че са огъвани амортисьорите за да задържат повече, това естествено, ако колата не си е твоя от нова. И аз имах една кола с позипуснали амортисьори и предишния собственик ги е огъвал и така малко задират. Като ги смазах, капака ме изненада веднъж и направо купих нови по 25 лв броя. Ако много те дразни и имаш едни 40-50 лв излишни може да питаш тук колегата, колко ще ти струва удоволствието:
20+% отстъпки за авточасти за FIAT,ALFA,LANCIA ,иначе виж защо издават звук и ако наистина са поизкривени ги изправи.
Поздрави и успех с начинанието.
sigpic
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар