Гаден проблем с добичето на щерката. Колата е и на газ с обикновена газова. На газ работи без проблем, но на бензин понякога не иска да откъсне, запъва като магаре на мост. На компа дава грешка в бобина 1 и някакъв ключ-предполагаме имобилайзера, аз не съм гледал точните съобщения т.к. зетя го закача в службата си. Размених двете бобини, смених свещите с нови и пак даде същите грешки, значи не е от самата бобина. Днес купихме нови кабели, старите съм ги мерил и са ОК, но са доста изцапани и нощем сиаят, още не съм ги сменил, но и това ще стане.
Та питането ми е:
1. Коя бобина е първа и коя втора, предполагам, че първа е на цилиндри 1 и 4.
2. На 4-ти цилиндър има навит кабел за превключването на газ/бензин, но не работи, може ли той да прецаква нещата за грешка на бобината.
3. Ако е от електрики на бобината, защо го прави само на бензин.
Не сме търсили причини в дюзите и в спирането им на газ, самото спиране явно няма проблем з/о работи на бензин макар и понякога лошо, явно се е'ва някоя дюза. От друга страна няма грешка за дюзите. Какъв може да е проблема?
Та питането ми е:
1. Коя бобина е първа и коя втора, предполагам, че първа е на цилиндри 1 и 4.
2. На 4-ти цилиндър има навит кабел за превключването на газ/бензин, но не работи, може ли той да прецаква нещата за грешка на бобината.
3. Ако е от електрики на бобината, защо го прави само на бензин.
Не сме търсили причини в дюзите и в спирането им на газ, самото спиране явно няма проблем з/о работи на бензин макар и понякога лошо, явно се е'ва някоя дюза. От друга страна няма грешка за дюзите. Какъв може да е проблема?
Коментар