Колеги мисля сам да направя опита да си сменя маслената помпа на Бравата. Някакви насоки и препоръки можете ли да ми дадете. В сервиз ми казаха че трябва двигателя да се вади за да се прави това но аз попаднах на Service Manual в който пише как се сменя но не пише за вадене на двигателя?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мисля да сменя маслената помпа на Бравата 1,8
Collapse
X
-
Гидоре да, подемник не но високи стойки да, за пети не ама един път ще ползвам маркерите на разпределителите и коляновия и от друга страна ще бележа допълнително с маркери и ще задържа разпределителите да не помръдват. Смятам че съм способен да се справя с това. Липсва ми за момента само въпросния Ribe накрайник за специалните болтове. Динамометричния също е наличен.Fiat Brava-ELX 1,8 GT 96
Коментар
-
S_BANKOV написа: Преглед на мнениетоуау имаш подемник, гидоре и пети за зацепване?
моля те заснеми ремонта на видео. ще е безценен материал, по скоро колоритен.
пп а това с маркери коректори лак за нокти крем за ръце го забрави.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
не се сваля никакъв двигател
но на стойки пред блока освен да те глесаме по новините друго няма да постигнеш.
маха се картер маха се смукател махат се ролки ремъци. носачи шенкели абе трябна си подемник.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Картер смукател ролки ремъци ми е ясно, за носача и шенкела не знаех, но съм виждал помпата дето се вика готова за сваляне и не мисля че бяха махнати,но и това не ме притеснява много. Искат ми 150 кинта с оферта само за мен на 120 за смяната с разбираш ли ваденето и на двигателя. След като знам че не се вади ми се струват множко.Fiat Brava-ELX 1,8 GT 96
Коментар
-
Следвай си мануала и не бойса /не го е писала баба ми туй четиво/,шенкели и менкели не се свалят категорично само колекторите пречат за махането на катера.Аз знам, че нищо не знам, но има хора и това не знаят.
Човек е 80% вода и ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар