Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нещо тропа отзад ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Нещо тропа отзад ?

Значи проблема си е от доста отдавна ... Отзад вдясно тропа нещо . Мислехме, че е от окачването, но след като сменихме пружини и амортисьори (всичките) не се оправи ... отворихме багажника, погледнахме гума, ключове, всичко ... но не е от там . Тропа само като минава през дупки. От къде може да е проблема ?

Ако имаш някоя букса както при брава и браво оставена вътре в кората и е разкачена
    FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

ебахти въпросите "нещо тропа отзад, какво е?" и маг да си пак няма как да разбереш по нета кво тропа отзад
      Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
      Fiat Bravo'97 1,6 16v
      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Екстрасенси от всички страни, обединявайте се :D

Коментар

Ще ти дам няколко идеи щото и аз се сблъсках с тоя проблем и на двете коли (Който не се чувства екстрасенс да не пише :D ):Провери под задната седалка. Обикновено там забравят да вържат кабилите като хората.Виж къде ти се намират задните колани и дали не тропат по някоя ламарина.Погледни буксите на стоповете - точно до буксата обикновено е разхлабен снопа кабели и тропа в пластмасите.Погледни си задното гърне, възможно е да удря в купето от разтеглено гумено съединение (това на което виси).Погледни си тампоните - размърдай ги на ръка.Виж дали не ти удря капака някъде в купето когато е затворен. Това странно нещо пък го имах на Типото и докато се усетя от къде е...мина година.Въоръжи се със сноп черни прасешки опашки - много добре оплътняват тропания П.П. Защо синонима на прасе е с цензура? :D
          Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
          Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

GTipo написа:
            Ще ти дам няколко идеи щото и аз се сблъсках с тоя проблем и на двете коли (Който не се чувства екстрасенс да не пише :D ):Провери под задната седалка. Обикновено там забравят да вържат кабилите като хората.Виж къде ти се намират задните колани и дали не тропат по някоя ламарина.Погледни буксите на стоповете - точно до буксата обикновено е разхлабен снопа кабели и тропа в пластмасите.Погледни си задното гърне, възможно е да удря в купето от разтеглено гумено съединение (това на което виси).Погледни си тампоните - размърдай ги на ръка.Виж дали не ти удря капака някъде в купето когато е затворен. Това странно нещо пък го имах на Типото и докато се усетя от къде е...мина година.Въоръжи се със сноп черни прасешки опашки - много добре оплътняват тропания П.П. Защо синонима на прасе е с цензура? :D
            Много благодаря за изчерпателния отговор ... Ще проверя тези вариянти ...а за другите - питах от къде МОЖЕ да е проблема, а не от къде е !!! Като не можете да четете, просто не пишете ! Аман от такива като вас в този форум ... Такива въпроси са насочени към хора, които са се сблъсквали с проблема, а не към спамери...

Коментар

моето браво също тропа отзад в дясно, едно глухо такова, не е като на метал. при клатене на колата на място не тропа. пренаредих си резервната гума и инструментите, огледах кабелите и нищо не открих. останових само, че механизъма за заключване на задните седалки е хлабав и след като го оплатних се отървах от едно досадно скърцане, което също ме нервеше /поне нещо се оправи/ предложението на колегата за куплунг, който трака из кухините ми звучи доста логично, смятам да се заема с тая теза, понеже установих, че на много места по колата има разни свободни куплунги- резервни ли са, какви са не знам, но не на всякъде си седят стабилно закрепени както е от завода, а са откачени по някаква причина.колега, благодаря за идеята, за това не се бях сетил
              Bravo SX TD100, 1997

Коментар

Абе вие все едно сте от вчера във форума! Не знаете ли че това е най-често срещания проблем при браво!http://www.bravo-guide.co.uk/fix-a-b...interiorЕто това е!
                Jeep Grand Cherokee 3.1TDI
                Fiat Bravo GT 1,9 JTD 105к.с. 2000г.

Коментар

колега, както съм написал, този проблем със седалката го открих и го оправиг, само дето при мен скърцаше а не тропаше. и след това глухото тропане продължи, все едно идва някъде откъм багажника или калника. и не е окачване. затова казвам, че ще последвам идеята на колегата за някой разиграл се куплунг. /примерно след като ми боядисваха задната броня, не бяха закачили единия от куплунгите на светлините на номера и леко тракаше/
                  Bravo SX TD100, 1997

Коментар

Много е вероятно глухото тропане отзад да е от подвижната задна кора. На задния капак в средата има една гума която би трябвало в затворено положение да притиска кората но не винаги е така, на дупки колата скача и кората скача след което тропва глухо (личен опит). На затворен багажник седнете отзад и пробвайте дали мърда кората нагоре надолу.

Коментар

нито карам браво, нито кората ми е свободна... тя се опира в задната врата (3тата) и стои напълно стабилно, даже ако не е сложена добре скърца, понеже е упряна с гума ... За буксите все още не ми е останало време да проверя, но сега имам и още вариянти да проверявам ... Благодаря на всички и дано успея да намеря това гадно тропане ... и при мен го няма като е спряла колата, а в движение тропа отзад вдясно ... Глухо, не метал на метал, все едно амортисьор от вартбург опира в тампона горе (знам го от опит) ...

Коментар

При мен имаше подобно нещо от опиране на въжето на ръчната спирачка отдолу по пода. Бях готов да се обзаложа, че тропането идва от задната дясна тонколона. Два месеца го търсих, като упорито отказвах да повярвам на съветите на колегите за въжето. Накрая го отстраних едва ли не случайно: бях по дург повод в сервиз и помолих докато е вдигната на подемника да ми вържат жилото със свинска опашка и...ооо. чудо. Намеквам ти да очакваш и неочакваното. Успех.
                        Lancia Kappa, 2.0 20V, 155 k. с., бензин/метан

Коментар

Bravo_GT написа:
                          Много е вероятно глухото тропане отзад да е от подвижната задна кора. На задния капак в средата има една гума която би трябвало в затворено положение да притиска кората но не винаги е така, на дупки колата скача и кората скача след което тропва глухо (личен опит). На затворен багажник седнете отзад и пробвайте дали мърда кората нагоре надолу.
                          Аз преди в тая връзка си направих сам кора от MDF, за да не пробивам оригиналната кора, когато слагах елипси.. Такаа...Новата си пасна чудесно, но понеже идваше малко по-ниско о оригиналната и беше трудно да се уплътни да не тропа на дупки...Ядосах се един ден и срязах оригиналната кора с идеята, че тя по-добре пасва и няма да го има това тропане...Ама какво стана--тя оригиналната тропа 5 пъти повече от MDF-а , защото самата е лека и като съм сложил НЕ тежи на място като правената, но е и по-тежка от кора без колони, затова пък тия гумени уплътнения не могат да я задържат стабилно. Сега съм сложил подложки под тях и пак ми къса нервите...Вече се чудя колко дебели подложки трябва да сложа, за да стои стабилно... И ме е яд, че махнах правената кора, която позволава (заради MDF-a) обиране на вибрациите от колконите и по-плътен звук...нема оправия еййй..абе немаше много връзка с темата, ма ше прощавате...пък ако някой има идея къде мога да сложа подложки да каже///под гумените се убедих, че не става!!!
                          FIAT BRAVO 1.6 16V

Коментар

карам Пунто 1,1 5 врати. Много странно обаче от вчера чух шум някъде вдясно отзад. Четох темата във форума, прерових багажника, но не открих нищо което да е разкачено. Карах сигурно 30 мин. на първа, за да слухтя какво точно може да е. Шума е тракане, което обаче е абсолютно равномерно на въртенето на колелото, все едно на балканче си сложил нещо което да се удря в спиците. Задното дясно колело - някъде от там го чувам. Като карам бързо, може би тракането се усилва, но не го чувам защото трака бързо. само при бавен ход се чува едно трак-трак, все едно някъде се удря в нещо. Идея какво може да е колеги ?!

Коментар

възможно ли е , да са накладки ?!

Коментар

Working...
                              X