Здравейте, колеги! Преди известно време имах теч на масло от скоростната кутия и скоростите като че ли започнаха да се сменят по-трудно. Смених маншон и сипах ново масло. Ефектът по-скоро беше въображаем. Оказа се, че съединителя също е за смяна, така че смених и него с комплект на LUK. Осъзнах какво е да имаш нов съединител - педалът не се усещаше и всичко си влизаше добре. Но 2 седмици след смяната на съединителя започна трудно включване на 1-ва скорост, все едно нещо запъва отпред. Понякога и на някои от другите скорости се случва. Смених 3-те щанги на скоростния лост, тъй като едната беше преправяна и се надявах това да реши проблема, но уви. Понякога си влизат супер скоростите, но понякога няма вкараване на 1-ва, а от вчера и другите скорости запъват. Опитвам се да мина първо на 2-ра и тогава да вкарам 1-ва, но не винаги се получава и пак запъва. По-странното е, че това се случи след смяната на съединителя, дори със стария, който беше умрял нямах такива запъвания. Та това ме навежда на мисълта, че може да е от него, но не знам къде точно може да е проблемът - жило на съединителя, някакви втулки, тампони и т.н. Надявам се само да не е скоростната кутия и вътре нещо да си е заминало. Възможно ли е с това трудно включване и бутане на скоростите да разбия нещо вътре в скоростната, ако вече не съм?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем със съединител или скорости Брава 1.6
Collapse
X
-
Не разбирам от автомобили, но ако няма отделяне нямаше ли да е така още от първия ден след смяната на съединителя? Макар че съм почти сигурен, че е нещо по него, защото по-сериозните проблеми с включването на скоростите започнаха след смяната. Ако бяха скорости си мисля, че и със стария щях да имам сериозни главоболия, а там имах незначително затруднение на моменти сравнение със сега.Fiat Brava ELX 1.6 16V 1998 г.
Коментар
-
vasil.georgiev написа: Преглед на мнениетоНе разбирам от автомобили, но ако няма отделяне нямаше ли да е така още от първия ден след смяната на съединителя? Макар че съм почти сигурен, че е нещо по него, защото по-сериозните проблеми с включването на скоростите започнаха след смяната. Ако бяха скорости си мисля, че и със стария щях да имам сериозни главоболия, а там имах незначително затруднение на моменти сравнение със сега.Fiat Brava-ELX 1,8 GT 96
Коментар
-
Здравей колега, почни от най-елементарното - поиграй си с жилото на съединителя.. не е хубаво да напъваш скоростния лост, щом не включва определена предавка. Пробвай дали включва първа на полусъединител. При мен беше същата история, пак комплект на LUK, пак трудно включване на 1-ва, си реших въпроса с късото жило.Последна редакция от vnukata; 01.07.2017, 08:07.
Коментар
-
Ако има някакво значение, когато изгася колата скоростите си влизат доста добре. В понеделник вероятно ще я оставя при Жоро (от Пловдив, който всъщност ми сменя съединителя) да види жилото или каквото там друго може да е причината. Само се надявам да не е скоростната кутия заминала.Fiat Brava ELX 1.6 16V 1998 г.
Коментар
-
Днес бях при Жоро, ами оказва се скоростната кутия. Каза, че е пробвал с регулиране на жилото и няма разлика, а съединителя си сработва правилно. При повдигната кола при леко завъртане на колелата скоростите влизали (тоест когато се напаснат вътре в скоростната кутия нещата), след като веднъж ги размести пак трябва да се врътнат колелата, за да влезе първа и после останалите влизали нормално. Чувало се тропане вътре в скоростната кутия. Не мога само да си обясня, ако е разбила вътре по скоростната кутия нещо, то и със стария съединител и със старите щанги на скоростния лост трябваше да имам същите проблеми, а тогава не съм имал такива затруднения - понякога задна не влизаше както трябва, но с останалите нямаше такива сериозни ядове. Но както се казва здраве да е. С други думи търся си скоростна кутия, ако някой има да пише.Fiat Brava ELX 1.6 16V 1998 г.
Коментар
-
То хубаво ще се консултирам с друг майстор, но мислите ли, че може да е нещо друго, след като изключихме жилото и съединителя. Още повече, че Жоро си разбира от работата според мен (както казват и много от хората във форума), така че не знам дали е сгрешил (още повече, че той сменя съединителя).Fiat Brava ELX 1.6 16V 1998 г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар