Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat Croma премахване на DPF

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Fiat Croma премахване на DPF

    Здравейте. От скоро съм с Крома и вчера хардуерно премахнахме DPF-a. Питането ми за софтуерното премахване. Имам приятел, който се занимава с ремапване и каза, че няма никакъв проблем и ще го изключи софтуерно. Въпроса ми е проблем ли е да карам колата няколко седмици без да е премахнат софтуерно? В момента чека на двигателя свети, но колата върви на пушка.
    FIAT STILO 1.9JTD 2002

    #2
    Нямаш проблем освен че ще ти свети лампата.

    Senza cuore saremmo solo macchine.... SKODA Yeti Adventure 2.0TDI 4x4 / FIAT Bravo Sport 1.9 MultiJet 16V / ex. FIAT Marea Weekend TD100

    Коментар


      #3
      Абе аз мисля, че е проблем.
      Какво правим с регенерацията?
      Какво направихте с датчиците на ДПФ-а? Оставихте ги да висят, или какво?
      Правилното е първо да се махне софтуерно и после да се маха хардуерно.

      Коментар


        #4
        Двата маркуча са затапени а темп.сензора е откачен от буксата. Принципно при липса на инфо от сензорите не би трябвало изобщо да има процес на регенерация, защото колата нито знае каква е темп. във филтъра нито знае наляганията. Свети си чека, но нито е влязла в някакъв авариен режим, а лети на пушка. След премахването на филтъра от ауспуха започнаха да излизат изгорели газове и се усеща, че колата диша вече, преди като си сложа ръката под ауспуха едва духаше сега ще я отвее. Друго, което ми прави впечатление е моментния разход, сега на 4та с 50 си пада на 2.5-4 литра, а преди с запушения филтър посмъртно в града не можеше да падне на 4-5 литра моментен. До две седмици и софтуерно ще го премахнем.
        FIAT STILO 1.9JTD 2002

        Коментар

        Working...
        X