Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Клапан на маркуча за чистачките ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Клапан на маркуча за чистачките ?

Първо искам да пожелая весели празници на всички Ето го и проблема:На маркучетата за предните и задната чистачки има едни клапанчета, които пропускат течността само в едната посока ... ето го и проблема - тези клапанчета явно са запушени и не пропускат течност ... Днес ги замених с тройници от маркучетата за рибки дето са, но искам да си сложа клапани, та да няма нужда да чакам да засмуква течност чак от съда ... Можете ли да ми кажете къде мога да намеря такива чудесии (ако въобще има някъде) ? Благодаря много !
    Прикачени файлове

Някой спомена,че от Трабант ставали 1:1.А иначе-по магазините за авточасти.
    Fiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW

Коментар

lu40 написа:
      днес минах през един магазин за фиат, но нямаше ... утре ще мина през хит-ко да видя ... ако го намеря това "до механото" не ми помага много Гама-Авточасти-810 444-това е" до Механато "Може да видиш в "Евро-07" на "Москва"/"Мария Луиза " /или "Александър Кар"...vesko.t

Коментар

kiler_4o написа:
        lu40 написа:
        днес минах през един магазин за фиат, но нямаше ... утре ще мина през хит-ко да видя ... ако го намеря това "до механото" не ми помага много
        В сайта ми има карта с разположението на магазина в Бургас, но в петък ще бъда там и ако ми пуснеш на лично телефон, ще ти се обадя да се видим !

Коментар

Моите се разглобяваха.Вътре има съчмичка и пружинка.Често от боклуци се запушват.Моето се разглоби с доста дърпане ама като гледам по снимките е малко по-друго (то е като тръбичка удебелена в средата)
          Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3

Коментар

О,да ... даже съм влизал там ... А "Александър Кар" го знам, ходил съм 3-4 пъти до там ... единия мигач и ключалката за багажника са ми от там Утре ще погледна до училище как стоят нещата с тези клапани...

Коментар

На мен не ми пръскаше само на задното стъкло! Обърнах клапанчето на обратно (стрелката в обратна посока) и започна да пръска без проблем! Не връща водата, така че ако искаш опитай!
              Space Star 1.9 DID

Коментар

Roko написа:
                На мен не ми пръскаше само на задното стъкло! Обърнах клапанчето на обратно (стрелката в обратна посока) и започна да пръска без проблем! Не връща водата, така че ако искаш опитай!
                Ами пробвах, ноне стана ... нито в едната, нито в другата посока пръскаха . Явно няма да стане по този начин.

Коментар

Някъде из форума имаше нещо за тия клапанчета! Имаше снимка на клапанче от Варбург (това как се пише ), цена около 3 лв. Потърси! Имаго със сигурност!
                  Space Star 1.9 DID

Коментар

Я пробвай с това:http://www.fiat-bg.org/forum/viewtop...EA%E0%EB%EA%E8
                    Настоящата - Ford Focus ST
                    Бившата - Bravo GT - мъничко, черничко, тук - там стъпва ...
                    Франкенщайн - R.I.P.
                    Fiat Ducato Heku Wohnmobill 530 '87 - НАБОРЪТ

Коментар

Хмм, не си спомням като разглобих целия вартбург (наистина целия ) да имаше такова нещо ... Явно е бил побългарен ... даже сега си спомням, че 100% не е имал, понеже трябваше да се изчака преди да започне да пръска ...

Коментар

Опс, извинявам се! Май съм се объркал, но говорех за това клапанче от снимката на колегата Pecho! Разгледай темата по-горе!
                        Space Star 1.9 DID

Коментар

Аз пък мойто го изскубнах и сега нямам. Няма никаква разлика с или без този клапан, странно.Почва да пръска моментално. Вече година и половина си е така
                          Ex Fiat 126P
                          Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                          Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                          Alfa Romeo 147 1.6 TS
                          Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Мойто го свалих, отворих почистих и сега пръска, но ме дразни че чистачката прави един оборот преди да пръсне водата. Така ли трябва да е със здрав клапан п.с. в разглобеното клапанче около пружинката има едно пластмасово цилиндърче с дъно от едната страна - аз забравих как стоеше с дъното нагоре или надолу и го сложих май ей така. Нека авторът на темата ако го разглоби да напише в коя посока стои правилно.

Коментар

разгледах темата още преди, но просто не съм виждал такъв клапан ... само на чинкуечентото дето го има... Ще потърся направо нов, не ми се занимава да отварям нещо, което е 1см х 1см ...

Коментар

Working...
                              X