така и така си го свалил лесно се отваря, пъхаш един нож точно под капачето със стрелката и повдигаш нагоре и клапана се отваря. Гледай да е на видимо място, че хвръкне ли няма да го намериш къде ще падне :D Пробвай и кажи как е изглежда точно вътре. След почистването ще има ефект 100% но дали ще те задоволи е друг въпрос. Аз точно затова питам дали така работи здрав клапан да пропуска водата чак след няколко секунди и след оборот на чистачката
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Клапан на маркуча за чистачките ?
Collapse
X
-
intriga написа:така и така си го свалил лесно се отваря, пъхаш един нож точно под капачето със стрелката и повдигаш нагоре и клапана се отваря. Гледай да е на видимо място, че хвръкне ли няма да го намериш къде ще падне :D Пробвай и кажи как е изглежда точно вътре. След почистването ще има ефект 100% но дали ще те задоволи е друг въпрос. Аз точно затова питам дали така работи здрав клапан да пропуска водата чак след няколко секунди и след оборот на чистачкатаПри мен ако пръскам едно след друго пръска веднага (все пак системата е пълна).Иначе чистачките тръгват от долу,качват се догоре,и като тръгнат надолу пак някъде по средата на пътя започва да пръска.Мисля че един оборот е нормално.Настоящата - Ford Focus ST
Бившата - Bravo GT - мъничко, черничко, тук - там стъпва ...
Франкенщайн - R.I.P.
Fiat Ducato Heku Wohnmobill 530 '87 - НАБОРЪТ
Коментар
-
съжалявам че мога да прозвуча глупаво, ама къде точно се намират тези клапанчета? че на мен не ми пръска задната чистачка. а като бутна лостчето се чува че помпата работи, но отзад не пръска - възможно е да е и от клапанчето.мерси предварително.Fiat Bravo 1.6 16v 103 коня и газов инжекцион който да ги храни
Коментар
-
Като застанеш срещу отворения преден капак на колата, клапанчето за задната чистачка се намира от дясната страна, там където се захваща амортисьора! При мен беше малко на вътре прибран самият маркуч, бръкни с клещи и леко го издърпай!От страната от към резервоарчето маркуча е бял, а след самото клапанче, вече е черен.Издърпай черният маркуч, който отива към задния капак и пробвай дали пръска направо от клапанчето! Ако не, го обърни на обратно! Ако сега пръска значи може да го свържеш отново и да пробваш пак! Аз така направих! Водата не се връща, така че няма забавяне! Надявам се, че обясних добре!Space Star 1.9 DID
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар