Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

неработеща перка на радиатора

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    неработеща перка на радиатора

    Здравейте,Не съм от най-редовно пишещите тук, но следя форума редовно.Карам Типо 1.6DOHC - така известната двувалка.По принцип съм доволен от нея, но сега имам проблем.От няколко дни не се върти перката на радиатора. Мотора е наред. Пуснах му две жички от акумулатора и върти.Та сега кажете как се диагностицира датчика. Гледах, че във веригата има и някакви релета и бушони.Помагайте.
    Tipo 1.6 [149C2046]

    #2
    тези перки са с две или три скорости регулиращи се с нещо подобно на реостат. при мен той беше прекъснат. намира се на самото тяло на перката. има и силов предпазител, който поне при мен е зад мотора, пред чистачките.
    TEMPRA 2.0 i.e. SW Suite 159A6046

    Коментар


      #3
      Mitko написа:
      Ако говорим за перката на охлаждането, то няма никакви скорости. Датчика е прост термоключ. Ако откачиш куплунга от него и дадеш на късо изводите перката трябва да се завърти. Проверката е лесна. При моторо загрял до 90 градуса датчика трябва да е 0 ома. Цената на новия беше под 20лв. и единствения проблем при смяна е че изтича малко антифриз.
      Това добре, ама кои изводи - те са три.Пробвах да ги свържа два по два накъсо. Перката не завъртя.
      Tipo 1.6 [149C2046]

      Коментар


        #4
        при мен може би заради климатика е двускоростен вентилатора за охлаждането. проблема ми беше точно в този "реостат" от което беше изгорял и силовия предпазител. той е бакелитова основа с доста дебела стопяема пластина.
        TEMPRA 2.0 i.e. SW Suite 159A6046

        Коментар

        Working...
        X