Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат мареа 1.9 jtd проблем със скорости

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Фиат мареа 1.9 jtd проблем със скорости

Здравейте!

Имам следният проблем.

По някога много трудно влиза 1ва или задна. Някой път при висока скорост на магистралата когато изключвам от 5та на свободна много трудно освобождава от скорост т.е дърпам го с 2те ръце и усещам вибрацията от въртенето на зъбните колела.
    Последният път когато стана така трудно влизаха пак веднъж трудно и после лесно, и след задна когато изключих от скорост след това не може да включи никоя скорост.
    На предния Фиат има такъв проблем и ми смениха една пластмасова част която е на ябълката на лоста. Но сеега майсторите казват че е скоростна кутия и ме карат да купя друга. Отделно ми искат 250лв само за смяната!
    Аз силно се съмнявам че е скоростната кутия защото стана изведнъж. Съединителя отделя добре. А пропуснах да кажа че на 5та се чува едно много леко виене.
    Моля някой ако е имал подобен проблем са сподели мнение!
    Благодаря!

ceconakov123 написа: Преглед на мнението
    Здравейте!

Имам следният проблем.

По някога много трудно влиза 1ва или задна. Някой път при висока скорост на магистралата когато изключвам от 5та на свободна много трудно освобождава от скорост т.е дърпам го с 2те ръце и усещам вибрацията от въртенето на зъбните колела.
    Последният път когато стана така трудно влизаха пак веднъж трудно и после лесно, и след задна когато изключих от скорост след това не може да включи никоя скорост.
    На предния Фиат има такъв проблем и ми смениха една пластмасова част която е на ябълката на лоста. Но сеега майсторите казват че е скоростна кутия и ме карат да купя друга. Отделно ми искат 250лв само за смяната!
    Аз силно се съмнявам че е скоростната кутия защото стана изведнъж. Съединителя отделя добре. А пропуснах да кажа че на 5та се чува едно много леко виене.
    Моля някой ако е имал подобен проблем са сподели мнение!
    Благодаря!
    И при мене е така с тази пуста капачка ама съм с тд 100... И от там идва първа и задна особено изръмжава някой път.... или чух от тука с много малко пускаш съединителя и даваш назадна. И винаги спирам за задна скорост че се чува едно РРРРРРРР ако се движа с 2/3 км, но то и от място пак...
    И като цело едно хем стегнато влизат а лоста все едно ще ти остане в ръцете....
    Ама баща ми като беше вадил (дребни части) от една май брава бензинка каза, че няма такава капачка (точно нея търсеше)

Коментар

по темата-най вероятно е за смяна комплект съединител

Коментар

Провери си жилата на скоростите откъм скоростната кутия,заради боклуци и постоянно напъване за задна и 5-та счупих бялата пластмаса под скоростния лост.
        FIAT Marea 1.9 JTD 2001г.
        ... и тя доверчиво сложи крака на раменете му...
        миг невнимание и вече си татко

Коментар

Working...
        X