Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпроси от нов собственик на Fiat Croma 1.9JTD

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпроси от нов собственик на Fiat Croma 1.9JTD

Здравейте,
    От събота съм горд собственик на Фиат Крома 1,9 JTD.
    Имам три въпроса,ще бъда благодарен ако някой помогне.
    1.Багажника се отваря само от дистанционното.Може ли да се отваря ръчно и ако да,каква е причината при мен да не става.

2.От време на време светва лампата за смяна на накладки.Има предоволно феродо по накладките.Пробвах да изключа кабела пробвах да го дам на "късо",но пак свети лампата и ме дразни.Как може да я изключа.Имали някъде бушон?

3.Колата е с работещ DPF какво масло да слагам 5W30 или 5W40?

Предварително благодаря.

Редактирано заглавие.
    Модераторски екип на fiatforum.bg
    Ланча Капа 2,0 VIS
    Фиат Крома 1,9 multijet 185 к.с. ремап

Честито, Колега!
    Добре дошъл във форума! Лампата сигурно свети заради ниско ниво на спирачна течност. По другите въпроси- собствениците на Крома да кажат.
    Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

Благодаря колега dobrujanetza ,

​но това е жълта лампа за накладките,не е червена за спирачната течност.
      Ланча Капа 2,0 VIS

Коментар

Имаше някъде една тема за стило 1.9 мжет за масло.То се почнаха едни дискусии какво масло какъв вискозитет и тн,та чак на човек да му писне.Форума е за да си помагаме или да си мерим п....те.Аз карам без преувиличения Фиат от далечната 1985 г.Една 124ка та до сега не съм се качвал на друго.Има си книжка колега и там пише за всички видове греси, масла, антифризи .На този мотор му дават масло 5w30.Ти решаваш от тук нататък как ще си я караш,потдържаш и чупиш колата,тя си е твоя.Отвори в гуглето на кастрол смазочния индекс за твоята кукла и си ок.Успех при Фиатаджиите
        198mjet Bravo

Коментар

По първи въпрос-провери като начало дали сработва бутона на задния капак.Аз имах същият проблем и го оправих след флашване на боди компа-при теб може да не е от това.
          Трети въпрос -не е от значение вискозитета дали ще е 5w30 или 5w40,а дали маслото е нископепелно(low saps),щом си с работещ DPF.Може да те ориентира дали има спецификация по ACEA :C3.
          Последна редакция от nimbari; 19.02.2017, 17:15.
          Fiat Croma 1.9 JTD 16V auto

Коментар

Здравей, колега. При Стилото, в менюто на бордкомпютъра има функция да отваряш багажника само от дистанционното, а ако там му зададеш off - ще можеш да го отваряш на ръка. Може и при теб да е така. Относно маслото, както по-горе са те посъветвали колегите, няма никакво значение дали ще бъде 5W30 или 5W40, дали ще бъде Селения, Кастрол, Тотал или някое друго. Важното е маслото да е истинско и понеже си с DPF, то задължително трябва да е по ACEA С2 или С3 /разликата е нищожна/.
            ПС. Все ми се струва, че двигателят ти не е JTD, а е Multijet.
            Toyota Corolla Verso 2,2 D4D 2008
            Fiat Stilo 1,9 D Multijet 120 2006

Коментар

Относно отварянето на багажника - микроключетата, които са в бутона за отваряне на капака са много калпави.
              Има тема във форума за това, потърси я.

За маслото не знам - аз не съм еколог и тровя околната среда със сажди доволно.

Коментар

Мога да помогна само за въпроса с багажника - провери дали копчето на самия багажник работи, провери борд компютъра. Принципно се отваря и нормално без дистанционно
                Fiat Croma 1.8 140hp

Коментар

Здравейте,от няколко дни багажникът се отваря без дистанционно.Нищо не съм му правил.Подозирам микро ключето или кабелният сноп на вратата на багажника/сигурно понякога прекъсва кабел/.
                  Относно лампата за накладките.Как да направя така че да не свети.С изключване на кабела от накладката не стана.Продължава да свети.
                  Ланча Капа 2,0 VIS

Коментар

Моето е "подсилено" с кибритена клечка
                    Вече 3-та година държи

Коментар

За накладките - не е ли идеята че лампата свети когато няма връзка?
                      На късо би трябвало да изгасне.
                      Погледни дали самата букса е захваната за кабела или връзката е прекъсната точно там (имал съм подобен проблем с друга кола).
                      И в този ред на мисли - нека някой по-знаещ колега да каже дали кромата е с 1 или с 2 датчика за накладките (преден или преден и заден).
                      Fiat Croma 1.8 140hp

Коментар

Working...
                      X