Прочетох всички теми във форума, но явно моят проблем е обратен на всичко, което намерих.Та става дума за следното - от една седмица имам пунто SX, доволен съм от автомобилчето, но имам проблем с парното - духа само много топло, независимо на каква позиция е потенциометъра за температурата. Което е хубаво, но до един момент - след това трябва или да спра парното и след 5 минути в колата е студено и прозорците са запотени, или да продължа на парно и отворен прозорец, което зимата хич не е приятно.Някой знае ли, дали има някакво кранче за превключване на парното зимно-лятно или нещо от този род?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пунтото има прекалено силно парно
Collapse
X
-
Re: Пунтото има прекалено силно парно
dee1bg написа:Някой знае ли, дали има някакво кранче за превключване на парното зимно-лятно или нещо от този род?Ex. Grande Punto Driver
Коментар
-
Колега най вероятно клапата за външен въздух е затворена и ти върти въздуха само в купето . При мен на ланчиата така беше заседнал поради отказ на моторчето което е управлява,а преди тази клапа има филтър който също беше задръстен. Ако имаш климатик провери филтъра му.УСПЕХ!REGATA 70
LANCIA DEDRA 1.6IE
Коментар
-
Как така духа много топло?Силно ли духа -нещо немога да зацепя ама сигурно е от времето!Да не са ти шунтирали системата да духа на 4 независимо че си на 1,2 и 3?Или врътката за топло и стъдено на където и да я въртиш все топло?!Дай още някой жокер колегаFiat Punto 1.1моно 95г.-Няма го вече
Alfa Romeo 146 1.9JTD 99г.
Alfa Romeo 155 1.7TS 93г.
Коментар
-
Не смятам, че работи само на четири - всички степени са си ОК. Колкото повече увеличавам степента, толкова повече си духа.Номера е, че като завъртя потенциометъра на температурата на най-студеното, пак си духа толкова топло, колкото ако е нагласен на най-топлото. Та по-скоро се питах дали няма някъде по системата кранче/клапа за лято-зима? Имал съм други коли, на които е имало такова кранче и като го сложиш на зима духа само топло..А клапата за външния въздух изглежда работи, защото като местя копчето се чува как отваря/затваря и се усеща веднага разликата в миризмите на външния въздух, съответно липсата на такива.Изглежда, че ще мина през ПРАГА 1 през седмицата, за да го погледне някой, който повече е в час.А тази среща в неделя къде и кога е?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар