Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пунтото има прекалено силно парно

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Пунтото има прекалено силно парно

    Прочетох всички теми във форума, но явно моят проблем е обратен на всичко, което намерих.Та става дума за следното - от една седмица имам пунто SX, доволен съм от автомобилчето, но имам проблем с парното - духа само много топло, независимо на каква позиция е потенциометъра за температурата. Което е хубаво, но до един момент - след това трябва или да спра парното и след 5 минути в колата е студено и прозорците са запотени, или да продължа на парно и отворен прозорец, което зимата хич не е приятно.Някой знае ли, дали има някакво кранче за превключване на парното зимно-лятно или нещо от този род?

    #2
    парно

    провери врътката -дали е с жило или с моторче на клапата там е проблема не отваря -затваря клапата и клапата за вътрешен и въвшен въздух трябва залягане ако не ела на адреса по долу да го проверим ини на срещата в неделя
    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

    Коментар


      #3
      Re: Пунтото има прекалено силно парно

      dee1bg написа:
      Някой знае ли, дали има някакво кранче за превключване на парното зимно-лятно или нещо от този род?
      Няма кранче, регулира се само с притока на въздух и скороста на вентилатора.Както ти каза ключара, провери да не е откачено жилото за управление на клапите-копчето регулатор движи клапи механично,чрез жило...Другата клапа-вътрешен/външен въздух се управлява или механично,или електрически/предимно вариантите с климатик.
      Ex. Grande Punto Driver

      Коментар


        #4
        Колега най вероятно клапата за външен въздух е затворена и ти върти въздуха само в купето . При мен на ланчиата така беше заседнал поради отказ на моторчето което е управлява,а преди тази клапа има филтър който също беше задръстен. Ако имаш климатик провери филтъра му.УСПЕХ!
        REGATA 70
        LANCIA DEDRA 1.6IE

        Коментар


          #5
          Как така духа много топло?Силно ли духа -нещо немога да зацепя ама сигурно е от времето!Да не са ти шунтирали системата да духа на 4 независимо че си на 1,2 и 3?Или врътката за топло и стъдено на където и да я въртиш все топло?!Дай още някой жокер колега
          Fiat Punto 1.1моно 95г.-Няма го вече
          Alfa Romeo 146 1.9JTD 99г.
          Alfa Romeo 155 1.7TS 93г.

          Коментар


            #6
            Не смятам, че работи само на четири - всички степени са си ОК. Колкото повече увеличавам степента, толкова повече си духа.Номера е, че като завъртя потенциометъра на температурата на най-студеното, пак си духа толкова топло, колкото ако е нагласен на най-топлото. Та по-скоро се питах дали няма някъде по системата кранче/клапа за лято-зима? Имал съм други коли, на които е имало такова кранче и като го сложиш на зима духа само топло..А клапата за външния въздух изглежда работи, защото като местя копчето се чува как отваря/затваря и се усеща веднага разликата в миризмите на външния въздух, съответно липсата на такива.Изглежда, че ще мина през ПРАГА 1 през седмицата, за да го погледне някой, който повече е в час.А тази среща в неделя къде и кога е?

            Коментар


              #7
              kluchar и vesko.t-тяхните съвети прочети и ако ти се занимава погледни на практика за кво става дума!
              Fiat Punto 1.1моно 95г.-Няма го вече
              Alfa Romeo 146 1.9JTD 99г.
              Alfa Romeo 155 1.7TS 93г.

              Коментар

              Working...
              X