Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Повредена пластмаса/гума от таблото

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Повредена пластмаса/гума от таблото

Здравейте, с моя Фиат Стило (jtd 2002) имам оригинален проблем - пластмасата/гумата на частта от таблото между панела на климатика и скоростния лост (половината от частта е от страната на шофьора, другата - отдясно) е повредена... пуска черно при пипане и освен това има лека неприятна миризма... възможно е предишния собственик да се е опитал да я почисти или нещо такова, а да я е повредил още повече...
    Някой друг имал ли е такъв проблем с развалена пластмаса? Какво правите в такива случаи? Смятам да си потърся такава част втора употреба или да я облицовам в нещо... Много жалко ако постепенно целият интериор от този материал се развали така.
    Благодаря за мненията, хубав ден!

На сина ми стилото го имаше същия проблем след като едни юнаци в една автомивка се бяха опитали да го полират с някакъв си силиконов препарат.След два дни нещата бяха катастрофални.Всичко което беше разложено съм го чистил с меглио обезмаслител и много парцали.Отне ми 2 дни.Това е моя опит,опитай и ти но е адска мъка,вярвяй ми
    198mjet Bravo

Коментар

Със спирт за горене става по-лесно, така няма нужда да миеш меглиото.
      FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
      Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Или с препарат за чистене на фурна. Пада по-бързо.
        A20DTH ЖТД ама не баш
        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Благодаря за коментарите. Почистих го със спирт за горене. Дори не беше толкова трудно, отне само около половин час търкане. Доста се бях притеснил, не можех да повярвам, че не е безвъзвратно унищожено. Очевидно е станало нещо такова - имало е опити за полиране или не знам какво и повърхността беше едва ли не изгнила, а след почистването няма никакъв проблем.
          Има още няколко части от таблото, които са пострадали по този начин, но са покрити с карбоново фолио (от някой "майстор" в автокъща...), ще оправя и тях.

Коментар

Working...
          X