Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

потът се стъклата на мареата МНОГО

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

потът се стъклата на мареата МНОГО

колеги помагайте.мареата се поти много.все едно съм в подводница.парното е на 4 и пак предното стъкло е наполовина изпотено а е пуснато само на него да да духа.всички други стъкла са непрогледни.клапата вътре вън работи.ПОМОЩ.
    fiat bravo 1.6 16v gt
    fiat marea 1.9 8v jtd
    fiat punto 1.7 td
    fiat marea 1.6 16v

Почни с филтъра на купето. и проверка на въздуховода от входа под чистачките до вентилатора.
    Fiat Croma 1.9 JTD '06 150hp
    Ex. Fiat Bravo SX 1.4 12v '97

Коментар

Колега повдигни стелките и виж да не се е напоил пода че в това време снега вътре няма в какво друго да се превърне освен в конденз по стъклата
      koce73 , Fiat Marea Weekend 1.6 16V 1997 специално пригодена за тежък терен , отскоро и Subaru Forester 2.0 2005 за още по-тежък терен 0895747442

Коментар

По-скоро да е сдало багажа радиаторчето на парното. Конденза по стъклата стои ли леко мазен ?
        Fiat Coupe 1.8

Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.

Коментар

По-скоро да е сдало багажа радиаторчето на парното. Конденза по стъклата стои ли леко мазен ?
          Тогава антифриза трябва да чезне
          koce73 , Fiat Marea Weekend 1.6 16V 1997 специално пригодена за тежък терен , отскоро и Subaru Forester 2.0 2005 за още по-тежък терен 0895747442

Коментар

Константинов написа: Преглед на мнението
            Тогава антифриза трябва да чезне
            Колегата не е споменал дали проверява нивото на антифриза, а е учудващо колко малко му трябва да капе за да изпоти стъклата. Ако поленовия филтър е нов, отпред решетките за въздуха не са запушени, клапата стои отворена и въздуховодите са наред - демек карат топлия въздух на челното стъкло просто няма друга причина да се поти. Снега в краката няма как да надвие свежия затоплен въздух отвън и да изпоти челното стъкло.
            Fiat Coupe 1.8

Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.

Коментар

Филтъра го махнах.антифриз не изчезва клапата работи.нали имало клапи за проветрение на купето.някой знае ли къде са?
              fiat bravo 1.6 16v gt
              fiat marea 1.9 8v jtd
              fiat punto 1.7 td
              fiat marea 1.6 16v

Коментар

и аз съм така колега даже без филтър се потът
                fiat brava 1.4 12v 80 hp моно инжекция с газ на brc

Коментар

В багажника под бронята има отвори за провертрение
                  виж самото радиаторче на парното дали не е мокро
                  КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                  Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                  http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Ако е комби- в багажника, където е левия капак зад гумата.
                    Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

Колега, да не ти е натиснато копчето за въртене на въздуха само вътре...
                      BMW 318is COUPE 140hp
                      FIAT BRAVA 1.6 16V 66kW

Коментар

И при мен си е така години наред и потенето не изчезва. Гледал съм не е от радиатора на парното, здрав си е, маркучи съм гледал всичките пак нямат течове в свръзките. Загуби на антифриз имам за месец около 50-100 грама, ама все си го обяснявам с изпарението на самия антифриз от загряването му(за сравнение служебния ми Форд фиеста 1.4tdci - от 2 години не е пипан, нищо не е за доливане), филтър климатик сменям на всеки 6 месеца.
                        Все си мисля че има някаква роля, това че филтъра е много близо до улея който събира водата от дъждовете и с комбинация от топлината на двигателя, засмуква топъл влажен въздух... там има една пластмаса (функцията и е да задържа листа и боклуци и който я има със сигурност е яко задръстена), аз я махнах за да може всякаква сган да си изтича свободно надолу, ама файда.. на всеки 2 седмици чистя прозореца със спирт и личи че е леко мазен, което пак е признак, че е от антифриз, но пак казвам радиатора си ми е наред и вече съм се примирил с това. Доста от потребителите на този модел фиат се оплакват точно от този проблем.
                        И все пак ако всичко ви е изправно по системата и продължава да се поти този "джам" има решение което ще ви е от полза - на добре почистен прозорец намазвате малко с паста за зъби директно върху него и с една микрофибърна кърпа търкате докато не изчезне замазването. Така вече от доста време си третирам дори огледалото в банята и след къпане, можеш спокойно да си се огледаш без да мажеш с ръка по него
                        Или иначе казано: https://www.youtube.com/watch?v=SORrbYzAkRA

Коментар

Или просто влиза вода от някъде в купето
                          fiat bravo 1.6 16v gt
                          fiat marea 1.9 8v jtd
                          fiat punto 1.7 td
                          fiat marea 1.6 16v

Коментар

superfiata написа: Преглед на мнението
                            Или просто влиза вода от някъде в купето
                            Възможно е от въздухосборника - отстрани зад макферсоните където са пантите на капака има джобове които нонстоп се пълнят с листа и всякакви други гадости а трябва да са идеално чисти и на дъната имат по един отвор за изтичане на водата и той трябва да е отпушен

Коментар

Вратите задръстени са им утайниците
                              Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                              (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                              Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Working...
                              X