Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съвет за кола

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Съвет за кола

Оглеждам се за някоя евтина градска кола, колкото да ходя до работа с нея и на пазар т.е. извънградско няма да се кара изобщо. Гледам да е най-евтино за поддръжка, да гори бензин 7-8 софийско градско и да не е скъпо. Да кажем 1500лв. само за колата. Без газировки и дизели. По принцип си бях набелязал Ситроен Ксара 1 и Пунто 1, но Ксара-та отпадна, че нямам никакви познати и приятели с такова, а и доколкото видях имат някаква драма със задните мостове, която така и не разбрах каква е и дали се отнася само за моделите с хидравлика, но няма и значение. Пунто-то ми допадна повече, като за 1.1 варианта вече имам няколко потвърдени разхода от 7-8 градско. А и се качих и се побирам...едва, едва, ама се побирам
    Сещате ли се за нещо друго, по-добро от Пунто-то? Каквото и да е, не подбирам по марки. Някакви подводни камъни с Пунто-то, т.нар. детски болести или някакви по-сериозни?

взимай пунтото ,ама по-добре 1,2 с климатик

Коментар

Браво. Ама дали ще харчи 7-8...
      Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
      Fiat Bravo'97 1,6 16v
      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

А, не, не. 1.2-то е с по-скъпи части и харчи повече. А бравото/бравата е над 100 коня, което е големия данък вече и пак не ме устройва. То ако е над 100 коня по-добре HGT версиите да са :D

Коментар

здравей имах пунто 1,2 60 коня 2 ка от 2003 ТАЗИ КОЛА НЯМА РАВНА В КЛАСА СИ спрямо здравина на купе окачване и двигател разхода беше около 7-7,5 литра с гуми 165 14ки имаш сити режим които в повечето случай изгаря бушона и управлението му частите са ти евтини обсужването също, предницата също е малко до добре направена спямо тъпото браво, ако си състезател тази кола не е за теб мога да ти дам мнение за ксара пикасо дизел имам и такава
          fiat brava 1.4 12v 80 hp моно инжекция с газ на brc

Коментар

Деу Матиз.
            браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Josef Gazara написа: Преглед на мнението
              здравей имах пунто 1,2 60 коня 2 ка от 2003 ТАЗИ КОЛА НЯМА РАВНА В КЛАСА СИ спрямо здравина на купе окачване и двигател разхода беше около 7-7,5 литра с гуми 165 14ки имаш сити режим които в повечето случай изгаря бушона и управлението му частите са ти евтини обсужването също, предницата също е малко до добре направена спямо тъпото браво, ако си състезател тази кола не е за теб мога да ти дам мнение за ксара пикасо дизел имам и такава
              Е, да бе, състезател с 1.1, 1.2 :D Икономия се търси Мерси за мнението.

Коментар

бягай надалече от деу матиза-супер боклук,неземен при това.който му смъкне динамото един път ще разбере какъв боклук е като кола

Коментар

бягай надалече от деу матиза-супер боклук,неземен при това.който му смъкне динамото един път ще разбере какъв боклук е като кола
                  +1. Шурея имаше такова и стана пишман от него.
                  FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                  Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Колега с две ръце съм за Пунто Мк2 1.2 60 коня. Имахме такава удома и сме мноого доволни. Много здрава, евтина за потдръжка, икономичка и пъргава. Дори съжелявам сега, че го продадохме и се оглеждам за още едно такова зверче. Нямам пряк допир с дизеловия 1.9 мотор но до колкото знам и той е добър.

Коментар

Още едно мнение за Пунто 2 1.2. Мой колега го имаше до скоро. Караше го на разсипия, без да прави нищо по него. Направо му се чудя как изкарваше това Пунто. Дето се вика само бензин наливаше. Разходът му беше към 8 в София, а го караше предимно на къси разстояния студено.
                      Не можа да го разсипе и го даде на тъста си да го довърши.
                      Оня ден ми сподели...."Ей, как ми липсва Пунтиака, бях дал общо 200 лева за ремонти, а палеше чакмак и вървеше....".

Senza cuore saremmo solo macchine.... SKODA Yeti Adventure 2.0TDI 4x4 / FIAT Bravo Sport 1.9 MultiJet 16V / ex. FIAT Marea Weekend TD100

Коментар

Първото Punto 1.2MPI 75 коня е изключително здраво, и върви сравнително добре, не се мори като 55 коня. Икономично е, гарантирам.
                        Може и Браво 1.2 16V., малко по-скъпо за поддръжка, но пък ще е 2000г. Може би по-добрият вариант. Особено ако се вземе нов внос, не много уморено.
                        1990 TEMPRA SX 1.4 Carb

Коментар

Fiat Cinquecento

http://www.cars.bg/?go=cars&search=1...ilterOrderBy=1
                          == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Той ако трудно се побира в Punto I, значи в този въобще няма да влезне, а и харчи повече от Punto II 1,2 8v.
                            Виж: това
                            Последна редакция от mnnedialkov; 18.01.2017, 19:16.

Коментар

Ми аз имам Punto 55SX (1.1). Това е НАЙ-евтината кола за поддръжка в момента. Частите й са по-евтини от Лада. За сравнение давам актуални цени на някои части, тъй като наскоро я обслужих от-до:
                              Ангренажен ремък GATES - 10лв
                              Ролка обтегач BREDA - 10лв
                              Генераторен ремък GATES - 18лв
                              Водна помпа - 40лв
                              Свещи DENSO Q20PRU - 4х5лв = 20лв
                              Кабели за свещи TESLA - 20лв

Впечатления за здравина-отлични. Предницата е много здрава и заради лекия мотор не се разбива изобщо. Задницата се прави веднъж на 5г като се сменят лагерите на задния мост и тампоните. Разход на бензин - 8/100 във Варна, ако се кара културно. Впечатления от двигателя-много добри, лек, пъргав и тегли изненадващо добре за мижавите си кубици. Купето е поцинковано и не гние. От малолитражките, Пунто е една от най-широките отвътре коли. Преди да го купя мерих Фиеста и Корса, но те са доста по-тесни за едър човек. Ако е двуврато Пунто, тогава за големите хора е още по-лесно, защото вратите са по-широки отколкото при четиривратия модел.

Минуси, които съм забелязал за 5г употреба:
                              -Не добри фарове
                              -Липса на серво на волана-за едър мъж не е проблем, но за жена или дребен мъж е проблем донякъде

Обобщение-много си обичам дребосъка. Имам Мултипла, но Пунтото ми е слабост и за града е незаменимо. Ако се наложи да избирам пак малолитражка, твърдо отново ще е Пунто, без никакво съмнение. Може би Grande, Evo и прочие по-нова модификация, но ще е любимото Пунто и нищо друго.
                              Dacia Duster 1.6 4WD

Коментар

Working...
                              X