Колеги,забравих да ви кажа,че от скоро бензин А95 е много кофти по всички бензиностанций,а и нашите коли са чуствителни към него така че карайте само с 100+ на Шел и няма даимате грижи.
Благодаря, но защо има промяна в качеството на 95? Откъде имаш инфо (ако не е тайна?) Важно е!
Здравеи,аз имах същия проблем и това със тия добавки никак не е вярно понеже те прочистват цялата система от помпата напред и запушват дюзите.Решението е само едно: отидох в сервиз на БОШ при мой приятел които ползва специлна добавка за отпушване на дюзи, в метална опаковка(не се сещам за името).Тази добавка е само и единствено за преминаване през дюзите,той ми откачи помпата и след това под налягане я вкара в системата.Запалих колата и тя работи около 10 мин само с добавката.След излизането ми от сервиза я пробвах-за пъпви път 220km/h Колата ми е Fiat Bravo-1,6 103 hp
Е и малкото инфо е нещо! Ако знаеше поне името на добавката... ! Но може да се пробва с сервиза на БОШ на Околовръстното ... Може пък там да са наясно за каква добавка иде реч ...
BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
Среден разход на газ
При зареждане с А 95 на Лукойл колата започна да забива нос и при подавне на газзапочна да се чува звук подобен на аванс на жигула.След закачане на компютър всичко беше ок но се появи катогрешка код 45-детонационен датчик. кооето сам прецени какво значи.Веднага заредих 100+ октна на Шел и всичко си беше както преди.
Колеги,забравих да ви кажа,че от скоро бензин А95 е много кофти по всички бензиностанций,а и нашите коли са чуствителни към него така че карайте само с 100+ на Шел и няма даимате грижи.
Извинявай, ама това ми звучи като "голямо набалбукване" или ти нещо се шегувкаш - изобщо няма да се занимавам с проблема за вървежа на бензин, ще си зареждам и карам на газ, както досега, и ще си свиркам ... ама само 100+ на Шел нема да зареждам
Среден разход на газ
Ами незнам точно по-добре питай колегата Todor_Gagovski на негому писах как да лекува неговото Браво и той ми кзаче само там са му предложили този начин на почистване на дюзи.
я ми кажете тогава защо като я запаля когато е студена колата работи все едно е на 3 цил.и ми прекьсва и като потегля няма душа и след 100 м колата си варви.и сьщо така мени обороти те
Ами незнам точно по-добре питай колегата Todor_Gagovski на негому писах как да лекува неговото Браво и той ми кзаче само там са му предложили този начин на почистване на дюзи.
Аха, ясно! panesoft моля те да пишеш тук неща само в които си сигурен, а не "общи приказки" в темата "Консултации" ! Така на никой не си полезен! П.С. Нищо лично ...
Среден разход на газ
При зареждане с А 95 на Лукойл колата започна да забива нос и при подавне на газзапочна да се чува звук подобен на аванс на жигула.След закачане на компютър всичко беше ок но се появи катогрешка код 45-детонационен датчик. кооето сам прецени какво значи.Веднага заредих 100+ октна на Шел и всичко си беше както преди.
Значи не на всички бензиностанции 95 е кофти. По обясними причини няма да коментирам. Ако искаш подробности-на ЛС, но това за което говориш ВИНАГИ е било така и случая ти е напълно обясним. Само за инфо, аз от там зареждам само газ на типото-редовно. Ама друго НЕ.
Re: Аха, ясно! panesoft моля те да пишеш тук неща само в кои
panesoft написа:
За кое не съм сигурен????Просто незнам къде в София ще ти направят тази процедура.Ако искаш ела до Ямбол тук 100% ще стане!!!!
Амиииии, ето за това става въпрос:
panesoft написа:
Ами точно незнам как се казва ама специално и само за това.А моя човек е от Ямбол но мисля,че и по София го правят това.
panesoft написа:
Мисля,че в София го правят само в Динекспрес питай там.
panesoft написа:
Ами не знам точно по-добре питай колегата Todor_Gagovski на негому писах как да лекува неговото Браво и той ми каза, че само там са му предложили този начин на почистване на дюзи.
panesoft не се обиждай веднага, само ти дадох съвет ... И все пак, вместо да идвам до Ямбол, ако можеш да провериш за името на тази специална добавка и да го напишеш ще си много полезен на над 50% от бензинките във форума :D ! А поне можеш ли да кажеш каква и е ориентировъчната цена?
Среден разход на газ
В динекспрес в Пловдив предлагат процедура за почистване на дюзите без тяхното сваляне,но с каква добавка никой не ми каза. Иначе при мен колата е карам вече цял месец на бензин и нещата са доста променени няма забиване на носа няма мудност и в ниските, просто се оправиха нещата.
Сменен е.Оказва се, че само при студен двигател колата прави мизерии, като загрее е ОКАма за сега така ще карам, че нещо предпразнично не ми се почва изваждане и за колата.
Коментар