Никога не съм се оплаквал от този така често срещан проблем тук, но ето, че стана студено и хайде и мойто Браво да не остане по-назад от останалите!Как така изведнъж не знам.Казвайте сега, диагностика на РС ли е първата стъпка??Защо имам лошото чувство, че пак се почва с изваждането Абе Фиат... Ма кво да правя нали си го обичам...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Айде и мойта почна да забива нос
Collapse
X
-
Re: Айде и мойта почна да забива нос
chris написа:Никога не съм се оплаквал от този така често срещан проблем тук, но ето, че стана студено и хайде и мойто Браво да не остане по-назад от останалите!Как така изведнъж не знам.Казвайте сега, диагностика на РС ли е първата стъпка??Защо имам лошото чувство, че пак се почва с изваждането Абе Фиат... Ма кво да правя нали си го обичам...
-
sev написа:chris написа:Никога не съм се оплаквал от този така често срещан проблем тук, но ето, че стана студено и хайде и мойто Браво да не остане по-назад от останалите!Как така изведнъж не знам.Казвайте сега, диагностика на РС ли е първата стъпка??Защо имам лошото чувство, че пак се почва с изваждането Абе Фиат... Ма кво да правя нали си го обичам...Bravo 1.6 16v
Коментар
-
chris написа:По принцип като е студена, но и на загряла кола има леко придърпване между скороститеА преди го нямаше всичко това
Коментар
-
gdd55
-
Всеки 2 се оплаква от този проблем, но никой не писа конкретно как го е разрешил, базата е само на догатки. Аз попитах за сервиз и диогностика точно за такъв проблем, никой не отговори къде могат да ми помогнат и със сигурност да кажат това ти е проблема 100%. Кажете поне къде разбират от това което спохожда всеки 2-3 притежател на 1,6 16В.
Коментар
-
intriga написа:Всеки 2 се оплаква от този проблем, но никой не писа конкретно как го е разрешил, базата е само на догатки. Аз попитах за сервиз и диогностика точно за такъв проблем, никой не отговори къде могат да ми помогнат и със сигурност да кажат това ти е проблема 100%. Кажете поне къде разбират от това което спохожда всеки 2-3 притежател на 1,6 16В.
Коментар
-
intriga написа:Всеки 2 се оплаква от този проблем, но никой не писа конкретно как го е разрешил, базата е само на догатки. Аз попитах за сервиз и диогностика точно за такъв проблем, никой не отговори къде могат да ми помогнат и със сигурност да кажат това ти е проблема 100%. Кажете поне къде разбират от това което спохожда всеки 2-3 притежател на 1,6 16В.
Коментар
-
masterkar написа:intriga написа:Всеки 2 се оплаква от този проблем, но никой не писа конкретно как го е разрешил, базата е само на догатки. Аз попитах за сервиз и диогностика точно за такъв проблем, никой не отговори къде могат да ми помогнат и със сигурност да кажат това ти е проблема 100%. Кажете поне къде разбират от това което спохожда всеки 2-3 притежател на 1,6 16В.brava 1.4 12v.sx
drive fast or go home
Коментар
-
@skier: И при мен е така, оправия няма. Напролет ще сменявам маслото, реглаж на клапани и евентуално да се види как е разпределителния вал, че няма злоба в колата ама никаква. Сменил съм филтри, кабели, свещи (2 вида), термостат, акумулатор, дублиране на масата. Купих и двата датчика за температурата на водата, ама тях нямам нерви да ги сменям точно сега, особено като видях единия къде е заврян отзад на блока под колекторите. При мен проблема със забиването се оправи след намесата на червения Редекс - добавка за почистване на инжектори. Чувал съм, че при пълните инжекциони ефекта от Редекса се усеща по-малко.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
Колеги, за да не се повтаряме /потретваме/ пускам само линкове за проблема, дискутиран многократно тук във форума:http://www.fiat-bg.org/forum/viewtop...841&highlight= и т.н. Не ми се рови повече И едно според мен важно мнение на колегата idm за Брава 1.6 16V:idm написа:измерването на дебита на всеки инжектор става много елементарно-при полеви условия вкл се да работи инжектора и за единица време се засича количеството което е пропуснал(примерно 1 мин=50мл) и така се проверява всеки инжектор поотделно не трябва да има много голяма разлика в дебита по принцип! иначе си има спец стендчета които вършат тази работа и по принцип всеки майстор които що годе разбира от двигатели има такъв.лично аз съм използвал добавка REDEX-червена течност в опаковка с зелен етикет(най на далавера е на бензиностанции Лукойл) и съм доволен.Ако обаче са затлачени сериозно инжекторите няма да помогне добавката казвам от опит!На 1,6 16кл двигателя инжекторите са малко по специфични те са с по четири отвора през които се впръсква горивото които съответно са по малки отколкото на другите( за сравненние на 1,8 16кл двигател инжекторите са с по 1 дупчица).Една година каране в 99% от случаите на газ и се запушиха сериозно моите инжектори но доколкото съм разговарял с разни маистори дори и при 100% каране на бензин може да се запушат(от хубави Български качествени горива)
Коментар
-
това е лека
Здравеи,аз имах същия проблем и това със тия добавки никак не е вярно понеже те прочистват цялата система от помпата напред и запушват дюзите.Решението е само едно: отидох в сервиз на БОШ при мой приятел които ползва специлна добавка за отпушване на дюзи, в метална опаковка(не се сещам за името).Тази добавка е само и единствено за преминаване през дюзите,той ми откачи помпата и след това под налягане я вкара в системата.Запалих колата и тя работи около 10 мин само с добавката.След излизането ми от сервиза я пробвах-за пъпви път 220km/h Колата ми е Fiat Bravo-1,6 103 hp
Коментар
-
Re: това е лека
panesoft написа:Здравеи,аз имах същия проблем и това със тия добавки никак не е вярно понеже те прочистват цялата система от помпата напред и запушват дюзите.Решението е само едно: отидох в сервиз на БОШ при мой приятел които ползва специлна добавка за отпушване на дюзи, в метална опаковка(не се сещам за името).Тази добавка е само и единствено за преминаване през дюзите,той ми откачи помпата и след това под налягане я вкара в системата.Запалих колата и тя работи около 10 мин само с добавката.След излизането ми от сервиза я пробвах-за пъпви път 220km/h Колата ми е Fiat Bravo-1,6 103 hpFiat Stilo 1.8 16V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар