Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ФИАТ Мареа ТД100 не пали... малко помощ...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ФИАТ Мареа ТД100 не пали... малко помощ...

Здравейте колеги,
    Честито Рождество Христово, бъдете живи и здрави Вие и семействата Ви
    Имам Фиат Мареа тд100 98г. комби. Преди няколко дни се връщам от гости късно вечер и както паркирам автомобила изгасна! Помъчих да запаля но уви буз резултат. Озадачих се, понеже за 8г откакто го имам никога не ми е изгасвал така... Случвало се е какво ли не, но да изгасне в движение - не. И така оставих го... На сутринта слезнах и помъчих отново, но акумулатора на 5-6 врътка почна да пада и тотално ме отказа Имам чувството, че му стана нещо сериозно по двг... Много работа ми е свършил за тези 8г. Винаги ме е пребирал невредим и съм го карал къде ли не :D Обаче мисля, че тоз фиат изживя своя живот и съм склонен да го давам за рециклиране или на морга за части. Незнам кое ще е по-изгодно за мен. И тук е тънкия момент да ме посъветвате какво да правя.... как да постъпя, дали да сваля някой неща от него преди да го дам? Отворен съм за всякакви мнения и коментари Важното е да се вземе некой лев повече, че и аз доста съм инвистирал в него за всичките тези години. Благодаря Ви предварително, Весела Коледа
    FIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98

Гасне ли КОДА.
    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

kluchar написа: Преглед на мнението
      Гасне ли КОДА.
      Хаха... Той по принцип си свети :D
      Темата ми колега не е свързана със конкретния проблем и отстраняването му а с това какво да сваля от автомобила, което мога да продам след като я бракувам За момента автомобила е пред блока... нямам условия за съхранение, работа и специални инструменти...

Коментар

slavy_ivanov написа: Преглед на мнението
        Хаха... Той по принцип си свети :D
        Темата ми колега не е свързана със конкретния проблем и отстраняването му а с това какво да сваля от автомобила, което мога да продам след като я бракувам За момента автомобила е пред блока... нямам условия за съхранение, работа и специални инструменти...
        И няма да направиш опит да я запалиш? Изключвам механичното въртене до падане на акумулатора. Интересно, но това е твой проблем!
        По темата:
        Сваляй каквото решиш и можеш да свалиш, но и това доколкото разбирам, няма да ти е лесно.
        Успех!
        FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V

Коментар

И няма да направиш опит да я запалиш? Изключвам механичното въртене до падане на акумулатора. Интересно, но това е твой проблем!
          По темата:
          Сваляй каквото решиш и можеш да свалиш, но и това доколкото разбирам, няма да ти е лесно.
          Успех!
          ЧНГ колеги, живи и здрави, много успехи през новата 2017!

Ами аз правих опити брато... не запали. Сега за да я оправям трябва да започна с викането на камионче и т.н. То и други болежки има по нея, затова реших да я хвърлям, че много пари пак по ремонти ме чакат. Прз изминалата година заминаха 500 кинта да я държа в движение, просто не си заслужава вече. Мъчно ми е, но няма как, ако някой иска да я взме за части сега момента да каже....
          Да попитам 1. за помпата - тя е зад двг на видно място, дали мога да я разкача със обикновени инструменти, които има във всяко домакинтство, понеже я рециклирах и в момента е изрядна? 2. Турбината къде се намира и може ли пак със същите инструменти да се извади? 3. Салона ако го сваля има ли търсене дали ще успея да изкарам някакви пари от него? 4. Гумите и джантите ако ги махна и я оставя по "корем" има ли вероятност да натисне нещо отдолу и да се разтече по улицата? Пробка няма! 5. Компрсора на климатика също е на видно място - лесно ли бих го свалил?

Коментар

За да изгасне така и да не поиска да пали, колата ти няма гориво. Помпата едва ли ще ти сдаде багажа ей така от раз.
            Аз предлагам преди да си разкостил (вероятно) здрава кола, да провериш няколко елементарни неща:
            - Дали идва напрежение към отсекателния клапан на вход на ГНП, когато колата е на контакт.
            - Дали имаш хубав контакт на сондата на резервоара.
            - Краш бутона под шофьорската седалка.
            - Отвори пробката за обезвъздушаване на входа на помпата и напомпи с крушата - виж дали веднага ще почне да излиза нафта.
            - Ако никак не става отвори тръбичката на някоя от дюзите и виж дали ще хвърля нафта докато въртиш на стартер. Щом не пали вароятно няма да хвърля.

Според мен вероятния виновник е отсекателя на ГНП. Ако проблемът не е електрически или механичен, то клапанът ти не отваря заради краш бутона или сондата.

Ако вече толкова не ти се занимава я разкоствай.

Senza cuore saremmo solo macchine.... SKODA Yeti Adventure 2.0TDI 4x4 / FIAT Bravo Sport 1.9 MultiJet 16V / ex. FIAT Marea Weekend TD100

Коментар

Само не знам къде са модераторите-темата е за проблем с колата или да се учим кое как да разглобим,дори заглавието е изключително тъпо и неграмотно

Коментар

Само не знам къде са модераторите-темата е за проблем с колата или да се учим кое как да разглобим,дори заглавието е изключително тъпо и неграмотно
                Ти явно много ги разбираш и предполагам си от най-грамотните , как така се обади по тази неграмотна тема, човек да ти се чуди чак! Добре че не си модератор ти, че 1 тема нямше да има в тоя форум

За да изгасне така и да не поиска да пали, колата ти няма гориво. Помпата едва ли ще ти сдаде багажа ей така от раз.
                Аз предлагам преди да си разкостил (вероятно) здрава кола, да провериш няколко елементарни неща:
                - Дали идва напрежение към отсекателния клапан на вход на ГНП, когато колата е на контакт.
                - Дали имаш хубав контакт на сондата на резервоара.
                - Краш бутона под шофьорската седалка.
                - Отвори пробката за обезвъздушаване на входа на помпата и напомпи с крушата - виж дали веднага ще почне да излиза нафта.
                - Ако никак не става отвори тръбичката на някоя от дюзите и виж дали ще хвърля нафта докато въртиш на стартер. Щом не пали вароятно няма да хвърля.

Според мен вероятния виновник е отсекателя на ГНП. Ако проблемът не е електрически или механичен, то клапанът ти не отваря заради краш бутона или сондата.

Ако вече толкова не ти се занимава я разкоствай.
                Не колега наистина не ми се занимава а и неразбирам... Предполагам моргите имат интерес към тези автомобили още? Дали някой би я купил цяла за части или ще се наложи да я мачкам

Коментар

Колеги пуснах го на борсата за продажба. Ще изчакам до края на месеца, ако няма интерс направо го бракувам... Няма да се занимавам повече с него. Благодаря на всички.

Коментар

Успех със следващия wc.
                    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

то ти хубаво ще я разглобиш но като не знаеш какъв е проблема как ще я продадеш на части, като проблема може да е от много места, бих те посъветвал да изчакаш зимата ако имаш друга кола и да се види твоята ако е лек проблема ще изкараш повече пари ако е в движение
                      fiat brava 1.4 12v 80 hp моно инжекция с газ на brc

Коментар

Working...
                      X