Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем със скоростна кутия

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем със скоростна кутия

Колеги имам проблем с Мареата (1.6 16v). Не включва втора предавка. Ако много рязко дърпам лоста от 1ва на 2ра влиза, иначе не става. Ако плавно си превключвам, след като отпусна съединителя има едно леко хъркане и колата остава на свободна. С другите предавки няма проблем. Интересното е, че скоростната кутия я смених преди 2 месеца, а старата също правеше така докато се счупи един ден. Къде може да е проблема?

Колега , провери за луфт на щангите по-точно на ябълковидните болтове.
    koce73 , Fiat Marea Weekend 1.6 16V 1997 специално пригодена за тежък терен , отскоро и Subaru Forester 2.0 2005 за още по-тежък терен 0895747442

Коментар

Гледах и всичко ми изглежда наред. Обаче днес забелязах нещо странно. Когато включа на 1ва усещам нещо на педала на съединителя. Като бутна скоростния лост и педала се връща малко. Това пък сега какво общо има със скоростната кутия?

Коментар

а жилото на съединителя регулирано ли е?

Коментар

Да. Напълно изрядно е

Коментар

Тампона на СК как е? Болтовете стегнати ли са на СК? Подобен проблем се получава от усукване.
            Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
            (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
            Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Ами ще проверя всичко дали е наред. Иначе след като качих кутията всичко беше наред. След около 1000км започна проблема.

Коментар

на мен пак не ми работи 1ва

Коментар

Working...
                X