creature5 написа:
Преглед на мнението
Гледай между 13-та и 14-та мин. Явно колата, която разглеждат е чисто нова и човека споделя за това усещане (все едно си натиснал спирачка) при превключване на по-ниска предавка и казва, че това го дразни. Ако това е вярно за чисто нов автомобил и само това те дразни, не е нужно да се вкарваш в излишни филми. Аз не мога да кажа от личен опит какво точно е това усещане при Freemont-a, но при моя автоматик на Крома-та като че ли не се държи по точно този начин.
Относно опасенията за високия градски разход, като сравнение бих споделил отново личния си опит с Кромата (200 к.с. автоматик). При средни скорости около 17-20 км/ч в градски режим, разхода е потресаващ - 12-14/100. При средни скорости около 22-23 км/ч вече идва на каталожния (при Кромата е 11.5/100) и след това може да отиде на около 8-9/100 при средни скорости около 30 км/ч, което за софийско градско означава повечко км околовръстно, Цариградско и прочие. Разбира се, това е друг автомобил, малко по-мощен, по-лек и вероятно малко по-стара концепция на автоматичната скоростна кутия.
Иначе е очевидно, че и аз съм се запалил по Freemont-a (и то от доста време) и може би скоро ще се "метна" на някой. Гледам да се образовам колкото се може повече по темата, но засега определено съм на мнението, че това е един много добър хибрид между семейно комби/ван и СУВ. Лошото е, че няма много избор, особено в България, а и цените на този етап не ми харесват особено. Не знам дали си заслужава и компромиса с ръчна скоростна кутия и 2WD. Ще се радвам да чувам все повече мнения и тук във форума, било то от 1-ва ръка собственици или хора, поназнайващи повече по темата.
Коментар