Колега скъсах жило на съединителя, сменихме го и сега след известно време каране много трудно започват да влизат скоростите. Регулирах го , но пак същата работа? Става въпрос за Fiat Bravo 1.6 , някакви идеи?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем след смяна на жило съединител
Collapse
X
-
Отрегулирай го на топла кола, от личен опит ти казвам. Моята като е студена отлепя малко по-високо. Съединителят ми не си знае километрите (и аз не му ги знам), жилото ми е ново. В началото го нагласих на некарана кола, но след като загря скоростите започнаха да хъркат при влизане. Не можах да го регулирам от първия път - на няколко итерации и след няколко дена каране го нагласих да отделя както бях свикнал.
Съединителят трябва да ти върви мазно без да стърже, скърца, вибрира. Ако са ти прокарали жилото като хората, просто го натегли още малко от гайката за регулиране. Направи го на загряла кола. Натегни го до момента в който скоростите започнат да влизат свободно без да хъркат. Ако съединителят ти е износен, при това положение педалът ще се вдигне доста над този на спирачката. Това не е добър вариант - пренатегнатото жило ще го скъсаш бързо. Неправилното монтирано такова - още по-бързо.
Senza cuore saremmo solo macchine.... SKODA Yeti Adventure 2.0TDI 4x4 / FIAT Bravo Sport 1.9 MultiJet 16V / ex. FIAT Marea Weekend TD100
Коментар
-
Аз го имам същия проблем, сменях съединител преди 10 хил. км, а малко след това скъсах и жило. Още след смяна на новото жило, не включваше нормално първа предавка, регулирах го и уж всичко беше ок... ама дръжки след 200 км пак същата история, после с все опити да натягам/отпускам се оправя положението, ама все след известно каране пак се проявява проблема с първата скорост. Всички други си влизат супер, съединителя ми отделя около средата. За модела нали имаше два вида жила - късо и дълго, но не съм компетентен, някой ако знае да сподели.
Коментар
-
Смених заедно със смяната на съединителя и маслото на ск. кутия с IGAT 75W90. То хъркане и странни звуци няма, всички скорости с изключения на 1-ва влизат перфектно. Но както казваш при леко движеща се кола и първа влиза перфектно. Иначе жилото че е ментак, си е така - китайски ITN, но за сега с него натискането на педала е повече от задоволяващо.
пп. Забравих да спомена в предишните постове - 1,6 е мотораПоследна редакция от vnukata; 13.12.2016, 09:04.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар