Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

След теглене на по-голяма кола Punto MK2 1,2 8v 60bhp не иска да сменя скорости.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

След теглене на по-голяма кола Punto MK2 1,2 8v 60bhp не иска да сменя скорости.

Здравейте, вчера теглих приятел ....... Нали съм майка тереза.

Снощи се прибрах нямаше драми. Тази сутрин обаче на път за работа не можех да си сменям скоростите. Със зор и подаване на газ влизаше 2ра и така стигнах до работа. В момента колата е пред офиса. Педала на съединителя е много шантав в момента. Осеззаемо се промени. Не искам да използвам терминология като "отделя" "по-мек" и т.н. защото не са ми ясни точно кое какво значи. Но педала го чувствам осезаемо по-кофти от преди.

Огледах за течове, но там където съм спрял под колата е пълно с какво ли не. Не мога да определя дали има теч от моя автомобил. Нямам и някакъв вестник да постеля, но май е хубаво да го направя.

Дайте съвети какво мога да направя поне да си закарам колата до вкъщи. По принцип може да я види моя майстор от вторник натам, но нещо не ме кефи тази ситуация.

Ако включа на скорост на изключен двигател и запаля държейки съединителя няма проблем. Колата плавно си отделя и потегля. Но извадя ли от скорост после не мога да вкарам друга. Например задна абсурд, първа с много зор ако преди това съм вкарал втора. Втора със зор, нагоре при работещ двигател не мога.

Пак поватрям - на изключен двигател скоростите си влизат. Имам чувството, че съединителя не се натиска докрай. Финансово ще ми излезе през носа, а бях заделил пари за 4 чисто нови зимни гуми

Поздрави,
    Ангел

Честито съединителя ти е мъртвец. Нов съединител комплект с лагера който се обзалагам е на три части и си ти.
    Дано да я прибереш но имай предвид че позагрее ли и си до там поне за час
    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Той, ако е съединител - добре.

Че взеха разни мисли да ми се спускат за отишла скоростна кутия - съединителя го купувам нов - монтира се и съм аз, а скорости.... Вече сменях - едвам намерих. Ама наистина едвам.

Стискам палци да е съединител.... Вече такива мисли ми се въртят.

Благодаря за коментара. Лека вечер и весел weekend.

== Edit: Днес минах през един сервиз, работник седна зад волана и каза, че най-вероятно се е изкривил съединителя, но си е за смяна. Красота :D
      Последна редакция от Cenarius; 12.11.2016, 13:57.

Коментар

Working...
      X