Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем със съединителя какво да правя???

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем със съединителя какво да правя???

Здравейте колеги. Имам пунто 1.9жтд 80коня и имам следния проблем вчера както си карам. На 5та с около 2000 оборота и при подаване на газ оборотите подскочиха до 3000 оборота и пак се върнаха на 2000 оборота и така на 2 3 пъти Съединителя съм го менил преди 5 -6 хиляди сложен е пълен комплект съединител с притискател и лагер на валео ... от какво може да е Моля помагайте
    (колата е с дюзи от фиат стило 115к.с. и не и са правени никакви настройки или да е чипвана или нещо подобно ... ако това има значение де)

Извинявам се ако темата не е за този раздел

И що реши че е съединител.
    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Ми не съм сигорен но щом ми подскачат оборптите и ме навежда мисълта до съединителя но ако знаеш от какво може да е даи си мнението са провера дали ще се оправи или нека да си даде мнението някой които се е срещал с този проблем

Коментар

А скоростта променя ли се като скочат оборотите?
        koce73 , Fiat Marea Weekend 1.6 16V 1997 специално пригодена за тежък терен , отскоро и Subaru Forester 2.0 2005 за още по-тежък терен 0895747442

Коментар

Не скороста не се променя

Коментар

Може да имаш омасляване на съединителя, например заради теч. Защо смени първия, пред 5к километра ? И тогава ли бяха такива симптомите ?

1.9 JTD 110hp
            Ex: Fiat Marea 1,8 16v 97г. LPGi

Коментар

Първия съединител го смених защотото имах проблем с дюзите и затова сложих от стило и колата малко повече се натоварваше с тях като я покарах и почваше да боксува и заради това а сега е само на 5-та и се вдигат само оборотите нищо друго и не знам къде да си търся проблема и затова пиша в форума някои които знае и има малко повече опит да си даде мнението да провера или да направа за да се оправи

Коментар

Аз бих се насочил отново към дюзите.
                Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

само да попитам от къде знаеш ,че нямаш ремап.

Коментар

В какав смисал да се насоча към дюзите
                    а за ремапа. Да сигорен сам че нямам ремап защото колата я карам от 4 години и до юни месец докато. Не смених дюзите и съединителя нямах никакви пробле ми И след това до преди 1 месец някаде. Докато не започна да ми прави тези работи със саединитешя

Коментар

И според мен проблема е при съединителя. Там е единствената причина за подобно поведение: на скорост да се вдигат оборотите, но скоростта да не мърда. Другият вариант е електрониката нещо да прави мизерии и да лъже за оборотите, но е малко вероятно според мен. То се чува от двигателя, ако наистина вдига обороти.
                      "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
                      Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
                      Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Утре ще я карам на сервиз За това нещо и като имам повече информация за това от какво го прави ще пиша да споделя с вас

Коментар

Ако наистина само на 5та предавка го прави започвам да се замислям за ск. кутия - започни от скоростния лост и без да работи колата я повдигни на крик включи на 5та и завърти гумата която е във въздуха.Ако мотора не реагира значи имаш проблем с невлязла 5та предавка , което може да е причината да вдига обороти и да не реагира.
                          koce73 , Fiat Marea Weekend 1.6 16V 1997 специално пригодена за тежък терен , отскоро и Subaru Forester 2.0 2005 за още по-тежък терен 0895747442

Коментар

Добре а след като го направи това нещо с вдигането на уборотитв и пдаднат колата продалжав да си работе без проблем до следващия път да игрят оборотите пак

Коментар

Продължавам да твърдя, че проблема е при съединителя.
                              "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
                              Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
                              Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Working...
                              X