Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Свистене/свирене при постоянна скорост

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Свистене/свирене при постоянна скорост

Здравейте,
    От известно време чувам един доста странен шум докато карам с постоянна скорост (независимо дали е точно 40 км/ч, 60 км/ч или 80 км/ч) с висока скорост над 80-90 не се чува. Въпросният шум е нещо като свистене и се чува в купето когато са затворени прозорците. Не съм сигурен, но се получава само когато колата е студена (например току що съм потеглил сутринта). От както паднаха температурите го чувам това, през лятото (когато я взех) и ранната есен, го нямаше този проблем. Звучи като въздух излизащ под високо налягане от тънка дупчица. Когато нямаля скоростта, звука намалява и в последствие изчезва. Когато изключа от скорост също спира.

Моля имайте в предвид това, че не разбирам много (млад шофьор съм) и наистина не знам какво може да е. Мойто предположение са скоростите.

Колата е Пунто 2000г. 1.9 чист дизел. Сменени масло, маслен филтър, въздушен, купе. Горивния така и не съм го сменил, ангренаж също (което е грешка знам, но не мисля, че в момента там е проблема).

На какво може да се дължи този леко плашещ звук?

Според мен, това някой пистов ремък.

Коментар

Колега като палиш сутрин отвори капака и слушай дали идава свиренето от моторния отсег.Ти си седин пистов ремък и може и от него да свири,но може и от некоя ролка.Вземи едно шише с вода и сипи на работещ мотор малко вода върху ремъка,Ако спре шума(свиренето)е ремък,ако ли не е некоя от ролките.Това вече е притеснително защото ако е ролка,може да блокира всеки момент и оттам вече бозата е сигурна.Дай бог да не стане но провери.С ангренажа шега не бива
      198mjet Bravo

Коментар

GeletoFIATbravo написа: Преглед на мнението
        Колега като палиш сутрин отвори капака и слушай дали идава свиренето от моторния отсег.Ти си седин пистов ремък и може и от него да свири,но може и от некоя ролка.Вземи едно шише с вода и сипи на работещ мотор малко вода върху ремъка,Ако спре шума(свиренето)е ремък,ако ли не е некоя от ролките.Това вече е притеснително защото ако е ролка,може да блокира всеки момент и оттам вече бозата е сигурна.Дай бог да не стане но провери.С ангренажа шега не бива
        Благодаря ви много за инфото. Проблема обаче е, че това свирене го чувам само по време на движение, и няма как да отворя капка като е спряла колата и да разбера откъде точно идва..

П.С. Мисля, че знам къде ми е ангренажния, но къде се намира по-точно пистовия на мойта кола?
        Последна редакция от omicrona; 06.11.2016, 17:29.

Коментар

По принцип ангренажния се намира под пластмасови капаци, а пистовия се вижда като отвориш капака.
          http://store.picbg.net/pubpic/D5/D2/...cece2dd5d2.JPG
          Alfa Romeo 147 1.9JTD 16v

Коментар

Не го страхувайте човека! Той си е казал че се чува са мо в движение като въздух през малка дупчица. А на 16-годишна кола дупчици колкото искаш!
            FIAT BRAVO II 1.4 GPL
            FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
            FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
            FIAT UNO 1.5

Коментар

Working...
            X