Здравейте колеги , някой знае ли къде в София се ремонтират водни помпи на автомобили/говорим за читави майстори/става въпрос за помпа на АУДИ А6 2,5TDI ,понеже е цифра , а тези от магазина карат макс 2 години , а и смяната е истинско приключение.Пък и ако има читав майстор може и нашите фиатски помпи да му караме.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ремонт на водна помпа
Collapse
X
-
Значи тия "оригинални" ментаци задължително протичат на втората година.Колата се кара само с читав антифриз и за две години навива макс. 30 х.км, и помпата я свалям с раздробен лагер и течаща като лейка.Първата беше DOLZ после я сменихме с HEPU и никаква разлика , търсих проблема в ролки,несъосност на ремъците , но всичко там е ОК.Явно ги правят за честа смяна за да могат да пълнят гушите!!koce73 , Fiat Marea Weekend 1.6 16V 1997 специално пригодена за тежък терен , отскоро и Subaru Forester 2.0 2005 за още по-тежък терен 0895747442
Коментар
-
pakumba написа: Преглед на мнениетоАз пък нямам такива наблюдения върху нашата марка обаче. Водна помпа кара 2 смени на ангренажа на 50к. Е, освен ако не е дефектна и да изтече антифриза 600 км след смяната...koce73 , Fiat Marea Weekend 1.6 16V 1997 специално пригодена за тежък терен , отскоро и Subaru Forester 2.0 2005 за още по-тежък терен 0895747442
Коментар
-
Константинов написа: Преглед на мнениетоЗначи тия "оригинални" ментаци задължително протичат на втората година.Колата се кара само с читав антифриз и за две години навива макс. 30 х.км, и помпата я свалям с раздробен лагер и течаща като лейка.Първата беше DOLZ после я сменихме с HEPU и никаква разлика , търсих проблема в ролки,несъосност на ремъците , но всичко там е ОК.Явно ги правят за честа смяна за да могат да пълнят гушите!!
Коментар
-
bobi_33 написа: Преглед на мнениетоТо и на 2-те марки, които си пробвал, частите са им боклуци. А дори не са от най-евтините. Не знам за това Ауди, но на италианките Метели е прилична помпа за парите си, също и Салери. Но не знам дали тези марки правят помпи за тоя кенеф 2.5 ТДИ.
Колеги, дали не е сега момента да "похваля" отново Ауто Италия Бургас. По същия повод, попитах АИ Б-с за подмяна на ангренажен комплект, то така ще се сменя помпа, да е всичко, 49000км -толкоз, какво да се прави. Отговориха ми, че се монтират оригинални части за модела, но ги нямали налични и трябвало да ги търсят/доставят и щели да ми се обадят. Гаранционният пробег бил 60000 км?!! Вече съм на 1600км, след смяната в друг ползван от мен сервиз, а обаждането от АУ-Бс още го няма. Предложената цена на АИ е близо 2.3 пъти по-висока от вече заплатената от мен. И още нещо, приятел с форд-D 2.0 136 к.с. сменя ангр. комплект в оторизирания сервиз на форд. Цената му е малко по-висока от тази на АИ, но гаранцията му е 160000км и ги кара и не му пука?!
Последна редакция от Flow; 31.10.2016, 22:10.FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V
Коментар
-
не знам кой колко помпи е монтирал,ама аз лично въпросните марки -долц и хепу съм слагал много и проблеми никакви,така,че колегата да търси причината на друго място,а още повече съм слагал такива помпи и на въпросната марка и модел.причината за скапването е ми е ясна,но не ми се коментира.просто не търсете причината във помпите
Коментар
-
rangel88
bobi_33 написа: Преглед на мнениетоТо и на 2-те марки, които си пробвал, частите са им боклуци. А дори не са от най-евтините. Не знам за това Ауди, но на италианките Метели е прилична помпа за парите си, също и Салери. Но не знам дали тези марки правят помпи за тоя кенеф 2.5 ТДИ.
Коментар
-
rangel88 написа: Преглед на мнениетоХъм А6 2.5 (само да занех и годината) кенеф... Намери ми някой да ми даде (бартер) кенефа за моята тд 100 да си ходя по голяма нужда в него.....koce73 , Fiat Marea Weekend 1.6 16V 1997 специално пригодена за тежък терен , отскоро и Subaru Forester 2.0 2005 за още по-тежък терен 0895747442
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар