Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Грешка p0105 стило 1.6

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колега ако държи такова налягане в смукателя имаш сериозен проблем с клапаните. Те просто не уплътняват и не затварят до края.
    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Тая вечер пуснах Мес. На air pressure calculated на свободен ход на загряла кола дава 400-450 mBar. Като я форсирам на 2000 оборота на свободна дава първо подскача на към 700 мбар после пада на 200мбар. По принцип доста варират стойностите като кажа 200мбар е 190 -250 мбар. После пак без газ стоят на около 400 мбар. Пак да повторя че проблема ми е от 3 зими. Явява се само зимата и то като е стояла навън няколко часа колата. Имам усещането като потегля че тъкмо като пускам съединителя да спирам на светофар и то винаги през първите 100на метра ми набива грешката и гасне колата.

Коментар

Намерих списък с рекол-и на Фиат Груп. Стилото има два рекол-а заради мап сензор но дали при мен са правени тези ъпдейти. Как мога да разбера? http://www.f-autronica.it/aggecu.htm?a

Коментар

milenskia написа: Преглед на мнението
          Тая вечер пуснах Мес. На air pressure calculated на свободен ход на загряла кола дава 400-450 mBar. Като я форсирам на 2000 оборота на свободна дава първо подскача на към 700 мбар после пада на 200мбар. По принцип доста варират стойностите като кажа 200мбар е 190 -250 мбар. После пак без газ стоят на около 400 мбар. Пак да повторя че проблема ми е от 3 зими. Явява се само зимата и то като е стояла навън няколко часа колата. Имам усещането като потегля че тъкмо като пускам съединителя да спирам на светофар и то винаги през първите 100на метра ми набива грешката и гасне колата.
          Не знам какво може да е, но ето моите данни след ремонт на главата:

260-270 на пр.ход.
          330 с включени фарове
          При изфорсиране - първо падат малко, после се вдигат до 400, съответно и повече ако оборотите са по-високи.
          FIAT BRAVO II 1.4 GPL
          FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
          FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
          FIAT UNO 1.5

Коментар

Ако река да си почиста сам дроселната клапа. Първо как да откопчая и закопчая заводската скоба на въздуховода където влиза в дросела? И второ ще има ли ефект без да свалям дросела само откъм откачения въздуховод да чистя покрай клапата? Или трябва се сваля целия дросел извън колата? Доста хора с сходен на моя проблем пишат из интернационалния форум че това почистване им решава проблема?

Коментар

Свали го изцяло и го чисти със спрей за карбуратори.

Коментар

Не искам да го свалям . Но като натискам клапата за да чистя с пръст и парцал или някоя четка за зъби или клечка за уши ще може ли да се мръдне леко клапата на изгасен мотор и няма ли да увредя нещо по управлението й? А после самоадаптация задължителна ли е ?

Коментар

Така няма да стане. Сваляш и пръскаш. Като я загачиш на мес трябва да дава 3градуса отклонение на дросела.

Коментар

Вторник се записах на сервиз . Тя почна да ми праи проблема през ден. Дано да се установи точно какво става.

Коментар

При мен се държи аналогично , но без да изписва грешка.Само сутрин на студено когато е запаля след десетина секунди загасва и след това е изфорсирвам малко и не гасне повече.Смених МАП сензора направих самоадаптация , но не се оправи за сега.Почиствана е дроселовата клапа,започвам да си мисля, че не достига гориво в първия момент.Демек когато е престояла повече време и е студено под -6 градуса тогава го прави.Оборотите са стабилни дори и след първото изгасване около 1500 и после плавно спадат когато загрее.
                      Стило 1.6

Коментар

Ще следя темата с интерес дали си успял с проблема след сервиза.Чакам с интерес развитието по темата . Сподели какво е станало.Успех....
                        Стило 1.6

Коментар

Два дена я правиха и тестваха. Аз имах и леко клатене на оборотите от години. Та взех я казаха че дроселовата клапа не е отговаряла на правилните настройки. Ел ремонт са и правили пише на бележката. Така и не разбрах точно какво. Но все едно карам друга кола. Стрелката на оборотите е бетон не клати като преди, и усещането за каране в ниските обороти е много по добро повече мощ. Преди да я взема са я тествали да истине хубаво двигателя няколко пъти а и вече седмица нямам проблеми. Не са сменяли нищо реално. Имам си втори датчик мап сензор след като преди сервиза се реших да го сменя с мап сензор от морга. Реално дроселовата клапа е обърквала сместа нещо и ми е набивало грешката за мап сензора.

Коментар

Не обърнах внимание преди сервиза на Мес колко градуса ми даваше за положението на дроселовата клапа.

Коментар

Моля те обади се да ги питаш какво точно са правили че ще ми се спука любопитката.

Коментар

Два пъти съм ги питал казват това което ви написах. Ако нещо пак ми направи проблем вече ще искам да говоря с майстора. Щот с приемчика само съм комуникирал. И за мен е странно щото знам че дросела е капсулован с тпс датчика и стъпковоти моторче. Може би ел кабели букси към това дроселово тяло са правили, но факт е че все едно карам друга кола. Като я купих преди 7 години си спомням че така хубаво вървеше, а кога почнаха да ми играят оборотите нямам спомен, а това гаснене зимата се появи януари 2014г и тогава бях писъл тема в форума. Но така и не ходех по сервизи но тая зима проблема зачести през ден и затова ееших че е време.

Коментар

Working...
                                X