Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

смяна на скоростна кутия с същата но от дългата.мареа 1.6

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

смяна на скоростна кутия с същата но от дългата.мареа 1.6

здравейте колеги.искам да помоля някой колега който е с мареа браво брава с мотор 1.6 и дългата скоростна кутия да ми каже за номер или нещо по което да разбера дали е такава.под ''дългата'' имам предвид кутия която е с 120 на 3000об/мин или по малко.моята е с прецакани синхронизатори а да не говорим че с 120 съм на 3650 оборота и главата ми гръмва а разхода е луд.поздрави
    fiat bravo 1.6 16v gt
    fiat marea 1.9 8v jtd
    fiat punto 1.7 td
    fiat marea 1.6 16v

Мисля е Cf3 , но може и да греша.
    Play Golf ,but not drive golf!!!
    Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
    C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

Коментар

сменяш 5 предавка с такава от дизел без да сваляш даже скоростите.

Коментар

http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...er=asc&start=0
        има писано по въпроса в тази тема. И аз се включвам в темата, евентуално ако някой има и снимков материал ще е супер.

Коментар

Тъй като ми стана интересно се разрових в тубата, но единственото, което успях да намеря като видео материал е този https://www.youtube.com/watch?v=yJPVmCzTayY правят мазда, но все тая принципа би бил същия или се бъркам нещо.Доколкото разбрах във видеото сменят синхронизатора и заменят с нова зъбчатка, която е същата като размер.
          Последна редакция от vnukata; 30.09.2016, 14:44.

Коментар

смених 5-тата предавка и почти нищо.явно диференциала играе роля тук.просто да се види къде е номера на кутията
            fiat bravo 1.6 16v gt
            fiat marea 1.9 8v jtd
            fiat punto 1.7 td
            fiat marea 1.6 16v

Коментар

Тези кутии се слагат след 99година на браво 1.6гт
              Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
              (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
              Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Аз лично съм имал три вида кутии на Бравата .Тук рискувам да ме атакуват колегите от форума че са два вида.Нооо ще кажа че са ТРИ... и никъде не съм намерил къде е написан номера им... Сега съм с на мареа 1,6 16V с сменена 5-та предавка...
                BMW 318is COUPE 140hp
                FIAT BRAVA 1.6 16V 66kW

Коментар

Дай малко повече информация, с какво я различаваш тази третата

Коментар

Аз пък съм с такава от 155 за съжаление е къса ама пък за сметка на това светофарна. На практика се монтират три кутии на бензиновите мотори но едната е само за марея. Тя е с по други предавателни числа заради теглото. При дизела също са три кутиите.
                    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

А дали скоростите от браво 1.6 и мареа 1.6 са взаимнозаменяеми?
                      fiat bravo 1.6 16v gt
                      fiat marea 1.9 8v jtd
                      fiat punto 1.7 td
                      fiat marea 1.6 16v

Коментар

Би трябвало да са напълно идентични.

Коментар

Като външна конструкция са идентични , но са с различни предавателни числа заради различната маса на двата автомобила!Което не ги прави взаимозаменями
                          koce73 , Fiat Marea Weekend 1.6 16V 1997 специално пригодена за тежък терен , отскоро и Subaru Forester 2.0 2005 за още по-тежък терен 0895747442

Коментар

valeri_86_ написа: Преглед на мнението
                            Аз лично съм имал три вида кутии на Бравата .Тук рискувам да ме атакуват колегите от форума че са два вида.Нооо ще кажа че са ТРИ... и никъде не съм намерил къде е написан номера им... Сега съм с на мареа 1,6 16V с сменена 5-та предавка...
                            Кутиите са общо 4.
                            Константинов написа: Преглед на мнението
                            Като външна конструкция са идентични , но са с различни предавателни числа заради различната маса на двата автомобила!Което не ги прави взаимозаменями
                            По тази логика да попитам - има ли разлика в кутиите между Браво и Брава? Все пак Брава-та е по-тежка от Браво-то.
                            vnukata написа: Преглед на мнението
                            http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...er=asc&start=0
                            има писано по въпроса в тази тема.
                            Четете страници 2, 3 и 4.
                            Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Working...
                            X