Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

на 4 слабо духа и тополо и студено PUNTO

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

на 4 слабо духа и тополо и студено PUNTO

Здравейте!Искам да попитам какъв може да е проблема значи като си пусна вентилатора на 1,2,3 или 4 независимо дали духа топло или студено много слабо духа. Трябва да си приближа ръката за да се осети. Скоро сменях радяторчето на парното също така почистих поленовия филтър и не видях да е запушено някъде. Нормално ли е това на 4 да духа слабо и то само в горните въздухопроводи. Тези които са отпред малките които са подвижни много слабо се осеща.

Re: на 4 слабо духа и тополо и студено PUNTO

dgargamel написа:
    Здравейте!Искам да попитам какъв може да е проблема значи като си пусна вентилатора на 1,2,3 или 4 независимо дали духа топло или студено много слабо духа. Трябва да си приближа ръката за да се осети. Скоро сменях радяторчето на парното също така почистих поленовия филтър и не видях да е запушено някъде. Нормално ли е това на 4 да духа слабо и то само в горните въздухопроводи. Тези които са отпред малките които са подвижни много слабо се осеща.
    А с изваден поленов филтър пак така ли духа? Има ли разлика между 1,2,3 и 4 в оборотите на вентилатора? Може да са блокирали преградите във въздуховодите-на типото така ми стана.
    Fiat Stilo 1.8 16V

Коментар

Ами не съм пробвал без филтър ама неразбрах за кои прегради става дума за тези които са като решетки ли или други

Коментар

Абе хора нормано ли е за fiat punto да духа толкова слабо независимо дали е топло или студено и то с нормално работещо моторчето на 1,2,3,4 степени.

Коментар

не е нормално. При мен си духа доста силно когато е на 4та степен.
          Punto ELX 1.7TD

Коментар

а къде може да е проблема какво може да се е запушило и скоро сменях парното майстора нищо не ми каза да е запушено така беше преди да сменя парното и след това така работи.

Коментар

dgargamel написа:
              а къде може да е проблема какво може да се е запушило и скоро сменях парното майстора нищо не ми каза да е запушено така беше преди да сменя парното и след това така работи.
              Изобщо имаш ли разлика между 1,2,3 и 4. Вентилатора чува ли се?
              Fiat Stilo 1.8 16V

Коментар

има разлика между 1,2,3,4 но е слабо като цяло на 3-4 духа малко по силно все едно че е 2. Като превключвам от 1,2,3,4 се чува че по силно работи вентилатора

Коментар

dgargamel написа:
                  има разлика между 1,2,3,4 но е слабо като цяло на 3-4 духа малко по силно все едно че е 2. Като превключвам от 1,2,3,4 се чува че по силно работи вентилатора
                  Ясно, според мен имаш блокирала преграда/клапа някъде. Ако греша, колегите да ме коригират, ще проверя и утре ще ти пратя инфо за клапите.
                  Fiat Stilo 1.8 16V

Коментар

Преди няколко седмици отварях да чистя поленовия филтър имаше доста боклуци пробвах дали работи клапата за въздуха и си беше наред отваряше се и се затваряше без проблем така че не ми се вярва да е от нея ако има друга клапа някъде другаде?

Коментар

според мен четките са ти за смяна, на приятел на темпрата я правихме тая операция преди седмица 12лв четки сега моторчето е фурияПС свали моторчето и го пусни да видиш как върти ако е нормално може да имаш и проблем с въздуховодите нещо но според мен са четки ,също така като го пробваш на свалено положение не го зъдържай много време включено че във въздуховода има едни джаджи които се охлаждат от работата на моторчето поне на темпрата де УСПЕХ
                      TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
                      UNO 1.0 FIRE

Коментар

И аз зех да се заглеждам по духалките. Може би имам и аз проблем с клапите щото от страничните духалки мога да кажа, че не се усеща да духа(духа ама не както трябва) независимо от степента. Говоря за парното. Студеното си е ок.
                        Fiat Punto 1.7TD

Коментар

Незнам мисля че моторчето си работи добре и при усилване на 3 или 4 се чува доста силно и започва да се усеща как духа. По принцип това не ме безпокои защото си затопля много добре и на 2 като е включено но мисля че не е нормално да духа толкова слабо въпреки че работи моторчето чувства се като се усили

Коментар

а с бутон ли ти е клапата за въртене на въздуха от купето и този, който го взима отвън- и има ли разлика-пти мен има и то голяма та ако ти е с бутон и няма промяна в включени и изключено състояние може и това да ти е проблема
                            FIAT PUNTO 1.7TD & MAZDA 323F & LANCIA PRISMA 1.6I.E. & OPEL ASKONA

Коментар

borchev написа:
                              а с бутон ли ти е клапата за въртене на въздуха от купето и този, който го взима отвън- и има ли разлика-пти мен има и то голяма та ако ти е с бутон и няма промяна в включени и изключено състояние може и това да ти е проблема
                              В тези влажни и студени дни най-лесно се разбира дали работи клапата за "вътре/вънка". При мене като е отворена всичко е ок. Затворя ли я дори за 2 мин. стаклата се запотяват ужасно.
                              Fiat Punto 1.7TD

Коментар

Working...
                              X