Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с мощността Fiat punto 1.2 16V

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ако ще дърпа въздух, то варианта е само изпускателния колектор да има пробив. Правих един тест с дезодорант, когато е запалена колата се пръска с дезодорант навсякъде и се следи дали променя работата си мотора и не усетих някаква промяна. Карал съм я и с откачен въздушен филтър (само по дросел) и е същото, тоест не мисля, че има някакъв проблем по въздушния път.

Малко "раздвижване" по темата:

- разхода на колата с мега спокойно каране е около 10/100, до преди месец, два беше около 8/100. Разхода го гледам и по трип компютъра и реално на колонката за гориво.
    - всяко сутрешно палене е мъчно, трудно пали и като запали - гасне. След това пали без проблеми до другата сутрин.
    - паля, тръгвам, преминава си на газ и се започва едно велико клатене на обороти. От около 700-800 до 200-300 и така няколко километра, след това изчиства това колебания и си преминава в обичайното за нея 600-800 оборота.
    Fiat Punto Sporting 1.2 16V 2000

Коментар

Оказа се, че прословутото задържане и вдигане на оборотите при смяна на предавките е от едно, което прилича на стоп машинка , но е на педала на съединителя. Буксата му беше извадена. Закопчах я хубаво и заспа.
      Остана липсата на мощност, попаднах на дискусии относно потенциометъра на педала на газта или букса с лош контакт някъде зад жабката. Един човек беше писал, че 95% от случаите било от буксата.
      Тия дни ако имам време ще я умувам как се сваля е ще гледам отзад.

Коментар

Пробвах с друг дросел от работеща кола. Няма разлика. Взел съм педал на газта да видя дали не е от потенциометъра там. Закачих му буксата и като я изфорсирах оборотите паднаха до празен ход без колебание. Иначе на около 2000 ги държи по 2,3 секунди.
        Смених педала на газта, поради съмнение в потенциометъра. Не се оправи....
        Симптоми за бензинова помпа, дюзи?
        Помпата жужи на пресекулки, не е постоянно, на Алфата като работи помпата жужи непрекъснато.
        Съсипа ме тая кола проклета....

Коментар

Провери бензиновата помпа какво налягане държи, трябва да е 3,5 бара, ако там е наред може да свалиш и да почистиш дюзите.
          punto HGT

Коментар

Working...
          X