Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Прекъсва гадно на 1300-2200 об/мин

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Прекъсва гадно на 1300-2200 об/мин

    Колата е Фиат Темпра 1.6 i.e.,кара се само на бензин,газова уредба няма,катализатора е махнат и заменен с резонаторно гърне.При движение в града с малка скорост на първа и втора при 1500-2000 об/мин двигателя прекъсва и това е придружено с гърмене в ауспуха.Иначе при всички други режими колата върви идеално.Когато колата е студена прекъсването е по-малко изявено,когато загрее прекъсва доста по-гадно.Свещите са нови. Преди около 500км бяха ми заредили един кофти бензин в Лукойл и тогава колата се беше разцентровала тотално,но след това заредих на ОМВ и всичко се оправи,единствено остана това прекъсване. Два пъти рестартирах ЕКУ но проблема си остава.Свещите са добри защото след смяната им колата вървеше прекрасно, докато Лукойл не скапа всичко. 1000х БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!

    #2
    на мен кофти газ ми скапа свещтите един път
    tempra 2.0i.e.

    Коментар


      #3
      и при мен имаше подобни странни признаци и се оказа потенциометъра на дроселовата клапа, откачи го, палваш колата ако работи добре без него (нищо че ти свети лампата за грешки в ЕКУ-то) значи е той виновника, нищо не ти пречи да пробваш просто , (недей да караш с изклччен, даваше ми 15л/100 разход извънградсkо така), на него му се износват пътечките и след време сдава багажа, успех
      FIAT Stilo 1.4 16V
      FIAT Bravo 1.6 16V (преди)

      Коментар


        #4
        На мен ми прекъсваше при ниска скорост заради прецакани гарнитури на инжекцията,пробвай дали не взема въздух с един стоп спрей...
        Fiat Tipo 1.6i.e,159A3.046

        Коментар


          #5
          Re

          Колата е с делко Магнет Марели,год. на производство 10.1991г.Какво е това стоп-спрей и за какво се ползва?Може ли да е ламбда-сондата и как се проверява-моята е с три кабела един управляващ и два за отплението.

          Коментар


            #6
            Мен туй ми мяза на комутатор. Провери го или го замени за проба ако можеш.Ама преди това провери всичко - кабели, свещи, дистрибуторна капачка! - на зет ми ей така голфа пркъсваше и му хванах спукана капачка при изхода на един от цилиндрите.
            Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

            Коментар

            Working...
            X