Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем при палене

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем при палене

Здравейте всички. Преди известо време писах, че когато колата (Bravo 1,4 12V) е изстинала (стрелката е паднала до второто деление) пали от четвъртия-петия път. Снощи реших да задълбая и установих че ако дам няколко пъти на контакт (4-5) без стартер и след това завъртя стартера колата пали веднага. Всеки път когато дам контакт се включва бензиновата помпа за 1-2 секунди и след това релето се изключва. Това така ли трябва да бъде (да се изключва)? И защо това не става, когато колата е топла или сутрин, когато е студена? Може ли проблема да е в бензиновата помпа? Приемам всякакви идеи и мнения. Благодаря предварително.
    Fiat Bravo 1,4 12VSX

Re: Проблем при палене

по принцип е такаработи 2-3 секунди и спираа дали качва гориво е друг въпрос
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

И аз така си помислих, но защо го чувам само в този случай и съответно тогава не пали веднага?
      Fiat Bravo 1,4 12VSX

Коментар

Svetlio написа:
        И аз така си помислих, но защо го чувам само в този случай и съответно тогава не пали веднага?
        не знампри мен като дам на контакт се чува че качваобаче ако не завъртиш да палиш, а върнеш ключа и после пак дадеш на контакт не се чува нищо

Коментар

Мислиш ли, че трябва да сваля помпата и да я огледам? Но какво да търся?
          Fiat Bravo 1,4 12VSX

Коментар

Svetlio написа:
            Мислиш ли, че трябва да сваля помпата и да я огледам? Но какво да търся?
            не се захващайщом колата не иска да пали само при това положение което си опасал - пробелема не е в помпата

Коментар

Да чакам докато спре напълно? Така ме посъветваха в един сервиз.
              Fiat Bravo 1,4 12VSX

Коментар

Колега проблема ,който те тревожи поне според мен няма нищо общо с помпата.Тъй като никъде не споделяш че колата има АГУ предполагам ,че проблема е в клапана за вентилация на резервоара или в самата магистрала за вентилация на резервоара. Затова може да опиташ да запалиш колата при отворена капачка на резервоара ,и ако проблема е от това което предполагам трябва да запали без проблем. Успех!
                REGATA 70
                LANCIA DEDRA 1.6IE

Коментар

Много ти благодаря за този съвет. Не се бях сещал. Колата наистина няма АГУ. Ако постигна нещо ще го споделя.
                  Fiat Bravo 1,4 12VSX

Коментар

Колега,иди в някой сервиз и си провери налягането на помпата.Това,което описваш,съм го изпитал на собствен гръб!След смяна на помпата всичко си дойде на място-пали от раз и в най-големия студ.Но първо можеш да провериш дали релето на помпата не е нагоряло и оттам да ти идва проблема.Успех и пиши къде е причината
                    Fiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW

Коментар

Не е от помпата тя винаги си "качва". При мен стартера беше проблема..

Коментар

bscsystem написа:
                        Не е от помпата тя винаги си "качва". При мен стартера беше проблема..
                        "Качва" си когато е наред и когато релето не се е..ва
                        Fiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW

Коментар

Релето вероятно е добре, защото чувам че помпата се включва. Доколкото за налягането колата сутрин в студа пали без проблем, тоест винаги пали без проблем. Случва се само когато я загася, когато е работила дълго и след примерно 20-30 минути трябва да дам на контакт 4-5 пъти (без да въртя стартера) и след това пали. Понеже жена ми я кара нямам много възможност за проби. Довечера ще проверя идеята на колегата Камен за вентилацията на резервоара. Ще пиша веднага.
                          Fiat Bravo 1,4 12VSX

Коментар

Обещах да пиша за резултати. В общи линии проблема си остана. Като отвъртя капачката се чува, че взима или испуска въздух, не знам точно, но на нея пише да се внимава за това. Свалих помпата, видимо и нямаша нищо. Зачистих и контактите, също и на бензиномера и на релето за помпата. За изпускане/взимане на въздух има една тръба, която отива някъде към гърловината на резервоара. Няма никаква клапа. Мисля, че за взимане на въздух клапата е в самата капачка. Карах и с отвита - не помогна - пак като поизстине пали от 4-5 даване на контакт. Ако проблема е в помпата ще карам така докато спре. Весели празници на всички и се надявам да съм бил полезен. Ако все пак имате други идеи, споделете ги.
                            Fiat Bravo 1,4 12VSX

Коментар

Svetlio написа:
                              Обещах да пиша за резултати. В общи линии проблема си остана. Като отвъртя капачката се чува, че взима или испуска въздух, не знам точно, но на нея пише да се внимава за това. Свалих помпата, видимо и нямаша нищо. Зачистих и контактите, също и на бензиномера и на релето за помпата. За изпускане/взимане на въздух има една тръба, която отива някъде към гърловината на резервоара. Няма никаква клапа. Мисля, че за взимане на въздух клапата е в самата капачка. Карах и с отвита - не помогна - пак като поизстине пали от 4-5 даване на контакт. Ако проблема е в помпата ще карам така докато спре. Весели празници на всички и се надявам да съм бил полезен. Ако все пак имате други идеи, споделете ги.
                              може да е температурния затчик за ECU-то

Коментар

Working...
                              X